Penger

Jeg arkiverte konkurs. Jeg flyttet med mor. Jeg kjører for Uber. Det er ikke nok

Jeg arkiverte konkurs. Jeg flyttet med mor. Jeg kjører for Uber. Det er ikke nok
Kjære Penny,

Jeg er 44 og en full-time ride-share driver for Uber og Lyft. Jeg bor hos min mor fordi jeg ikke har råd til å betale leie. Jeg arkiverte for konkurs for nesten et år siden for å omorganisere min økonomi, men jeg er underarbeidet og har det vanskelig å finne en ekte jobb.

Jeg gjør knapt nok til å betale mine ulike gjentagende regninger, fra en bil notat og mobilregning, til en lønningsforskyvning.

Kan du vær så snill å hjelpe en dame i nød?


Jomfru i nød,

Filing konkurs er et ganske modig trekk. Det er en stor mulighet til, som sagt, å omorganisere økonomien og gi dem en ny sjanse.

Men ikke nok folk snakker om de involverte følelsene: frykt, skam og skyld er vanligvis en del av denne lange prosessen. Og når det er over, står du igjen med disse følelsene når du prøver å gjenoppbygge din kreditt og jobbe mot en sunnere økonomisk fremtid.

Jeg er sikker på å komme seg fra konkurs samtidig som du opplever underarbeider, dobler mengden stress du føler.

Ride-share kjøring er en pålitelig inntektskilde for mange, men det er ikke så enkelt å slå på en app og rake i kontanter. Rideshare Guy-bloggen undersøkte 863 Uber-drivere i fjor og fant at 32% av dem gjør mellom $ 10 og $ 15 per time før utgifter. En annen 25% sa at de gjorde $ 15 til $ 20 per time.

Men disse utgiftene kan ta en stor klump ut av inntektene dine: Gass er ikke-negotiable hvis du kjører, og ignorert vedlikehold kan etterlate deg - og dine passasjerer - i stikk. Pass på at du holder kvitteringer for bilutgifter, toller og kjørelengde. Det vil ikke hjelpe deg med å vær de daglige utgiftene, men det vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av fradrag når du legger inn din årlige avkastning.

I mellomtiden kan du vurdere å bruke et elektronisk verktøy for å sammenligne bilforsikringsalternativer for å sikre at du ikke betaler for mye. Hvis telefonregningen virker høy, kan en regningsforhandlingstjeneste be om rabatt for deg - en stor hjelp hvis du bare ikke har energi til å snakke med kundeservice.

Utover individuelle regninger kan finansiell rådgivning hjelpe deg med å bli sterkere. Finansklinikken samarbeider med lokale organisasjoner i 10 stater for å tilby økonomisk rådgivning til folk som kanskje ikke er kvalifisert for offentlig hjelp, men fremdeles sliter med å få ender til å møtes.

Du kan også være i stand til å kontakte kredittrådgivningstjenesten du brukte under din konkursprosess. Hvis det ikke gir andre finansielle rådgivningsmuligheter, kan det hende at du kan henvise til en tjeneste som kan.

Hvis du sitter fast når du søker ressurser, kan du ringe til United Way. Organisasjonen driver 211 ressursens hotline og nettside for folk som ser etter hjelp til alle slags utfordringer. Programmene varierer etter sted. For eksempel, i Tampa Bay-området i Florida, hvor The Penny Hoarder er lokalisert, er det et voksent akutt økonomisk hjelpeprogram som tilbyr midlertidig hjelp til folk som sliter med å betale sine regninger.

Som jeg nevnte, tar det energi for å jobbe for økonomisk gjenoppretting. Vær snill mot deg selv, og husk at du ikke kan fikse økonomien eller jobbsjekken din over natten. Ikke glem å feire små seier, for eksempel å forhandle en regning eller få et jobbintervju, ettersom du fokuserer på dine større mål.

Innboksen er åpen. Send inn et spørsmål eller send dine bekymringer til [email protected], og jeg vil se hva jeg kan gjøre for å hjelpe.

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun for generelle informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Lisa Rowan er en senior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar