Banker

8 freaky måter at studentlån kan få deg sparken

8 freaky måter at studentlån kan få deg sparken

Tenk deg dette: En dag drar sjefen deg inn på kontoret sitt, setter deg ned og sier at det er et problem. Men arbeidet ditt selv har vært feilfritt. Men han vil ikke snakke med deg om jobb - han vil snakke med deg om din kredittrapport.

Du ser, da du ble ansatt, var du enig i å la arbeidsgiveren kjøre kredittrapporten din (kanskje uvitende, bare å signere et skjema i din leiepakke). Og nå, uansett grunn, lar sjefen deg vite at HR har bekymringer for gjelden din. Plutselig går du fra stjerneansatt til å søke jobb.

Du vet allerede at studielån suger. Det er et faktum i livet. Men visste du at studielånets gjeld kan få deg sparken? Det har skjedd, og her er åtte grunner hvorfor, og hva du kan gjøre for å forhindre det.

1. Du er distrahert av din gjeld

Dette er en tøff fordi den er helt subjektiv. Din arbeidsgiver kan ha bekymringer som du er distrahert og uproduktiv på grunn av studielånets gjeld. Din arbeidsgiver kan frykte at gjeldsbetalinger ikke er håndterbare, og det vil legge press på deg mens du arbeider.

Hvis du får anrop, e-post eller bokstaver om din gjeld som kommer til arbeidsplassen din, kan dette sette neglen i kisten - utover studielån og kreditt score alene.

Bunnlinjen er at du må holde studentlånet ut av arbeidsplassen din, ellers kan du bli sparket.

2. Du er sett på som upålitelig

Det triste faktum er at mange mennesker ser store mengder gjeld som tegnfeil. Sjefen din kan tenke, ja, du kan ikke håndtere din økonomi, så du kan sannsynligvis ikke håndtere en jobb. Det spiller ingen rolle at du tok på denne gjelden for å gå i skole og bedre deg selv.

Mange arbeidsgivere sjekker kredittpoeng i løpet av ansettelsesprosessen, og å ha mye gjeld (inkludert studielånsgjeld) kan føre til at du ikke får jobben.

Men mange bedrifter har en lagringstid før dette oppdages. For eksempel ble denne kvinnen sparket etter seks måneders arbeid fordi det tok så lang tid å oppdage hennes gjeld. Tenk deg å jobbe med en ny jobb i seks måneder før du får sparken på studielånets gjeld! Det er fælt.

3. Gjeld og kontanthåndtering Ikke bland

Hvis du er i kontakt med kontanter eller kanskje selskapets bankkontoer, kan din arbeidsgiver være bekymret for at det kan oppstå mangel, og du kan være årsaken. Hvis du går tilbake til # 2 ovenfor, kan de ha bekymringer om karakteren din, og tror at du kan bruke selskapets penger som en enkel måte ut av dine egne studielånsproblemer.

Hvis du jobber i bankvirksomhet eller finansielle tjenester, er det veldig vanlig at institusjonen trekker en ansattes kreditt regelmessig - hver sjette måned eller årlig. Hvis du flagger som å ha mye studentlånsgjeld, eller de har bekymringer om deg som gjør minimum månedlig betaling, vil du bli flagget som høy risiko. Og i sin tur kan du bli avsluttet for å ha det studielånet gjelden.

4. Du må opprettholde en sikkerhetsutredning

Hvis du skal ha en jobb som krever sikkerhetsgodkjenning (og det var over en million offentlige og private næringsjobber som hadde en sikkerhetsgodkjenning), vil du bli gjenstand for en kredittsjekk. Å ha litt studentlånsgjeld bør ikke skade deg, men å ha mye studentlånsgjeld (eller studielånsgjeld kombinert med annen gjeld) kan få deg sparken. Risikoen er at du kan være utsatt for å bli omvist av en utenlandsk myndighet i bytte for å betale av studielånene dine.

Og i de fleste tilfeller drar de ikke bare din klaring - de brenner deg også.

5. Din ansettelsesavtale sier at du må opprettholde "godt" kreditt

Mange selskaper bruker ansettelseskontrakter når de ansetter. Begravet i finboken på mange av disse kontraktene er setninger som, "Ansatte må opprettholde en god kredittvurdering eller høyere. . . . "Det er veldig uklart, men det gir også arbeidsgivere rimelig grunn til å brenne en ansatt hvis de har studentlånsgjeld.

Det er viktig å merke seg at bare å ha studielån er ikke problemet - men å ha for mye studentlån gjeld kan være. Hvis inntektsforholdet ditt er over 50%, kan arbeidsgiveren være bekymret, og avhengig av kontrakten din, kan du bli avsluttet.

6. Arbeidsplassregler krever at du opprettholder "godt" kreditt

Hvis du jobber i lavlønnsjobb, har du kanskje ikke en ansettelseskontrakt - du vil sannsynligvis ha noen arbeidsplassregler eller en arbeidstakerhåndbok. Dette tilsvarer å ha en faktisk kontrakt, og du er forpliktet til å følge disse reglene, selv om du ikke signerte en bestemt kontrakt som sier at du ville - det er en del av vilkårene for å være ansatt.

I dette tilfellet, hvis arbeidsplassen regler sier at du må opprettholde god kreditt, kan du også bli avsluttet for å ha studielånsgjeld og andre kredittproblemer.

7. Du forårsaker et tap til firmaet ditt

Så gal som det høres ut, kan du bli sparket for å forårsake tap for din bedrift hvis du jobber i finansielle tjenester. For eksempel, hvis du jobber for en bank som har utstedt studielån, og du ikke betaler dem tilbake, forårsaker du arbeidsgiveren et tap - og du kan bli sparket for det.

Selv om det ikke er vanlig, betaler ikke studielånene tilbake til arbeidsgiveren din det samme som å stjele fra dem, og arbeidsgivere har sparket ansatte for dette. Og hvis du får sparken ikke er dårlig nok, er sjansen for at arbeidsgiveren din fortsatt vil komme etter deg som kreditor.

8. Du får din lønn garnert

Til slutt, hvis du får lønnene dine garnert på grunn av studielånets gjeld, kan du også bli sparket.Du kan imidlertid ikke bli sparken bare fordi du har en lønnsgarnering - det er ulovlig. Men hvis du har to eller flere garnishments, kan du bli sparken.

Så, hvis flere studielån långivere garnerer lønnene dine, kan du miste jobben din. Eller, hvis du har en studielån, og en annen kreditor garnerer lønnene dine, kan du også miste jobben din.

Hva loven sier en arbeidsgiver kan gjøre

På Kreves en Credit Check

Under Fair Credit Reporting Act, kan en arbeidsgiver kreve at en ansatt skal underkaste seg en kredittsjekk. For å gjennomføre en kredittsjekk trenger arbeidsgiveren den ansattes uttrykkelige skriftlige tillatelse. Men de fleste arbeidsgivere gjør det ganske enkelt når de ansetter en ny ansatt, og inkluderer en avmerkingsboks på masse arbeidsformularer de gjør deg til å registrere deg på din første dag. Det er imidlertid helt lovlig å si opp en ansatt som ikke sender til en kredittsjekk (på de fleste steder). Det ligner på å nekte å ta en medisinskest.

Du bør vite hva som er på denne kredittsjekk. Spor kreditten din gratis på Credit Karma eller trekk rapporten din årlig på AnnualCreditReport.com.

På resultatet av et kredittkort

Dette avhenger helt av din ansettelseskontrakt. Hvis din arbeidsavtale sier at din ansettelse er betinget av å opprettholde god kreditt, din arbeidsgiver kan brenne deg for studielånets gjeld.

Men hvis du ikke har en ansettelseskontrakt (som i tilfelle mange lavlønnsjobber), må du se arbeidstakerhåndboken eller arbeidsplassens regler. I likhet med en arbeidsavtale, hvis det er regler som krever at du opprettholder god kreditt, du kan bli avsluttet.

Til slutt, hvis det er lovlig ingen regler på arbeidsplassen som styrer kredittpoeng og kredittrapporter, gjelder amerikansk lov. United States Code, kapittel 11 sier at det er ulovlig for en arbeidsgiver å si opp en ansatt på grunnlag av dårlig kreditt eller konkurs. Dette er den samme koden som styrer konkurslov. Men det gjelder ikke hvis en arbeidsavtale eller arbeidsplassregel sier noe annet - så avhenger det fortsatt.

På Lønn Garnishments

De Forbrukerkredittbeskyttelsesloven sier at en arbeidsgiver kan ikke avslutte en ansatt på grunn av en lønnsgjenkjenning.

Det er imidlertid lovlig å si opp en ansatt på grunn avmer enn en lønn garnishment.

Det betyr at hvis du har problemer med studielånets gjeld, og mer enn en kreditor kommer etter lønnene dine, kan du miste jobben din.

Slik vet du hvor du står

Det beste forsvaret mot å bli sparket for å ha studielån er å vite hvor du står. Dette betyr at du sjekker kredittrapporten jevnlig, og aldri mangler en studielånsbetaling. Du bør også sjekke kreditt før du starter jobbsøkingen.

Hvis du vil sjekke kreditt rapporten, er det mange gratis tjenester som Credit Karma, som ikke bare gir deg kreditt score, men forteller også hva du trenger å gjøre for å forbedre. Vi elsker Credit Karma fordidet er gratis og de har mange flotte verktøy for å hjelpe deg med å forbedre kreditten din. De har også overvåking som kan hjelpe deg med å sørge for at du opprettholder din kredittpoeng over tid.

Hvis du noen gang blir kalt inn på arbeidsgiverens kontor for å diskutere din kreditt - ikke godta å få sparken. Dette er ikke vanlig, og i de fleste tilfeller vil arbeidsgiveren samarbeide med deg for å hjelpe deg med å forbedre kreditten din. Mange større selskaper tilbyr ansattstjenester som kan hjelpe - som gratis økonomisk planlegging. Og selv om du ikke drar nytte av det, kan du bare fortelle din arbeidsgiver din plan om å komme seg ut av gjeld, og tilby å gi dem oppdateringer og innsjekking, noe som kan hjelpe deg med å redde jobben din.

Har du noen gang truet med oppsigelse på grunn av studielånets gjeld? Kjenner du noen som har blitt sparket på grunn av deres studielån?

Skrive Inn Din Kommentar