Banker

Hvorfor student lån gjeld kan være bra

Hvorfor student lån gjeld kan være bra

Hvis jeg spurte deg hva du kom ut av college, hva ville du si?

Jeg liker ikke å si noe svar er galt, men hvis du sier "studielån", kan jeg bli fristet til å gå dit.

Når du legger til de negative følelsene som følger med å fokusere på tusenvis - eller titalls eller hundretusener - av gjeld til en høyskoleutdanning, er det enkelt å merke studentlånsgjeld så ille.

Men tro det eller ikke, ikke all gjeld er dårlig, og mange økonomiske eksperter kaller studentgjeld bra. Alt kommer ned til det du får ut av det.

Gjeld betraktes som god når det du får ut av det (retur) er høyere i verdi enn hva du legger inn i det (kostnaden). Faktisk, før du gjør noen investeringer, er det en god ide å se veldig nøye for å sikre at eventuelle gjeld du tar på, vil mest sannsynlig føre til høyere avkastning.

For eksempel, når du låner penger til å kjøpe et hus, kan gjelden du tar på (kostnaden) du eie ditt hjem. Hva kommer du fra hjemmet ditt? Du får et sted som du kan tilpasse dine preferanser.

Hus har en tendens til å få verdi over tid, noe som betyr at så lenge du holder det i orden, vil det være verdt nok senere at du kan tjene penger ved å selge den. Fordi den gjelden har potensial til å tjene penger, vil avkastningen være større enn kostnaden, noe som gjør den til god gjeld.

Den samme ideen kan brukes på studielån.

I en grunnleggende forstand, gir en høyskole grad deg muligheten til å tjene mer penger i livet enn hvis du gikk inn i arbeidsstyrken direkte etter videregående skole.

Virkeligheten er at du får mer ut av en høyskoleopplevelse enn en grad. Det legger bare til verdien, men bare hvis du velger å se det på den måten.

I denne artikkelen skal vi skissere mange måter en høyskoleutdanning kan ha en større belønning enn du kanskje har vurdert.

Akademiske belønninger

For å tjene din grad måtte du passere dine klasser. Fra disse klassene har du ulike faglige fordeler.

Når det gjelder de faglige fordelene ved en høyskoleutdanning, er det to klasser av tanke. Noen tror college bør være for intellektuell og personlig vekst, mens andre mener det burde være å lære jobbrelaterte ferdigheter og informasjon.

Intellektuell og personlig vekst inkluderer myke ferdigheter som:

  • sjekk kritisk tenkning
  • sjekk problemløsning
  • sjekk Analytisk Ferdigheter
  • sjekk Prioritering

Arbeidsrelaterte ferdigheter inkluderer vanskelige ferdigheter som utgjør den primære funksjonen til jobben du går inn på.

Mens amerikanere uten høyskoleutdanning tror at høyskole skal lære konkrete jobbrelaterte ferdigheter for å bedre forberede studentene til arbeidsstyrken, vil de med høyere utdanning (spesielt mer enn en bachelorgrad) krangle om fordelene med intellektuell og personlig vekst.

Imidlertid har høyskoleutdannede en tendens til å si at deres høyskoleopplevelse har positivt påvirket deres personlige og faglige utvikling, ifølge PEW Research:

  • sjekk om 62% av høyskole kandidater tror deres utdanning hjalp dem til å vokse intellektuelt og personlig
  • sjekk om 49% tror college ga dem ferdigheter de trengte å være nyttige i arbeidsstyrken
  • sjekk om 53% tror deres høyskoleopplevelse åpnet muligheter for karrieren sin

Sosiale fordeler

For mange er de største minnene fra college med romkamerater, venner eller klassekamerater. Tro det eller ei, de sosiale erfaringene lærte deg ting du kanskje har lært annerledes hvis du ikke hadde gått på college.

Selv om noen mennesker kan klage på sine kollegium romkamerater lenge etter at de flyttet ut, kan andre ha dannet obligasjoner som vil vare i livet. Uansett gir disse sosiale interaksjonene verdifulle leksjoner om samspill med en rekke mennesker i en rekke situasjoner - alt mens du har skole og frister for å jobbe mot.

For eksempel kan du ha lært hvordan du lar de små tingene gå, eller hvor viktig det er å kommunisere dine behov. Eller kanskje du har lært hvordan du skal lede dine jevnaldrende for å fremme et konstruktivt arbeidsmiljø. Kanskje du lærte å jonglere flere prosjekter og personlig drama. De er alle verdifulle ferdigheter i ethvert arbeid eller hjemmemiljø.

Selvstendighet

Lager du mat? Folder du klærne dine når du tar dem ut av tørketrommelen eller bare når du er klar til å kjøre den neste lasten av smusser til vaskemaskinen? Hvor fikk du de vanene? Vi ville ikke bli overrasket om du sa college.

Kanskje et av de mest etterlengtede aspektene ved college kommer ut av foreldrenes hus. Å oppnå at uavhengighet kan frigjøres. Eller det kan være skremmende.

Du må plutselig lage dine egne måltider, lage ditt eget vaskeri og rense ditt oppholdsrom selv. Du må kjøpe din egen dagligvarer, klær og underholdning. Du må budsjettere og basere utgiftsbeslutninger om du vil ha nok penger til å betale leie og andre regninger. Du må planlegge dine egne avtaler.

Disse er ferdigheter som er essensielle for livet etter college, og la oss innse det, du lærer dem ikke til du er tvunget til å gjøre dem alle alene uten foreldrenes hjelp. Og takket være studielånene dine, har du kanskje ikke vært bekymret for å tjene penger som tillot deg å leve alene - du var fri til å fokusere på å lære disse uavhengighetsevner.

Arbeid

Sannheten er at folk flest går på college for å få en god jobb, eller i det minste en bedre jobb enn de kunne ha fått med bare et videregående diplom. Men hva er en bedre jobb? En som er høy betalende? Har de beste fordelene? Er dypt tilfredsstillende eller interessant? Det er bare noe du kan svare på.

Jobbmuligheter

I den mest grunnleggende forstanden vil bare å ha en grad utvide ansettelsesmulighetene. Faktisk, om lag to tredjedeler av jobber i disse dager krever en høyskole grad. Og ifølge PEW-forskning, har en tredjedel av amerikanere uten bachelorgrad valgt å ikke søke om en jobb de følte at de var kvalifisert for fordi det krevde en fireårig grad. "

Det er som å kjøpe en all-access pass på en fornøyelsespark. Du kan komme forbi hvis du velger å få det grunnleggende passet, men du har flere alternativer hvis du bruker pengene til all-access-passet.

I tillegg får du tilbake til det punktet du har alternativer innenfor disse alternativene. Fordi en høyskoleutdanning har en rekke akademiske belønninger, får du tilgang til et større utvalg karrierer enn du kanskje har vurdert først. Har du noen gang lagt merke til en liste over grader i stillingsbehov? Noen av disse alternativene ville fungere for selskapet. Det er ikke en en-til-en korrelasjon mellom grader og jobber.

Husk de sosiale fordelene fra før? Vel, de er tilbake. De sier at den beste måten å få en jobb på, er nettverksbygging. Faktisk kommer ca 85% av jobbene fra nettverk i stedet for arbeidsstyrelser.

En høyskole campus er et av de beste stedene å begynne å bygge det nettverket. Faktisk, når som helst du gjorde venner, fikk en ny romkamerat, eller ble kjent med gruppeprojektmedlemmer, var du nettverk. Du kan bruke disse kontaktene i jobbsøkingen. Du vet aldri; En av dem kan være ute etter å ansette noen som deg, eller de kan ha landet en stilling hos drømmeselskapet ditt og kan få deg i døren.

Kompensasjonspotensial

Med større arbeidsplasser kommer større erstatningspotensial. I investeringsvilkår er denne delen nøkkelen for mange mennesker i å bestemme verdien av høyskoleopplevelsen. Hvis du kan tjene nok penger på grunn av graden til å betale for graden og mer, er avkastningen monetært større enn kostnaden. Derfor er det verdt investeringen.

Kollegiums 2016 Education Pays rapport viser at arbeidstakere med en bachelorgrad tjener i gjennomsnitt 67% mer enn de med bare en høyskole grad. Videre er de langt mindre tilbøyelige til å være arbeidsledige.

I noen kompensasjonspakke er fordelene like viktige som lønn. Studier har vist at studenter er mer sannsynlig å ha helseforsikring og pensjonsplan gjennom arbeidsgiver enn folk som bare har en videregående diplom. I tillegg er høyskole kandidater med avanserte grader mer sannsynlig å bidra til en pensjonsplan enn de med en bachelorgrad.

Nøklene til et godt liv

Noen sier en høyskoleutdanning er veien å oppnå den amerikanske drømmen. Mens andre hevder at den amerikanske drømmen er død, kan du alltid strebe etter helse og lykke. Og å ha en høyskoleutdanning kan hjelpe deg med å komme dit. College akademikere er mindre sannsynlig å røyke, mer sannsynlig å trene, og mindre sannsynlig å være overvektige sammenlignet med folk som bare har et videregående diplom.

Enten du finner lykke fra sunne vaner, føler deg økonomisk trygg, eller føler deg utfordret på jobb, tenk på graden din som et middel til lykke. Ifølge en Rasmussen-rapport er 51% av arbeidstakere i alderen 30-45 med bachelorgrad eller høyere fornøyd med sitt arbeid. Sammenlign det med 47% med et videregående diplom og 42% med mindre enn et videregående diplom.

Til slutt er en høyskoleutdanning ment å være til nytte for deg gjennom hele livet og karrieren din. Det skal komme deg, ikke bare i inntjening, men i muligheter. Hvor mye du verdsetter det er opp til deg, men du bør være enig i at du sannsynligvis ikke vil være der du er i dag hvis ikke for studielånets gjeld.

Hvis du har studielånsgjeld, ser du fordelene med det? Hvis ja, hva er de?

Skrive Inn Din Kommentar