Penger

High Fashion: Denne kvinnen får betalt for å lage fantastiske kjoler ... ved hjelp av ballonger

High Fashion: Denne kvinnen får betalt for å lage fantastiske kjoler ... ved hjelp av ballonger

Bilde en ballongartist.

Jeg ser en klovn slathered i hvitt ansiktsmaling og et stort rødt smil - den typen smiler fortsatt, selv når han ikke er det. (Og ja, for en eller annen grunn er klovnen en han.) Krøllete røde hår også. Og han har sannsynligvis en pose rundt midjen med en haug med triste, uoppblåste ballonger.

Nå sletter det - fordi det er litt skummelt.

Sett i stedet et attraktivt 20-noe. Hennes lange brunette hår er drapert over en fargerik klase med ballonger, som - store og små, lange og korte - er bundet og vridd sammen for å skape slitesterk kunst.

Noen ganger står hun på stylter, noe som gir flere ekstra føtter av ballonger for å bukke under hennes torso.

Dette er Molly Munyan - bedre kjent som Molly Balloons. Hun er skaperen og eneeier av Molly Balloons, og hun lever ved å lage og bruke ballongkunst.

Hvordan blir man en profesjonell ballongartist?

Vel, det er ganske bra, sorta startet med en liten, hvit løgn.

Ett år for bursdagen hennes - hun tror det var hennes niende - Munys mor fikk henne en bok som forklarte hvordan man lager ballongdyr. Munyan hadde alltid vært kreativ type, så hun ville lage små kreasjoner da hun kjeder seg.

Raskt fremover i seks år til hennes ferske år på videregående skole. Munyan, som er basert i Kansas City, Missouri, plukket ballonger tilbake "for spark og giggles", sier hun.

Snart spurte folk om hun gjorde fester. "Oh, uh ... sikkert!" Sa hun.

Det fallet, kom Munyan ut til sitt lokale Chick-fil-A. Og løy.

"Jeg fortalte dem at jeg var en profesjonell ballongartist," sier hun. "Jeg spurte dem om de kunne ansette meg for noen barneventyr."

De sa ja, så Munyan gikk ut og kjøpte en ballongforkle, skapte en Facebook-side, laget visittkort og viste seg å være Chick-fil-A som lignet på å være profesjonell.

Det tok ikke lang tid for henne å innse at hun faktisk kunne gjøre noe av sin quirky kunst.

I løpet av hennes videregående år grente hun utenfor hunder og hatter og sverd - blant annet vanlige forespørsler - og begynte å utforske ballonger som kunst. Det var da hun gjorde sin første ballongkjole.

"Jeg var som," Hmm ... kanskje dette er det jeg gjør, "sier hun.

Munyan satte seg et mål: Hun ville lage og ha på seg en ballongkjole for sin eldre hjemkomst. Hun hadde blitt nominert til hjemkomstretten, så hun kunne gå ned i feltet i kjole. Hun var fint, ikke å være homecoming queen - hun ville bare ha litt publisitet.

Men hun vant faktisk. "Det er virkelig da jeg skjønte ballongens kraft," sier hun.

Med tiden gikk hun over scenen ved oppgradering, og Munyan hadde aldri jobbet med minimumslønn som mange av hennes klassekamerater. I stedet hadde hun tjent penger med ballongene sine.

Da visste hun at hun kunne skape en heltidskarriere fra ballongkunst.

"Jeg vet ikke om det er et øyeblikk hvor jeg var," Jeg er Molly Balloons! "Sier hun. "Jeg var akkurat som" Hvorfor ville jeg ikke gjøre dette? Jeg er en arbeidskunstner, og jeg har ikke engang blitt uteksaminert ennå. '"

Fra ballonger til kjole: hvordan hun gjør det

Munyan tilbyr mange ballongrelaterte tjenester, inkludert dekorasjoner og liveunderholdning. Men uten tvil er hennes mest ærefrykt inspirerende kreasjoner kjoler.

"Hele sktick er at du aldri har sett kjoler som dette før," sier hun. "Når jeg kommer opp i en ballongkjole, er det så sjokkerende fordi ingen har sett en ballongkjole før - sannsynligvis mener jeg mest sannsynlig."

Hun sier at disse skjønnhetene er et godt markedsføringsverktøy også.

Da Kansas City Royals landet i World Series i fjor, laget hun en kjole for hvert spill, noe som fikk tonn oppmerksomhet fra lokale nyheter. Selv Cosmopolitan plukket opp på sitt arbeid.

Munyan sier det er det levende elementet som er så tiltalende - andre dressmakers gjør det ikke. Men det er også det som gjør å lage disse kjolene en utfordring.

"Jeg er den verste tidssjefen," sier Munyan. Hun kan ikke starte en skapelse for tidlig fordi, vel, deflasjon. På den annen side kan hun ikke vente for sent, for da vil hun ikke fullføre i tide.

Hun sier kjoler ta alt fra 8 til 17 timer å lage. Hun svingte en gang om seks timer. Hun skapte åtte kjoler på tre dager til et moteshow i mars.

Deretter er det poppingelementet. Noe popper alltid, men det er repairable; hun trenger ikke å skrape hele greia og begynne igjen.

Varm kan også være et problem.

Andre ganger, ballongene bare ikke samarbeide.

"Jeg har alltid sagt at hvis jeg har problemer med sinne, ville jeg ikke kunne gjøre det jeg gjør," sier Munyan. "Du må være så tålmodig med dette mediet."

Hvor mye tjener hun å tjene ballongkjoler?

Som mange andre kunstformer, selger disse babyene mye mer enn de koster å lage.

De dyreste materialene Munyan må kjøpe er Quick Link ballonger (eller Link-O-Loons) - de med de små nubene for å knytte. Hun får vanligvis rundt 100 for $ 10.Andre ballonger, som de lange, slanke, er omtrent $ 6 for 100.

Korte cocktail kjoler koster henne omtrent $ 10 for å lage. Det hun kaller stilte kjoler - super lange - koster ca $ 40.

Salgsverdi? Ballongen kjoler selger mellom $ 500 til $ 1200.

Og hvis Munyan er den som sportslig det, blir hun også betalt per time for hennes opptredener. Det er en levende kunstinstallasjon og fotomuligheter.

"Det er bare det jeg elsker å gjøre uansett - være partiets liv, inspirer ærefrykt, vær oppmerksomhetspunktet," sier hun. "Det er bare en blast."

Når hun blir spurt om laget hennes, ler hun. Det er bare henne, men hun håper å snart ansette en assistent eller en leder.

Munyan's Advice: Finn din nisje

Ballongkunst viser alle Munys styrker: Det er kunstnerisk, teatralsk og utadvendt. Det var det som presset henne til å forfølge det som en karriere.

Og det er det som gjør henne - og hennes kunst - så spesiell.

"Ingen er deg, og det er din makt, spesielt hvis du er en kreativ," sier hun. "Du må finne ut hva din nisje er og hvordan du kan utnytte det. Du må skille seg ut. "

Når hun regnet ut hvordan man skulle skille seg ut og skape sitt eget marked, måtte hun finne ut hvordan man tjene penger (dvs. "Hei Chick-fil-A, jeg er en proff.").

Kanskje mest utfordrende, Munyan har måttet lære å drive en bedrift.

Klokken 17 fant hun ut hvordan man sender fakturaer, administrerer e-post og tid, samt planlegger hendelser.

Hun har også hatt å håndtere å være ung kvinne i næringslivet, der hun måtte kreve respekt "fordi mange ganger, hvis du ikke stikker opp for deg selv, vil ingen andre," sier hun.

Munyan har nylig tatt en kort pause, hvor hun reiste gjennom hele Sørøst-Asia med Elsa Rhae fra Elsa Rhae Creations, ansiktsmaler og makeup artist.

Sammen begynte de på det de kalte et internasjonalt kunstprosjekt, og delte deres respektive kunst med folk rundt om i verden.

I mellomtiden, hvis du vil se mer av Munyan's kreasjoner, finn henne på Instagram, eller følg henne på Snapchat (@MollyMunyan).

Din sving: Vil du noen gang ha på deg en ballongkjole?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar