Banker

Leser Spørsmål: Mine foreldres økonomi er i shambles - hva skal jeg gjøre?

Leser Spørsmål: Mine foreldres økonomi er i shambles - hva skal jeg gjøre?

Her er et interessant spørsmål fra en leser, og jeg vil gjerne vite dine tanker:

Jeg vokste opp i en storby av en middelklasse, hvor min far jobbet med å konsultere mesteparten av barndommen min. Vi hadde en veldig behagelig livsstil, og mine foreldre ble vant til å leve som penger vokste på trær. De bygde et stort hus og med et stort boliglån, tømte ut sine livsbesparelser etterfulgt av kjelleren, kjøpte nye biler etc.Min far mistet jobben sin, var arbeidsløs i to år, og tok en stilling i utdanningen med halvparten av sin tidligere lønn, men foreldrene mine fortsatte å leve som om de fortsatt var veldig velstående. De to gikk til betydelige lengder for å skjule sine økonomiske problemer fra søsteren min og meg.

Mens jeg var midt i college, gikk pappa gjennom en annen periode med arbeidsledighet, og mine foreldre deltok i en veldig stygg skilsmisse. I alt brukte de ca 150 000 dollar på advokater (penger som de ikke hadde, begge tok ut lån til å betale for prosessen), og nå saddles med resten av boliglånet på huset deres, bilbetalinger og enorme lån fra skilsmisse. De vil ikke lenger snakke med hverandre, noe som gjør koordinasjonen mellom de tre av oss komplisert.

Her er situasjonen komplisert. Jeg tok på studielån for college, og foreldrene mine tok også lån for å hjelpe meg med å betale for college. Jeg har for øyeblikket $ 40 000 i studentlånsgjeld. Mine foreldre skylder $ 45,000 i foreldre PLUS-lån for min utdannelse. Disse PLUS-lånene er i deres navn.

Moren min har fastholdt at jeg ikke skulle måtte betale noe på PLUS-lånet fordi det var deres gave for meg å gå på skole. Min far, derimot, har gjentatte ganger fortalt meg at jeg må betale disse lånene. Han sier at de ødelegger sin kreditt score og han har ikke råd til å betale dem.Husk at han også har sitt hus, en bil han ikke har råd til, og lever godt over hans midler.

Hvis jeg ikke betaler tilbake disse PLUS-lånene, bekymrer jeg meg for at min far kanskje ikke snakker til meg igjen. Men hvis jeg prøver å betale tilbake lånene, vil det koste meg $ 500 per måned som jeg ikke kan bruke til å spare for min egen fremtid. For å gjøre saken verre, hvis jeg forsøkte å betale ned lånene, ville moren min være rasende og sa at hun vil gå etter faren min for enda flere penger.

Hva burde jeg gjøre?

Dette er en tøff situasjon. Jeg skal chime senere i dag i kommentarene og har allerede delt mitt svar privat. Men leserne, hva ville du gjøre i denne situasjonen?

Skrive Inn Din Kommentar