Penger

12 millioner amerikanere kan komme opp til en 40-poeng kreditt score støt i juli

12 millioner amerikanere kan komme opp til en 40-poeng kreditt score støt i juli

Uansett hvor mye du leser på kreditt score og hvordan de beregnes, er det fortsatt denne "mannen bak gardin" -elementet som gjør deg nervøs hver gang et stort økonomisk trekk ruller rundt.

Tid til å kjøpe bil? Nail-biting over om poengsummen din vil være høy nok til å få en god rente.

Ny jobb krever en kredittsjekk? Nail-biting over om den dårlige dagen i små krav domstol vil stoppe deg fra å bli ansatt.

Men de store, mystiske kredittbyråene er i ferd med å gjøre en endring som tar bort litt av mysteriet.

Og kredittpoengene dine kan være til nytte.

Hvordan se om kommende endringer vil øke kredittpoengene dine (gratis)

Første ting først: Du vil ha tak i den nyeste versjonen av kredittrapporten din.

Kredittbyråene er faktisk pålagt å gi deg en gratis rapport hvert år.

Har du allerede brukt dine freebies? Credit Sesame lar deg score en ny kredittrapport hver måned, slik at du kan overvåke disse kommende endringene.

Når du har kredittrapporten din, kan du se din nåværende poengsum, dine kredittlinjer og eventuelle negative poeng mot poengsummen din.

Kredittpoengene endret dramatisk i 2016

Det har vært et stort år for endringer i kredittpoeng.

Vi så nylig:

  • Medisinsk gjeld droppet fra kredittrapportering til etter et 180-dagers vindu for å tillate forsikringsselskapene å betale opp, i henhold til National Consumer Assistance Plan. Bøter som parkeringsbilletter og forsinkede biblioteksbøker vises ikke lenger på kredittrapporter.
  • Långivere begynte å bruke mer trended data. Så i stedet for bare å avgjøre om en låner kvalifiserer for et lån basert på om de var i tide med kredittbetalinger, foretar långivere et 24-måneders titt på betalingshistorie for å se hvordan en låner betalte (om det var mer enn minimumet hver måned , etc.). Denne strategien har gjort det lettere for afroamerikanske og latinske familier å få boliglån, ifølge Pew Research.
  • En kraftig økning i identitetstyveri. Federal Trade Commission (FTC) rapporterte 490,220 identitetstyveri klager i 2015, opp nesten 160 000 klager fra 2014

Ok, ta tak i din kredittrapport og la oss dykke inn i årets endringer.

Og enda større endringer er i butikken for 2017

Fra 1. juli, vil Experian, TransUnion og Equifax gjøre endringer i måten de rapporterer på kreditt score.

Hvis kredittrapporten din for øyeblikket viser en skattepenger eller sivil dom, kan poengene dine få et løft.

En skattelett er hva regjeringen setter opp hvis du har ubetalte skatteforpliktelser. Dette trinnet finner sted før regjeringen belaster (eller tar kontroll over) eiendommen din for å dekke den ubetalte gjelden.

Når du betaler en skattepenger i sin helhet, blir den utgitt innen 30 dager.

En sivil dom er et ikke-kriminelt rettssaken du mistet. Noen ganger lønn garnishment brukes til å få regelmessige utbetalinger mot en sivil dom.

Disse problemene blir ikke rapportert direkte til kredittbyråene. I stedet er de offentlige registre som alle kan få tilgang til.

Fra og med denne sommeren vil byråene kun oppgi disse elementene i rapporten hvis tre av følgende fire data er til stede: navn, adresse, personnummer og / eller fødselsdato.

"Mange rettigheter og de fleste vurderinger utgjør ikke alle tre eller fire", rapporterer Annamaria Andriotis i Wall Street Journal.

I tillegg vil kredittbyråene oppdatere offentlige registre de samler minst hver 90 dag.

"Vi mener at de forbedrede standardene for offentlige dokumenter nøye balanserer forbrukernes og regulators bekymringer om offentlig nøyaktighet, samtidig som det sikres at kreditorer kan fortsette å stole på kredittrapporteringsdata og kredittpoeng fra dataene," sa Eric Ellman, midlertidig president og administrerende direktør i Consumer Data Industry Association (CDIA), i en 13. mars uttalelse.

Fair Isaac Corporation, som administrerer FICO kreditt score, sa om 12 millioner mennesker vil se sine score gå opp når byråene implementerer denne rapporteringsendringen.

For de fleste vil kredittpoengsøkningen være "beskjeden", sannsynligvis mindre enn 20 poeng. Men om lag 700 000 forbrukere kunne se en økning på om lag 40 poeng.

Hvorfor ser bare en liten gruppe kredittpoenginnehavere en markert økning?

"Et overveldende flertall av forbrukere som vil bli påvirket av [kredittrapporteringsbyråene]] oppdaterte politikken har fortsatt andre nedsettende indikatorer som samlinger eller alvorlige avvik i kredittfilen deres, som vil forbli post-fjerning av denne offentlige rekordinformasjonen," a FICO-representant forklart.

Gode ​​nyheter for alle! Ikke sant? (Kanskje ikke for långivere)

Å forlate skattelettelser og vurderinger av kredittrapporter er spennende for berørte forbrukere - men ikke så spennende for folk som trekker kredittrapporter for å ta avgjørelser om din økonomiske helse.

Washington Post-rubrikkann Kenneth Harney spurte Mortgage Bankers Association President og CEO David H. Stevens hvordan rapporteringsendringen vil påvirke boliglånsindustrien.

"Stevens sa at blokkering av denne informasjonen vil øke søkernes kreditt score kunstig, og skape" falske positive "som gjør at individer ser lavere risiko enn de er," noterte Harney.

Selv en økning på noen få punkter, forklarte han, kunne ha stor innvirkning på forbrukerens kredittverdighet.

Takk for det høyeste poenget!

"Det er ingenting, absolutt ingenting, i Fair Credit Reporting Act som krever fjerning av rettigheter og vurderinger," skrev John Ulzheimer of The Simple Dollar. "Og det er ingenting i oppgjørsspråket mellom kredittbyråene og alle de advokatene som forplikter dem til å fjerne rettigheter eller dommer. Dette er et valg som kredittbyråene selv har gjort, og det er ganske gode nyheter for forbrukerne. "

Vil disse endringene påvirke poengsummen din? Den beste måten å finne ut er å holde øye med kredittrapporten din.

Opplysning: Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Vi gir deg beskjed fordi det er hva Ærlig Abe ville gjøre. Tross alt, han er på vår favorittmynt.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar