Penger

Dette kan senke din månedlige studielånsbetaling - men er det verdt det?

Dette kan senke din månedlige studielånsbetaling - men er det verdt det?


Som om høyskolen ikke var stressende nok, er det også det knusende presset som kommer når din første studielånsbetaling er på grunn av seks måneder etter eksamen.

Avhengig av hvor mye gjeld du har, kan regningen variere fra et par hundre dollar til mer enn $ 1000 i måneden. Og hvis du ikke var heldig nok til å lande en sekssifret jobb rett ut av college, kan det være en kamp å gjøre disse utbetalingene på toppen av alle andre regninger.

Inntektsbaserte avdragsplaner kan hjelpe. Hvis du har føderal studielån, kan disse planene bidra til å avlaste noe av stresset ditt ved å senke månedlig betaling basert på inntektene dine.

Da han ble uteksaminert med statsvitenskap fra Southern Illinois University-Carbondale, hadde Derek Lawrence 23,788 dollar i studielånsgjeld. Han lager mellom $ 22 000 og $ 24 000 i året, noe som gjorde at det var litt vanskelig å betale 245 dollar i måneden under standardbetalingsplanen.

Etter at han søkte om en inntektsbasert avdragsplan, hans månedlige betaling falt til $ 38, som skapte litt ekstra pusterom i budsjettet hans. I mellomtiden fokuserer han på å betale et billån med høyere rente enn studielånene og bygge opp sine besparelser for uventede utgifter.

"Skjønnheten i disse planene er at det ikke betyr at du ikke kan betale mer," sa Lawrence. "Hvis du er kvalifisert for det, kan du betale så mye du kan, mens du har muligheten til å slakke av en måned hvis noe skjer. Betalingen min gikk fra $ 245 i måneden til $ 38, men jeg betaler fortsatt godt over dobbelt så mye og planlegger ikke å betale noe nær minimum, med mindre noe drastisk skjer. "

Husk: Disse planene er kanskje ikke det beste valget for alle, men de er absolutt et alternativ å vurdere hvis du vet at du ikke vil kunne få endene til å møtes.

Inntektsbasert tilbakebetaling planer, forklart

Kort sagt, dekker disse planene din månedlige betaling med en prosentandel - vanligvis mellom 10% og 20% ​​- av din skjønnsmessige inntekt. Disse planene er bare tilgjengelige for føderale studielån, så hvis du har private lån, kan disse planene ikke hjelpe deg. Hvis du er i standard, er du også ute av lykke. Etter at du har foretatt månedlige utbetalinger for en bestemt periode, typisk 20 til 25 år, blir gjenværende gjeld tilgitt (mer om det senere - denne perk kommer til en kostnad).

Typer av planer

Det er fire typer inntektsbaserte studielånsutbetalingsplaner. De varierer når det gjelder hvem som kvalifiserer, hvor mye en låner må betale hver måned, lengden på tilbakebetalingstiden og hvilken type lån som er kvalifisert. Enkelte typer føderale lån kan ikke kvalifisere seg selv, men kan kvalifiseres hvis de er konsolidert.

Her er et raskt trekk på hver. Bo hos oss, fordi dette er i ferd med å bli forvirrende. For mer detaljert informasjon om hver type plan, sørg for å besøke Federal Student Aid kontorets nettsted eller konsultere en økonomisk planlegger.

"Hver plan er en ytterligere forbedring (for det meste) av planen før den", ifølge Joshua Cohen, en advokat basert på østkysten som spesialiserer seg på studielån. "Det er veldig forvirrende, selv for de av oss i feltet."

REPAYE Plan (står for revidert lønn som du tjener)

 • Månedlig betaling: 10% av skjønnsmessig inntekt
 • Tilbakebetalingstid: 20 år for grunnskuld, 25 år for kandidatgjeld
 • Kvalifisering: Enhver låner med kvalifiserte føderale lån.

Inntektsbasert tilbakebetaling Plan

 • Månedlig betaling: 10% av skjønnsmessig inntekt hvis du tok ut ditt første lån etter 1. juli 2014 og 15% dersom du tok ut ditt første lån før 1. juli 2014.
 • Tilbakebetalingstid: 20 år hvis du tok ut ditt første lån etter 1. juli 2014 og 25 år hvis du tok ut ditt første lån før 1. juli 2014.
 • Kvalifisering: Din månedlige betaling må være mindre enn hva du ville betale under standard tilbakebetaling plan over en 10-årig periode.

PAYE Plan (står for Pay As You Earn)

 • Månedlig betaling: 10% av skjønnsmessig inntekt
 • Tilbakebetalingstid: 20 år
 • Støtteberettigelse: Låntakere som tok ut sitt første lån etter 30. september 2007 og minst ett lån på eller etter 1. oktober 2011. Din månedlige betaling må være mindre enn hva du ville betale under standardbetalingsplanen over en 10- årsperiode.

Inntektsberettig tilbakebetaling Plan

 • Månedlig betaling: 20% av skjønnsmessig inntekt eller hva du vil betale på en 12-års standard tilbakebetaling plan justert etter inntekt, avhengig av hvilket som er mindre.
 • Tilbakebetalingstid: 25 år
 • Kvalifisering: Enhver låner med kvalifiserte føderale lån, inkludert lån til foreldre etter at de er konsolidert.

Hvordan vet jeg hvilken plan som er riktig for meg?

Godt spørsmål. Siden det er så mange planer, lånetyper og valgbarhetstidspunkt, er det best å komme i kontakt med lånetjenesten eller firmaet som opprettholder studielånet ditt. Ifølge Federal Student Aid-kontoret kan lånetjenesten avgjøre hvilke planer du kvalifiserer for, og hvilken plan vil gi deg det laveste månedlige betalingsbeløpet.

