Penger

42% av amerikanerne har løyet seg til sine partnere om penger. Har du det?

42% av amerikanerne har løyet seg til sine partnere om penger. Har du det?

Real talk: Jeg har blitt lurt på.

Jeg gjetter mange av dere har også.

Mine samarbeidspartnere har strayed både fysisk og følelsesmessig, og jeg vet at jeg ikke er alene i å tro at den sistnevnte gjør vondt mer.

Men nylig lærte jeg om en slags juks jeg aldri har opplevd: økonomisk utroskap.

Selv om jeg vet at handlingen selv har eksistert så lenge forholdene har, har dette bestemte begrepet vokst i popularitet de siste årene; Google viser få søk etter det før 2011.

Det er en stor avtale.

Pengene er viktige i forhold, og gjemmer økonomiske problemer eller vaner fra partneren din kan føre til mistillit, vondt, sinne - og til slutt bryte opp.

Jeg bestemte meg for å gjøre en liten graving og se hva jeg kunne lære om dette bestemte merket av utroskap.

Her er det jeg oppdaget ...

Hva er finansiell utroskap?

Finansiell utroskap innebærer å lyve til partneren din om inntekt, kjøp, bankkontoer, regninger eller gjeld.

Og det er et voksende problem her i USA.

Nylige data indikerer at 42% av amerikanerne innrømmer å begå økonomisk utroskap, ifølge National Endowment for Financial Education (NEFE).

Det er opp fra 33% for bare et år siden.

Hvorfor det gjelder

Hvis du tenker, "Hva er big deal?", Husk at tillit er viktigst i relasjoner. Selv om brudddet ikke involverer en annen person, kan det være utrolig vondt.

Av folket NEFE undersøkt, 75% sa at økonomiske deceptions hadde påvirket deres forhold.

"Finansiell utroskap gjør vondt uansett omfang," sier Ted Beck, president og administrerende direktør i NEFE. "Å gjemme eller lyve om små mengder penger kan skade et forhold like effektivt som en høy dollar-svik."

Nærmere bestemt er det tre grunner det er viktig:

Det gjenspeiler dine vaner

Kjernefysisk kan utroskap bety deg og partneren din har ulike synspunkter på penger.

Og vi vet alle at det vanligvis ikke er kjennetegnet for et vellykket forhold.

«Måten noen forvalter og bruker penger på, er en direkte refleksjon av hans eller hennes prioriteringer,» skriver Kayla Albert, som til slutt avsluttet et forhold på grunn av økonomisk utroskap.

"Hvis denne personens bekymringer ikke stemmer overens med din, er det viktig å merke seg det nå, ikke en gang du vurderer å kombinere økonomiske liv."

Pengeproblemer fører vanligvis til forholdsproblemer

Jeg tror vi bør erstatte uttrykket "Lykkelig kone, lykkelig liv" med "Glade penger, godt ekteskap."

Penger er den ledende årsaken til stress i relasjoner, og penger argumenter er toppspådommer for skilsmisse.

"Vi liker å tro at kjærligheten overskrider penger, men penger er en sentral aktør i våre relasjoner," skriver Melanie Lockert av kjære gjeld.

"Folk er redd for å snakke om det. Penger blir et symbol på makt, undertrykkelse og privilegium, "skriver Lockert.

"Folk bruker det til å brenne hemmelige begjær, skjulte avhengighet og dumme hobbyer. Penger kan være døden av forholdet ditt, for det er dessverre noen ganger kjærlighet, ikke alt du trenger. "

Det er noen ganger mer enn penger

Selv om det ikke alltid er tilfelle, kan økonomisk utroskap noen ganger være toppen av isfjellet - og kan bety uærlighet i andre deler av forholdet.

«Vi kan alle lyve til en viss grad, men de som vanligvis ligger i et område av deres liv, er generelt ikke kresne når det gjelder å lyve om andre ting,» skriver Albert.

"Hans penger løgner var bare begynnelsen ... penger var bare en fysisk representasjon av svindel til stede i alle andre områder av vårt forhold."

Slik hindrer du økonomisk utroskap

Så det er klart at finansiell utroskap er et problem. Men hva kan du gjøre med det?

Her er noen forslag.

1. Kommunisere åpent

Når du begynner å bli seriøs i et forhold, gjør det en vane å snakke åpent om økonomien din.

"Sett mønsteret fra begynnelsen," skriver Suzanne McGee for The Guardian. "Vær åpen med partneren din om økonomien din - og forvent det samme fra ham eller henne."

"Når du bestemmer deg for at du skal kombinere livet ditt, snakkes det åpenbart om hva det betyr å kombinere økonomien din," skriver McGee. "Det er poenget at alle skjelettene skal komme tumbling ut av skapet."

2. Kombiner og erobre

De fleste eksperter er enige om at du bør ha en felles konto for å finansiere fellesutgifter, men det kan også være lurt å beholde noen av pengene dine selv.

På den måten føles hver av dere fremdeles som du har uavhengighet til å kjøpe de tingene du vil ha - uten dom.

"Gi hver person kun kontroll over en viss mengde diskretionære utgifter," skriver Beck i Wall Street Journal. "Hold alle negative tanker om hvordan de bruker pengene sine til deg selv."

Han anbefaler også å sette inn et "maksimalt individuelt transaksjonsbeløp." Når du vil bruke mer enn det, må du først kjøre det av din partner.

3. regelmessig gjennomgå økonomien din sammen

En måte å bli på samme side?

Sett en månedlig penge dato for å vurdere din økonomi sammen.

Travis Pizel, som racked opp $ 109,000 av kredittkort gjeld uten kona sin kunnskap, anbefaler inkludert kredittrapporter.

"De i engasjerte relasjoner kan bygge og styrke sitt grunnlag for tillit ved å gjennomgå sine kredittrapporter sammen," skriver han for MoneyNing.

"Ikke bare vil de sørge for at det ikke skjer noen svindel, men det kan bidra til å holde begge parter på samme side med sin økonomi da de bygger en fremtid sammen."

4. Tillat feil

Både du og din partner er menneskelige, så det er viktig at du oppretter et miljø som gjør det greit å innrømme feil.

"Enighet om vilkårene for et" få ut av fengsel gratis "kort å påkalle når du har avvist økonomisk - en sikker sone for overtredelser med relativt liten finansiell innvirkning på husstanden," forklarer Beck.

"Hvis du kan forvise risikoen for misnøye og forlegenhet fra husstanden din, vil du oppdage at kombinere økonomi er en stor fordel for par."

Hva hvis det er for sent?

Hvis du allerede har begått eller fallet offer for økonomisk utroskap, er det viktig at du legger alle kortene på bordet nå.

Etter å ha vurdert hvor mye skade det har vært gjort, er det på tide å lage en gjeldsplan, sier MP Dunleavey, tidligere daglig leder for DailyWorth.

Hvis du trenger kredittrådgivning, anbefaler hun National Foundation for Credit Counseling og Association of Independent Consumer Credit Counseling Agents.

Og hvis du vil redde ditt forhold, foreslår hun at du får profesjonell hjelp.

"Få forhold kan overleve denne typen belastning uten rådgivning," skriver hun. "Hvis du er både investert i å holde sammen, så er det verdt å bruke litt penger på en terapeut."

Jeg har aldri vært offer for økonomisk utroskap, og etter å ha lest disse historiene, vil jeg definitivt ikke være.

Heartbreak suger - men i det minste trenger du ikke betale noen tilbake for partneren din feil.

Så neste gang du blir seriøs i et forhold, må du sørge for at åpen og ærlig pengeprat er en prioritet.

Jeg vet at det blir en av mine!

Din sving: Har du en historie om økonomisk utroskap å dele?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar