Penger

Hvordan denne siste graden betalte ut $ 14 000 i studielån på 7 måneder

Hvordan denne siste graden betalte ut $ 14 000 i studielån på 7 måneder

Mitt navn er Kelly Russell, og jeg har $ 92.670 i studentlånsgjeld.

Det er ikke så ille som det høres ut, skjønt. I oktober i fjor var tallet 104 104 105. Jeg har også betalt resten av mitt $ 7000 billån i september.

Vi har alle sett mange artikler med titler som "Hvordan betalte jeg ut $ 20 000 i studielån på to år," og disse historiene er verdt å feire. Å betale ut studielån er en stor suksess, uansett hvor stor de er.

Men mens gjennomsnittlig studielånsgjeld er rundt $ 30.000, har mange av oss en mye høyere balanse. Enten det går fra å delta på et privat universitet eller bestemme seg for å forfølge høyere utdanning, Å betale en seksfigts studielån betyr å spille i en helt annen liga - spesielt når lånet ikke resulterer i en sekssifret lønn.

Hvis du står overfor et enormt negativt nummer, vet du at du ikke er alene og deg kan betaler den balansen før du trekker pensjonsalderen. Slik jobber jeg med å betale ut studielånene mine - uten å gjøre en stor lønn eller jobbe to jobber.

Hvordan jeg rakket opp mer enn $ 100 000 i gjeld

Jeg har uteksaminert fra en liten privat høyskole i 2011 med ca $ 35.000 i studielån. Jeg gikk rett inn på gradskolen, og utlåner utsatt mitt lån. Siden jeg ikke gjorde det ha å foreta regelmessige utbetalinger i løpet av de tre årene jobbet jeg deltid mot mastergrad, gjorde jeg ikke - og det var den største feilen jeg noensinne har gjort.

Jeg var alltid fullt klar over lånene mine og mengden interesse som var påløpt på dem. Men av en eller annen grunn ønsket jeg å betale en stor del av lånene mine på en gang. Dette høres bra ut, men i virkeligheten innebar det at mens jeg bygde opp ekstra penger på sparekontoen min, vokste lånebalansen enda raskere på grunn av interesse - som for de fleste er 6,8%.

I mitt forsvar betalte jeg nesten $ 15.000 på forhånd mens jeg var på skolen for ulike utgifter, inkludert undervisning, parkeringskort og de vage studentaktivitetsavgiftene. Det legger ikke direkte til min lånebalanse, men det gjorde mener at jeg ikke kunne sette pengene i retning av å betale ut lånene, slik at balansen fortsatte å vokse.

Chipping Away i min gjeld

I høst ble jeg vekk fra min forvirring om å betale alt av på en gang og bestemte meg for å bli seriøs om å betale min gjeld. I september betalte jeg de resterende $ 7000 på billånet mitt, slik at jeg bare kunne fokusere på min studentgjeld.

I oktober legger jeg $ 6000 mot studielånene mine. I de følgende månedene, november til april, betalte jeg et gjennomsnitt på $ 1400 i måneden mot studielånene mine. I løpet av syv måneder banket jeg $ 14 400 av studielånene mine. Hvis du inkluderer mitt billån, betalte jeg 21,400 dollar av gjeld mellom september 2014 og april 2015.

Men hvis du ser på min totale saldo i oktober og nå, vil du legge merke til at forskjellen bare er $ 11.435. Hvorfor? Selv når jeg betaler ned mine lån, fortsetter interessen å tilføye og legge til balansen. Det er som å ta 14 000 skritt fremover, deretter 3000 skritt tilbake.

Min mest effektive gjeldsreduksjonsstrategi

Her er saken: Jeg tjener ikke en sekssifret lønn (ikke engang i nærheten!) Og jeg jobber ikke med flere jobber. Jeg har min 9-til-5-jobb og noen ganger gjør noen frilansarbeid på siden.

Men jeg har et hemmelig besparelsesvåpen: Jeg bor hjemme. Ja, i en alder av 21, flyttet jeg tilbake med foreldrene mine. Jeg er nå 25, og jeg planlegger å bli satt i minst et år. Drastiske studentlånsbalanser krever desperate tiltak.

Mens jeg ville elske å leve alene eller med romkamerat, har jeg bevisst prioritert å betale ut studielånene mine. Ikke bare bor hjemme, la meg unngå å betale Massachusetts leiekostnader, men jeg trenger heller ikke å betale for mat eller verktøy. Og i stedet kan alle pengene gå rett mot lånene mine.

Dette er kanskje ikke et alternativ for alle, og jeg vet hvor heldig jeg er at jeg har vært i stand til å flytte hjem. Men hvis familien din er åpen for ideen, prøv den i minst et år. Det kan virke som et stort offer nå, men det vil være vel verdt det når du har betalt lånene dine i fem eller ti år i stedet for 15 eller 20 år.

Opprett et budsjett og prioritere lånbetalinger

Et budsjett hjelper deg å se nøyaktig hvor pengene dine går. Ta din månedlige inntekt og se på hva den trenger å dekke - det viktigste - pluss det du vil som det skal dekke - hobbyer, sosialisering osv. Se på hva du absolutt må sette mot studielån hver måned, og finn deretter måter å øke det beløpet ved å kutte ned på andre utgifter.

Bestem hvilke utgifter eller hyggelige ting som en mobiltelefon plan eller kabel, du kan kutte fra budsjettet ditt for å betale tilbake mer av lånet ditt hver måned. Mens jeg splurger av og til, spiser jeg ikke mye penger på å handle eller gå ut på barer med venner. I stedet for å kjøpe en ny skjorte jeg ikke egentlig trenger, legger jeg pengene til en ekstra lånebetaling hver måned.

Velg en betalingsmetode

De fleste fokuserer på å betale sine lån på en av to måter. Med snøballmetoden fokuserer du på å betale ned de minste lånene dine først. Hver måned betaler du minimumsbeløpet på alle dine lån, unntatt den minste - du legger så mye penger som mulig mot dette lånet. Når du er ferdig med å betale det minste lånet, går du videre til å betale ekstra hver måned på neste minste lån.

I motsetning, lavin metode innebærer å sette flere penger hver måned mot lånet med høyeste rente. Det kan ta lengre tid å betale det lånet fordi det kan ha en høyere balanse, men du sparer mer penger samlet ved å slå ned det totale beløpet som er underlagt høyeste renteintervall. Når du har betalt lånet med høyeste rente, skifter du fokuset ditt til lånet med den nest høyeste renten.

Annet enn å leve hjemme, er min hovedstrategi for å betale ned min gjeld ligner lavine-metoden. Hver måned gjør jeg litt mer enn minimumsbetalingen for hvert av mine lån, og så legger jeg større beløp mot mine to lån med høyeste rentenivå. Tilfeldigvis har disse to lånene også den høyeste hovedbalansen.

I tillegg, i stedet for å foreta en stor betaling hver måned, bryter jeg "Lånbetalinger" -delen av budsjettet inn i fire beløp - en betaling for hver uke. Denne strategien bidrar til å holde interessen min litt lavere. Å gjøre betalinger mer enn en gang i måneden betyr mindre opptjening av daglig interesse, så mer av hver betaling går mot lånets rektor.

Å betale av en seksfigures studielånesaldo vil ikke være lett, men jeg er på vei. Hvis du står overfor en tilsvarende mengde gjeld, vil jeg gjerne høre strategiene dine for å betale det!

Kelly Russell er en markedsføringsprofessor med et mål om å betale sin studentlånsgjeld om fem år. Hun bor for tiden i Massachusetts.

Skrive Inn Din Kommentar