Liv

5 alvorlige faktorer å vurdere før du bygger eller kjøper et lite hus

5 alvorlige faktorer å vurdere før du bygger eller kjøper et lite hus

Jeg drømmer ikke om å bo i en Gatsby-stil, tre-etasjers hjem med marmortrapp og flygel i foajéen.

Nei, jeg drømmer om å eie et Pinterest-inspirert lite hus i Colorado-dalen. Om sommeren churns den nærliggende strømmen, og min miniatyrgris er frolic. Om vinteren snerrer snøen gjennom mine små vinduer.

Det er hva HGTV drømmer er laget av ...

Men kom tilbake til virkeligheten.

Plopper et lite hus i en Colorado-dalen og lever lykkelig etter hvert med kjæresten min og fremtidige katter (ja, flere katter) vil ikke være så lett.

Denne familien lærer folk å leve i små hjem

Andrew og Gabriella Morrison har bodd i et 207-kvadratmeter lite hjem i tre år - før det var trendy.

Andrew bygde den ydmyke bolig selv, og den hviler fredelig i Oregon's Rogue Valley. (Det er enda en bekk også.) De lærer workshops og leder kurs for å styrke folk som meg å bygge små hjem og omfavne livsstilen.

Åh, og de sparer mye penger. Fordi de er i en mindre plass og ikke betaler et boliglån eller verktøy, anslår Gabriella at de sparer ca $ 3 600 i året.

Ikke rart at folk er giddy over små hus. Det er en enkel livsstil med store besparelser.

Dessverre har Morrisons sett mange folk hoppe på den lille vognen uten å fullt ut vurdere de mulige juridiske, økonomiske og jevne psykologiske utfordringene.

Gabriella sier at hun oftest ser folkeslag fordi de har undervurdert byggekostnaden. Lille hjem, lite budsjett, ikke sant? Ikke alltid.

Hun sier også at mange mennesker ikke bygger et riktig stort hjem. Ja, noen ganger er hjemmene en liten for liten, men like ofte sier hun at hjemmene er for store.

5 ting å vurdere før du bygger et lite hus av ditt eget

Husk å holde disse vanlige feilene i bakhodet når du drar på din lille reise. Andrew og Gabriella tilbyr noen verdifulle tips for å hjelpe deg med å komme i gang.

1. Se inn i byens boligregler.

"[Forskriftene er] et stort problem akkurat nå med små hus," forklarer Andrew. "De er ikke teknisk lovlige i de fleste tilfeller."

Selv om enkelte områder har tilpasset sine soneringslover slik at folk permanent kan leve i sine små boligområder, har de fleste områder ikke. Andrew sier at strukturen generelt er kategorisert som RVs, som anses som midlertidige boliger eller fritidsboliger.

Jo, du kan bo i en RV hvis du beveger deg rundt så ofte - det er rekreasjons - men i de fleste områder kan du ikke bo permanent i en RV.

"Det er definitivt måter gjennom labyrinten og måter å få huset ditt til å legalisere, men det er den største hikken i den lille husbevegelsen akkurat nå," sier Andrew. "Det tar definitivt litt innsats og litt forskning for å gjøre det bra."

Det vil også ta tid. Men hvor mye akkurat kommer til å stole på hvor du bor og områdets eksisterende lover.

Sammen med arkitekten Martin Hammer, utarbeidet Andrew nylig og sendt inn vedlegg V til 2018 International Residential Code. Hvis dette er vedtatt i lokalsamfunnet, vil dette fungere som en "modellkode" for permanente små boliger og vil gjøre lovene mye mindre uklare.

Så før du legger inn penger i ditt fremtidige lille hjem, må du kontrollere områdets reguleringsplaner hvis du planlegger å bo der permanent.

2. Vurder hvor din lille bolig vil sitte.

I likhet med boligbestemmelsene må du bestemme om du vil ha ditt lille hjem å bo på ett sted eller hvis du vil reise med det.

For Morrisons ønsket de å bosette seg et sted. Faktisk var deres tomt i Oregon deres største utgift - en annen stor vurdering.

Men hvis du ikke vil kjøpe land, se på hvor mye det vil koste å leie det landet eller bo på en RV-park.

Hvis du velger noe mer midlertidig, ta hensyn til transportmetoden din (det vil si hvordan skal du slepe hjemmet ditt?), Samt eventuelle nødvendige "Wide Load" -tillatelser, som også koster penger.

3. kart ut verktøyene dine

Morrisonene lever av rutenettet, noe som betyr at de ikke er avhengige av offentlige forsyninger.

For elektrisitet har de seks solpaneler og fire batterier, pluss en generator for svært skyetid. For vann har de en privat brønn. For varme besøker en propanleverandør et par ganger i året for å fylle sine tanker.

Men for de som ikke velger å leve av rutenettet, må de designe huset deres, slik at de kan koble til landskraft hvor de kan parkeres.

Og de som vil reise med hjemmet deres, må sette opp alt med mobile evner - som en RV.

Hvis du skal gjøre DIY dette lille hjemmet, gjør din forskning. Internett er en stor ressurs, full av diskusjonsfora, videoopplæringer og råd. Små hjem er ikke nye, så det er rikelig med informasjon der ute.

4. Vær villig til å sette i det følelsesmessige arbeidet.

Andrew og Gabriella legger vekt på mengden følelsesmessig arbeid de måtte legge inn i sin lille livsstil.

Før de hoppet inn i å bygge et lite hjem, gjorde de en testkjøring i en popup-camper.

Deres første måned i campingvognen var utfordrende, minst sagt. Justere til en liten plass og begrensede eiendeler tok litt arbeid.

Gabriella kaller det "emosjonelt arbeid." Du må være villig til å være potensielt ubehagelig i begynnelsen - spesielt hvis du velger å leve med en betydelig annen.

"Vi hører dette igjen og igjen og igjen," sier Gabriella. "Å flytte inn i små mellomrom er en utrolig mulighet for forhold, men ærlig, min erfaring er at noen par bare ikke vil gjøre det arbeidet."

Det er ikke at du ikke elsker din S / O. Det kan bare være at du vanligvis vender tilbake til konfrontasjon, noe som ikke vil være super lett å gjøre i et lite rom.

5. Bli mer bevisst på dine forbruksvalg.

Et lite hjem kaller for færre materielle gjenstander. Morrisons solgte 80% av sine eiendeler før de hoppet inn i deres lille verden.

Deretter delte Andrew historien om hvordan han måtte skru ned et par gratis bukser i butikken. Det er ikke noe rom for impuls kjøp i et lite hjem.

Kjøleskapet ditt vil trolig være mindre også, så du lager mindre mat - og egentlig, sannsynligvis spiser alt.

Hvis du vil lese om Morrisons lille hjembygning og overgang, åpnet de seg og delte sin personlige historie med meg.

Du kan også lære mer på deres nettside og registrere deg for et gratis 7-dagers online kurs som skisserer inn og ut av små hjem. (Og nei, de betalte meg ikke for å si det.)

Din tur: Vurderer fordeler og ulemper med små hus, vil du bo i ett?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun planlegger å teste ut den lille livsstilen ved å bo i en liten Airbnb.

Skrive Inn Din Kommentar