Hvis du er forvirret om hvilke typer føderale lån du tok ut, kan du besøke det nasjonale studentlånsdatasystemet, som fungerer som US Department of Education s sentrale database for studenthjelpsinformasjon.

Hvem er disse planene designet for?

Inntektsbaserte avdragsplaner er dutgitt for låntakere som har en høy andel gjeld i forhold til deres inntekt, ifølge Det hvite hus. Låntakere kan søke gjennom det amerikanske utdanningsdepartementet, som vil være en faktor i din skjønnsmessige inntekt og størrelsen på familien din for å bestemme ditt månedlige beløp. Du kan ikke ha noen månedlig betaling i det hele tatt.

US Department of Education beregner skjønnsmessig inntekt ved hjelp av føderale retningslinjer for fattigdom. Avhengig av hvilken plan du velger, beregnes din skjønnsmessige inntekt ved å trekke enten 150% (IBR og PAYE) eller 100% (ICR) av fattigdomsretningslinjen for din husstandsstørrelse fra inntekt, avhengig av hvilket program du kvalifiserer for og velg.

Siden din månedlige betaling er basert på inntekt og familie størrelse, vil betalingen din endres over tid. Bunnlinjen: Hvert år må du sende inn oppdatert informasjon om situasjonen din, selv om det ikke har vært noen endringer.

"For låntakere som opplever en inntjeningsstopp, vær forberedt på en endring i inntektsbasert månedlig betaling," sa Greg Stallkamp, ​​strategisk rådgiver for GradFin.

Hvis du glemmer å re-sertifisere (husk, du gjør dette hvert år i 20 til 25 år - du kan glide opp), du vil flytte til en standard tilbakebetaling plan, som du kanskje ikke har råd til. Dette er en av de viktigste årsakene til at folk standard på studielånene, sier Robert Farrington, grunnlegger av TheCollegeInvestor.com.

Hva om jeg er gift?

Det avhenger av hvilken plan du velger, ifølge Federal Student Aid office. Under PAYE planlegger IBR og ICR, hvis du legger inn selvangivelsen din separat fra din ektefelle, vil bare din inntekt og gjeld bli vurdert. Under REPAYE-planen spiller det ingen rolle om du arkiverer hver for seg eller i fellesskap. Betalingen vil fortsatt være basert på din samlede inntekts- og lånegjeld.

Ulemper til inntektsbasert tilbakebetaling Planer

Selv om de høres attraktivt på forhånd, disse tilbakebetaling planene kan ende opp med å bli dyrere enn en standard tilbakebetaling plan i det lange løp.

"Inntektsbaserte tilbakebetaling planer er egentlig bare egnet for låntakere med ganske spesifikke omstendigheter," sa Katie Ross, utdannings- og utviklingsleder for American Consumer Credit Counseling. "Det er en attraktiv ide at de siste gradsene betaler så lite som mulig fordi de nettopp har begynt å tjene penger, og de ønsker å nyte det litt. Det lyder også rettferdig å betale basert på hva de tjener. Dessverre er dette en felle som gjør lånet dyrere og øker tilbakebetalingstidslinjen. "

Det er to viktigste ulemper til inntektsbaserte avdragsplaner.

 • Du betaler mer interesse. Under en standard tilbakebetaling plan, vil du foreta faste månedlige utbetalinger i 10 år. Men under en inntektsbasert tilbakebetaling plan forlenger du betalingsperioden til 20 eller 25 år, noe som betyr at du betaler mer i renter.
 • Du betaler skatt på enhver gjeld som er tilgitt. Denne er en stor bummer. IRS ser noe beløp på gjeld som er tilgitt som inntekt på toppen av din vanlige inntjening, noe som betyr at du kan se på en heftig inntektsskattregning i året din balanse er tilgitt. Ifølge Federal Student Aid Office og IRS, er det noen unntak fra denne regelen, inkludert Public Service Loan Forgiveness Program, som er en plan for låntakere som jobber for regjeringen, en ideell organisasjon, eller for et program som AmeriCorps eller Fredskorps.

Avhengig av din situasjon kan proffene av inntektsbaserte avdragsplaner fortsatt oppveie ulemper. Og det har vært en innsats gjennom årene for å fjerne inntektsskatten byrden på tilgitt student lån gjeld. Hvem vet, kanskje en dag en av disse anstrengelsene vil lykkes.

«Lovene kan forandre seg både for hvordan inntekten beregnes for å kvalifisere, og det kan være skattefordeler innført senere for å avstå fragivelse av gjeld i denne situasjonen,» sa Crystal Stranger, president for 1. skatt. "Jeg ville ikke satse på det, men samtidig ville det ikke overraske meg. Bunnlinjen er at for de som kvalifiserer, kan du like godt dra nytte av programmet mens du kan og få mest mulig fordeler, så håp og be at kongressen vil være snill mot deg når tilgivelsesbetalingene endelig kommer inn. "

Som du kan se, er det massevis av faktorer å vurdere før du bestemmer deg for den beste måten å betale av studielånene dine. Bare husk, hvis du registrerer deg for en inntektsbasert avdragsplan, kan du alltid foreta ekstra utbetalinger eller bytte til en standardplan - ingenting er satt i stein. Det viktigste er å fortsette å foreta betalinger i en eller annen form eller form, slik at du holder deg ut av standard.

Din sving: Hvordan betaler du studentlån?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar