Mat

Produsere prisene er skyrocketing på grunn av sterke raser. Slik lagrer du

Produsere prisene er skyrocketing på grunn av sterke raser. Slik lagrer du

California, er du ok der, kompis?

Det har vært et tøft par år for den gylne staten. Og treffene, tilsynelatende, bare fortsette å komme.

Etter en ganske stygg tørke bestemte været på vestkysten at det skulle trekke en komplett 180, og nå regner det for mye. Classic overcorrection, amiright?

Problemet er at bøndene nå rapporterer de tunge regnetene i vinter har forsinket innhøstingen og skadet mange avlinger.

Dette betyr at vi i løpet av de neste månedene kan forvente å se produksjonsmangel - og dermed noen alvorlige prisstigninger på mange av våre favorittmatvarer.

Hvor mye snakker vi?

Vel, ifølge The Wall Street Journal, har blomkålprisene allerede spratt fra $ 13 en sak til rundt $ 48. Et tilfelle av romaine salat har hoppet fra $ 12 til $ 50.

Det er noen ganske betydelige økninger.

I en fersk pressemelding uttalte California Farm Bureau president Paul Wenger: "På lang sikt bør stormstrålingen gi et bedre vannutsikt, men det har definitivt medført bekymringer for bønder og ranchere hvis land er oversvømt eller hvis avlinger kan være i fare."

Så mens regnet er a flott ting på lang sikt, det er alvorlig noe ødeleggelse i her og nå.

'Jeg er en stor avtale.' - California

California produserer mye (vekt på mye) av frukt og grønnsaker vi forbruker. Vi snakker 90% av brokkoli, 99% av valnøtter og artisjokker, 95% av selleri og hvitløk, 89% av blomkål og 71% av spinat, blant mange andre.

Wall Street Journal rapporterer at noen av de vanskeligste elementene er jordbær, mandler og selleri, selv om været har påvirket mange andre avlinger.

Salinas-dalen, en av de store produksjonsområdene som håndterer disse varierende værmønstrene, eksporterer de fleste grønne grønnsaker på matbutikkhyllene. Farvel, yummy salater.

Men det er ikke bare California

Mens California er den største produsenten av de fleste frukter og veggies vi spiser hver dag, har mange andre stater også slitt med merkelige værmønstre de siste årene.

Mens regnet har ødelagt California-avlinger, har det unseasonably varme været i Midtvesten stoppet lønnesirupproduksjonen, sammen med apple og kirsebær vekst.

Og mens bønder over hele landet tar tiltak for å omgå de ulike værmønstrene, har det svært volatile miljøet gjort det vanskeligere å forutse disse endringene de siste årene.

Alternativer til Pricy Produce

Heldigvis er det noen måter å myke det økonomiske slaget på disse forsinkelser.

Hvis du er noe som meg, gjør du store planer om å plante en hage hver vår - og da gjør du det ikke. Men i år er året ditt!

En vellykket hage kan spare deg hundrevis av dollar i dagligvarer i år. Og hvis det ikke er kostnadseffektivt nok, sjekk ut denne listen med bakgårdsprodukt som gir deg det beste valget for pengene dine.

Hvis du trenger tips om hvordan du starter hagen din (kanskje fordi du, som meg, klarer å drepe en stasjonær bambusfabrik over natten), kan du finne denne guiden veldig hjelpsom.

Men hvis det er ikke en ideell måte å tilbringe en sommer på en hage, bør du vurdere å bruke dette trikset for å få produktene dine for mye mindre.

Din sving: Hva er noen triks du bruker for å holde produsentbudsjettet lavt?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun har store planer for en daglig hage, men hun har også en svart tommel.

Skrive Inn Din Kommentar