Penger

Online Shoppere vil snart måtte betale salgsskatt - her er hvorfor

Online Shoppere vil snart måtte betale salgsskatt - her er hvorfor

Online shoppere over hele landet kan se høyere priser hos sine favorittforhandlere i løpet av de neste månedene, takket være Høyesterett.

I en 5-4 beslutning, sa Høyesteretts justices at nettbutikkene ville bli pålagt å betale statlige og lokale salgsskatter.

For nå har forhandlere som solgte sine varer på internett og sendt dem landsdekkende, ikke å belaste deg en omsetningsavgift med mindre de hadde et butikkvindu i staten der kjøpet ble gjort. Nå vil store forhandlere som lager mer enn $ 100 000 i årlig salg, eller foreta minst 200 transaksjoner i en stat, bli pålagt å betale en omsetningsavgift.

Det betyr at mens prisen på den nye TV-en eller sykkelen eller bærbarheten du var på, økte på nettet, ikke endres, kan du ende opp med å betale samme pris du ville ha i butikkene når du har lagt til salgsavgiften.

I de fleste tilfeller legger salgsavgiften bare opp til noen få ekstra dollar for deg, men for statlige og lokale myndigheter, som kan bety millioner i ekstra skatteinntekter - og nasjonalt er det milliarder dollar.

Når kan du forvente å begynne å betale mer?

Forandringen kommer ikke over natten, men det tar ikke mye lenger tid enn det. Ifølge The New York Times tror enkelte stater at de vil være klare til å begynne å samle salgsavgiftene innen de neste 30 til 90 dagene.

Stater hvor det vil skje raskt er de som allerede har lover som styrer hvordan skattene vil bli samlet inn på bøkene. Andre stater må først passere lover, og noen kan møte ytterligere rettslige kamper før bedrifter begynner å belaste deg salgsskatt.

Til slutt vil mengden tid det tar før du begynner å se online prisstigninger, avhenge av hvor du bor. Men om det kommer før eller senere, kommer det til slutt. Så gjør deg klar.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver om hvordan regjering og rettssaker påvirker lommeboken din.

Skrive Inn Din Kommentar