Penger

Det koster ikke mye å selge på et loppemarked. Slik kommer du i gang

Det koster ikke mye å selge på et loppemarked. Slik kommer du i gang

Loppemarkeder ser ut til å være overalt, spesielt om sommeren.

Men gjør selgerne faktisk tjene penger, eller er det bare en morsom helghobby?

For noen år siden la kona og jeg ideen til prøve og tilbrakte en sommer som loppemarkedsleverandører, og solgte alt fra håndverk til resirkulerte Barbie dukker.

Vi reiste til ulike markeder i Michigan og sov ofte i vår varebil for å være klar til å sette opp første ting om morgenen. Mens våre beste dager bare tjente oss $ 200, mistet vi aldri penger, og vi hadde en flott tid.

I prosessen oppdaget vi noen mennesker gjøre Gjør en anstendig levende som loppemarkedsleverandører, mens for andre er det bare en morsom måte å tjene litt ekstra penger på.

Vil du prøve det selv? Her er hva du trenger å vite.

Hva trenger du å begynne å selge på loppemarkeder?

Lansering i helgen vil ikke koste deg mye penger. Bortsett fra produkter, trenger du minst ett sammenleggbart bord (omtrent $ 40), som du kanskje allerede har. Noen plastbatterier (omtrent $ 8 hver) vil fungere for å bære dine produkter og som ekstra displaytabeller.

Et hvilket som helst kjøretøy vil få deg til og fra markedene, selv om du har en liten bil vil begrense dine produktalternativer.

Hva kan du selge på et loppemarked?

Omtrent alt går mest loppemarkeder. Å begynne med, som vi gjorde, er en god måte å teste vannet på før du investerer mer i denne virksomheten.

Vi dro til butikk butikker, rummage salg og garasje salg for å finne produkter å selge. Vi kjøpte butikkfyllede dyr for $ 1 og solgte dem for $ 3 til $ 5. Jeg legger også noen få 25 prosent leker inn i Mason-krukker for å lage noe jeg kalte "hermetiske critters" og solgt for $ 2.

Vi kjøpte utenlandsk mynter på en myntbutikk for 10 cent hver, boret et hull i hver myntsenter, og la en streng til å lage halskjeder som barna kjøpte for en dollar eller to.

På arenaer som lente mer mot "loppekonkurransen" av loppemarkedet, så solgte vi enda flere håndlagde varer.

Min kone tilbød håndlagde smykker, tinn figurer limt til fargerike steiner og skjell, og fiskeskall øredobber vi hadde kjøpt av dusinvis i Ecuador. Mine walking pinner, som koster mindre enn 50 cent å lage, selges for $ 6 til $ 24. Jeg skar treet selv og lagt til ekstrautstyr som lærhåndtak laget av strimler kuttet fra sparsommelige butikkjakker.

Vurdere om du planlegger å spesialisere seg eller selge en rekke ting. Leverandørene kan gjøre gode argumenter for begge strategier, men vi eksperimenterte og ønsket ikke å investere mye i denne virksomheten, så det var mer sanselig å selge mange forskjellige varer.

Faktisk er en god måte å starte veldig billig på ha ditt neste rommage eller garasjesalg på et loppemarked. For mindre enn kostnaden for en annonse i avisen, har du tilgang til hundrevis av kunder, og du trenger ikke å bruke ting til lager - bare rydde ut huset ditt.

Alvorlige selgere vil kanskje sjekke en engroshandelskatalog for å hjelpe dem med å bestemme hva de skal selge og hvor de skal finne inventar.

Google leverandørnavnene pluss "anmeldelse" for å se hva andre har sagt om selskapene - ikke alle er enkle å jobbe med.

For billige varer, se etter et selskap som leverer dollar butikker.

Hvilken type loppemarked er best for din bedrift?

Loppemarkeder kommer i mange varianter. Noen doble som bondemarkeder, andre spesialiserer seg på antikviteter; noen er sesongmessige, andre året rundt; noen er inne, andre utenfor; og så videre i forskjellige kombinasjoner.

Men når det gjelder å gjøre forretninger, bør du vurdere de to grunnleggende typene: langsiktig og klassisk. En type er best for å implementere en solid forretningsplan, og den andre fungerer best hvis du vil eksperimentere billigt eller reise fra arena til spillested.

Langsiktige markeder er vanligvis innendørs eller i faste strukturer, leierom i lengre perioder (vanligvis mer enn en måned) og krever leieavtaler og annet papirarbeid.

Et langsiktig marked er Flamingo Island Loppemarked i Bonita Springs, Florida, som belaster $ 289 per måned for 10-fots-10-fots plass i sin langsommere del.

Du betaler 6% moms på den leien, samt en engangsavgift på 50% av leien din og en $ 10 månedlig gebyr - pluss du må kjøpe en fylkeskommunal lisens for $ 55 per år. Selv å starte med de billigste mellomrom, som måler to meter med fem fot og holder et lite bord, vil koste deg mer enn $ 300.

Med en god forretningsplan kan denne typen marked være flott. De er vanligvis veletablerte, du betaler mye mindre enn du ville for et butikkfront i et stripe mall, og du må bare jobbe tre dager i uken for de fleste.

Snakk med leverandørene på denne typen loppemarked, og du vil oppdage at noen av dem har vært der i mange år. Mange har ikke jobber eller pensjonsinntekt - de lever i denne helga-virksomheten. Andre, selvfølgelig, akkurat som å ha litt ekstra penger.

I kontrast er den andre typen det klassiske loppemarkedet hvor du bare drar opp om morgenen og betaler penger for markedsplassen.

På den alltid travle Tanque Verde Swap Meet i Tucson, Arizona, kommer du rett og slett på en lørdag morgen med bilen lastet med varer og betaler bare $ 15 for åtte timer i en 11-til-26-fots plass. For å gjøre det enda billigere, velg 3 p.m. til 11 pmSøndagsmarkedet, hvor du betaler bare $ 8.

Markeder som Tanque Verde tillater lavrisiko-eksperimenter for å se hva som selger og hvor mye du kan gjøre. Hvis du finner en vinner, bør du vurdere å ta produktene dine til et langsiktig marked der du kan garantere et vanlig sted.

Eller prøv andre nærliggende klassiske loppemarkeder hvor du betaler om dagen - du kan finne ut at du har det beste når du flytter hver uke.

Prøv å bruke et online loppemarkedskatalog for å finne steder i nærheten av deg. Mange markeder har ikke nettsteder, så du må kanskje ringe for å se hvordan de fungerer.

Ikke utelukkende de små. Et søndag-eneste marked i Nord-Michigan, så liten det gjorde ikke engang kostnadene for leverandører en avgift, hjalp oss med å få mest mulig salg av vår sommer!

Hvordan å utvide din loppemarked virksomhet

Andre leverandører elsker å snakke når virksomheten er treg. Gjennom mange samtaler oppdaget vi at mange mennesker tjente mye mer penger en generasjon siden. Loppemarkeder er tilsynelatende ikke som de pleide å være!

Men vi la merke til en type virksomhet som gjør det veldig bra nå: loppemarkedets dollarbutikk.

Det grunnleggende oppsettet er enkelt. Legg ut minst 100 plast badekar full av produkter på gresset i flere rader, hver med elementer for $ 1, $ 2 eller $ 3. På slutten av dagen, bare sett toppene tilbake på karene og last opp lastebilen.

Disse bedriftene er ofte for opptatt til å bli drevet av bare to personer, og de krever en investering på $ 10.000 eller mer, og ikke teller panelbilen du må bære på lageret ditt. Men de er verdt å vurdere om du vil gjøre noen seriøse fortjeneste.

Noen markeder har auksjoner, noe som kan være et godt alternativ for spesifikke høyverdige gjenstander - eller for å hjelpe deg med å bli kvitt inventar som ikke selger. Da vi gikk til Copemish Flea Market i Michigan, var søndagsauksjonen den største tegningen. For en liten avgift ville markedet auksjonere alt du ønsket å dumpe.

Se opp for relaterte muligheter til å tjene penger på loppemarkeder. Matleverandører kan være de mest lønnsomme virksomheter på mange markeder. Eiere av markedet begrenser nesten alltid hvor mange de tillater, så du må kanskje vente på en åpning - eller kjøp en fra en nåværende leverandør.

Til slutt, hvis du er mer av en leder enn en gründer, kan du vurdere å kjøpe en leverandør. Nylig så min kone og jeg inn i flere loppemarkedsvirksomheter som solgte for $ 10 000 til $ 15 000 - hovedsakelig kostnaden for sine varelager. En gjorde $ 2000 i salg hver helg.

Det var ikke riktig tid til å kjøpe - her i Florida er markedssesongen faktisk om vinteren, med salget faller med 80% hver sommer i henhold til andre leverandører. Men hvem vet det? Kanskje i høst vil vi komme inn i loppemarkedet igjen.

Din sving: Har du noen gang solgt varer på et loppemarked?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar