Penger

6 sjokkerende senior svindel - og hvordan du holder dine kjære trygge

6 sjokkerende senior svindel - og hvordan du holder dine kjære trygge


"Mine foreldre var veldig tillitsfulle og trodde alt disse kriminelle fortalte dem - til et beløp på $ 24.000."

Svindel er på vei mot eldre borgere - blant annet Sarah Matthews foreldre.

Matthews, TPH-redaktør Matt Wiley's mor, hjelper omsorg for sine aldrende foreldre og holder øye med deres økonomi. Hun la merke til at tusenvis av dollar ble konsekvent trukket tilbake fra bankkontoen sin og ble mistenksom.

Hun oppdaget at foreldrene hennes betalte store mengder penger til treskjæring og reparasjonstjenester til tilfeldige menn som jevnlig viste seg ved inngangsdøren. Disse mennene utførte i det siste få - om noen - av disse tjenestene.

Matthews hadde sin far til å snakke med en politimann, som oppfordret ham til å ringe om disse "treetrimmerne" returnerte.

Noen uker senere kalte en bekymret nabo henne etter å ha merket en mistenkelig lastebil utenfor hjemmet. Matthews ringte politiet, som arresterte mannen på stedet.

Mannen postet bånd for anklagene som involverte Matthews foreldre, men han og hans medskyldige stoppet ikke svindel mot eldre.

Begge er foreløpig fengslet - dømt for kostnader knyttet til andre lignende hendelser.

Matthews foreldre gjenoppretter seg fortsatt fra skadene som ble utført av svindlere.

Dessverre, hva som skjedde med dem er ikke uvanlig.

"Seniorer mister 36,48 milliarder dollar hvert år til eldre økonomisk misbruk," fant en 2015 True Link-undersøkelsesundersøkelse. Denne tallet er 12 ganger høyere enn det som tidligere ble rapportert av Metlife's Elder Financial Abuse Study i 2011.

Svindel starter små og går lett ubemerket, men kan raskt legge opp.

"En eldre som mistet så lite som $ 20 i et år til utnyttelse, kan forventes å miste $ 2000 i året til andre typer svindel," ifølge True Link.

For å holde dine eldre kjære trygge, les videre for å finne ut de beste måtene seniorer blir lurt av, hvordan å unngå de svindelene - og hva de skal gjøre hvis de blir offer for en.

6 Senior Svindel du trenger å vite om

Hjem I stedet har Senior Care, sammen med Triads Association, utgitt sitt Senior Fraud Protection Kit i 2012.

Pakken inneholder en liste over seks av de mest populære svindelene som retter seg mot eldre.

1. Telemarketing

Denne typen svindel kan inkludere telefonsamtaler, snakkepost og e-post. Svindlere vil sende ut offisielle e-post eller brev, og deretter et oppfølgingsanrop til ofrene, og spør etter oppdatert informasjon, for eksempel et passord eller kontonumre.

Med den informasjonen i hånden, svindlere vil enten kreve seniorers bankkontoer eller forsøke å påta seg identitetene sine.

Eldre borgere kan også motta telefonsamtaler fra personer som prøver å bruke villedende taktikk for å selge dem. En "selger" vil bruke komplekse ordlyd og skjulte avgifter for å belaste pensjonister en ekstra $ 20 eller så.

Dessverre er dette ikke ulovlig.

2. Falske veldedighetsorganisasjoner

Pensjonister vil få en samtale fra noen som sier at de representerer en veldedighet, og ber om en donasjon.

Men svindleren er faktisk ikke å skaffe penger for noen veldedighet og ender opp med å bare lure den.

3. Sweepstakes

Seniorer vil få en offisiell utseende i posten. Et medfølgende brev kan fortelle dem at de vant en konkurranse, men ber dem om å sende tilbake noen hundre eller tusen dollar for behandling.

Sjekkingen kan til og med se ut som en IRS-restitusjon.

De vil be offeret om å sende tilbake en del av pengene og la dem holde resten.

Svindelen skjer to uker senere, når turen spretter og senioren blir ansvarlig for alle av pengene.

4. Identitetstyveri

Alt et kriminelt behov for å stjele en identitet er en samtale som ber om de siste fire sifrene i en eldres personnummer.

Svindleren kan da matche opplysningene til resten av det de vet om deres ofre, som navn, adresse og telefonnummer.

Svindlere kan bruke den stjålne identiteten til å åpne nye kredittkort eller lån og reke opp gjeld - og senioren vil ende opp med å legge regningen.

Svindlere kan også belaste nåværende kredittkort, vanligvis for små beløp som går ubemerket av kontoinnehaveren.

5. Sykdomsbedrift

Svindlere vil finne ut hvilke medisinske problemer seniorer har, og lover å sende relevant medisinering eller forsyninger dersom seniorer gir forsikringsinformasjon. Svindlere vil da bruke den informasjonen til å anta offerets identitet.

Dette er en spesiell type svindel kjent som medisinsk identitetstyveri. Pasienter kan ende opp med å bli fakturert for resept eller tjenester de ikke brukte, noe som gjør senioren ansvarlig for medisinsk gjeld påført av svindleren.

FTC foreslår at du alltid sjekker detaljene for hver regning seniorer mottar og sørger for at leverandøren og datoen for tjenesten samsvarer med den omsorg de faktisk mottok.

6. Økonomisk utnyttelse

Finansiell utnyttelse tar mange former, inkludert telemarketing eller "home repair" svindel.

Som tidligere nevnt, opptrer svindlere noen ganger på eldrehjem, tilbyr tjenester og overbelaster dem - om arbeidet er gjort eller ikke.

Svindlere får også eldre til å registrere seg for langsiktige verdipapirer eller aksjer, forutsatt at ofrene enten ikke vil se på eller "forstå den fine utskriften", ifølge svindelbeskyttelsespakken.

Seniorer kan bli lurt på å kjøpe verdipapirer eller aksjer som ikke vil modnes i ytterligere 20 år. Hvis senioren trenger pengene før verdipapirene forfaller, vil de betale straksavgift som ender opp i svindelens lommer.

6 trinn for å holde eldre trygge mot svindlere

Hvis du leter etter måter å holde dine kjære trygge, vil disse tipsene gjøre dem mindre sårbare for svindel og svindel.

1. Legg til telefonnumre til ikke ring-registeret

Registrer seniorens telefonnummer med National Non-Call Registry.

Salgsanrop bør stoppe innen 31 dager etter at et nummer er registrert, ifølge Federal Trade Commission.

"En person som mottar bare en telefonsalgs telefonsamtale per dag, vil trolig oppleve tre ganger så mye økonomisk tap som noen som mottar ingen eller bare sporadiske telemarketing-anrop," ifølge True Links studie. Pass på at du registrerer disse telefonnumrene!

Hvis de fortsatt mottar salgsanrop mens de er på registeret, legger du på og sender inn en klage til FTC.

En ting å huske om dette registret er at det bare stopper salgssamtaler. Det legger ikke begrensninger på veldedige, politiske eller undersøkelsessamtaler.

2. Hold informasjonen privat

"Den beste tommelfingerregelen er å aldri gi informasjon i en telefonsamtale som du ikke initierte," sier svindelbeskyttelsessettet.

Pass på at senioren vet å aldri gi personlig informasjon eller penger over telefonen. De burde heller ikke "sende informasjon via posten til alle som du ikke vet, uansett hva de har tilbudt eller lovet."

Dette inkluderer sendingskontroller eller et "innskudd" til bedrifter for å kreve en premie eller godta et tilbud om å jobbe hjemmefra.

3. Sjekk Bedre Business Bureau

Før seniorhandlinger på eventuelle tilbud, betalinger, donasjoner eller investeringer, sjekk BBBs nettsted for informasjon om selskapet.

Vær spesielt forsiktig med brev og samtaler som ser ut som de er fra Social Security Administration eller IRS. Skattevindel er nummer en svindel til tross for innsats for å stoppe dem, ifølge BBB.

4. Hold posten trygg

Hvis en senior betaler sine regninger via post, ikke la den sitte i postkassen.

Ta betalingen til postkontoret eller en frittstående posttjenester postkasse i stedet for å la den ligge der hvor den kan potensielt bli stjålet.

Velg for online regning uttalelser - det er tryggere og mer praktisk enn å sende inn betalinger hver måned.

Hvis en senior fortsetter å motta post som er tydelig fra svindlere, ta den til postkontoret, og den vil bli sendt til US Postal Inspector. Du kan også sende en e-postbekreftelsesklager online.

5. Vær forsiktig og still spørsmål

Spør noen ringende selger for deres navn, forretningsadresse, telefonnummer og firma lisensnummer. Bekreft denne informasjonen før du gjør noe med dem, da svindlere ofte gir falske navn og lisensnumre.

Ikke blindt stol på folk - svindlere kan bli opprørende, selv hevder at de er en "politimyndighetstjenestemann som prøver å løse en forbrytelse som involverer deg, og de ber om personlig informasjon," The Home Instead Fraud Checklist sier.

Pass på at eldre ikke er enige om noe de ikke forstår fullt ut.

Aldri svare på konkurranser, premie eller lotteri brev og telefonsamtaler. Disse er alle svindel for å få personlig informasjon.

6. Hold deg trygg på nettet

Gjør kun kjøp fra nettsteder som er kjent for å være trygge og legitime. Hvis sikkerheten til nettstedet er tvilsomt, gjør noen undersøkelser for å sikre at det ikke er en svindel.

Opplær eldre på hvilke spam-e-postmeldinger som ser ut - og vær sikker på at de ikke svarer på dem. Personlig informasjon skal aldri gis ut via e-post, særlig konto- eller kredittkortnummer.

Hva skjer hvis din kjære er scammed?

Hva skjer hvis de blir skadet og mister penger? Hvordan rapporterer du svindel mot eldre?

Den første tingen å gjøre er å sende inn en politirapport. Du trenger en kopi av rapporten når svindelen er rapportert til kredittselskaper.

Lukk alle kontoer som berøres av svindel. Ring til bankene, forklar hva som skjedde og legg inn en svindelrapport hvis noen transaksjoner ble belastet kontoen.

Send en klage til FTC. Det hjelper med svindelundersøkelser ved å samle inn klager og dele dem med lokale politistyrker, kredittfirmaer og andre myndigheter.

Hvis svindel involvert kredittkort kostnader, rapporter svindelen til tre store kreditt byråer. Å kontakte alle tre kan virke som et problem, men det er den eneste måten å vite at den svindelaktige aktiviteten vil bli reflektert raskt på kontoen.

Rapporter ethvert identitetstyveri til FTCs Identity Theft-nettsted - dette inkluderer nye kontoer som åpnes i seniorens navn, kostnader til nåværende kontoer eller til og med falske medisinske tjenester. FTC tilbyr omfattende tiltak for å ta avhengig av hvordan offeret ble påvirket.

Et siste stykke råd: Vær oppmerksom

Baby Boomer-generasjonen ble "reist for å være høflig og tillitsfull," sier FBI i sin svindel mot eldre del.

"Con-kunstnere utnytter disse egenskapene ved å vite at det er vanskelig eller umulig for disse personene å si" nei "eller bare henge telefonen," fortsetter det.

Fremfor alt er bevissthet nøkkelen.

Pass på at eldre er klar over overflod av svindel der ute, og utdanne dem på måter å beskytte seg selv og deres økonomi på.

Din sving: Kjenner du noen eldre som har blitt svindlet? Hvordan har du håndtert det?

Jacquelyn Pica er en redaktør intern på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar