Penger

Denne fyren gjør seks figurer som elektriker - ingen universitetsgrad nødvendig

Denne fyren gjør seks figurer som elektriker - ingen universitetsgrad nødvendig

Du bør virkelig begynne å se på bygg og anlegg jobber.

Gjør det selv. Hvem ønsker ikke å lære nye ferdigheter hver dag og tjener $ 50 000 utenfor sjakkene av bedrifters virksomhet?

Men også, gjør det for ditt land.

President Donald Trump har lovet å forfølge en $ 1 billion infrastrukturplan i de kommende årene. Flyttet kommer i samme år som en harrowing sporing og flaring frustrasjoner med det største kollektivtrafikksystemet i USA, og den brennende sammenbruddet av en motorveiovergang i en av Amerikas største byer.

Det er et godt eksempel på et stort infrastrukturprosjekt rett bort fra The Penny Hoarder's kontor: En utvidelse på 971 millioner dollar på Tampa International Airport.

Atlanta-baserte Cleveland Electric Co., en av hundrevis av entreprenører på prosjektet, har logget inn 175 000 timer hittil - og dette prosjektet er bare en smak av landsomfattende byggutgifter.

Siden økonomien har bunnet seg ned i 2011, har de totale byggekostnadene hoppet 50,4% til over 1,1 milliard dollar i 2016, ifølge estimater fra US Census Bureau.

Behovet for dette arbeidet er der - men arbeidere er det ikke.

"Vi vet at byggfirmaer har sagt i årevis at de har vanskelig tid på å fylle posisjoner," sa Ken Simonson, sjeføkonom ved Associated General Contractors of America. "I vår undersøkelse sa 73% av bedriftene at de hadde problemer med å fylle (jobber), og bedrifter har blitt mer og mer til både faglærerprogrammer og arbeidskraftutvikling. "

Et elektrifiserende karrierevalg

Den neste generasjonen av byggherrer gjør en god leve uten byrden av tusenvis av dollar av studentgjelden.

Ta Danny Elmore. Innen 15 minutter å snakke med Elmore, hvem er feltet superintendenten til Cleveland Electric, hadde han nesten overbevist meg om å slutte jobben min og bli elektriker.

"Da jeg ble uteksaminert fra videregående skole for lenge siden, hadde jeg gode karakterer, og faren ville ikke noe mer enn å gå på college," sa Elmore. "Jeg ville ikke noe mindre enn å gå på college."

Den 57 år gamle elektrikeren har aldri sett tilbake.

Som med mange jobber i infrastruktur og byggesektorer, starter du som lærling og bruker tre til fem år på å jobbe deg for å bli en elektriker, forklarer Elmore. Enda bedre, du får betalt for arbeidet du gjør mens du lærer på jobben.

Elmore sa at arbeidet er givende, og du kommer til å jobbe ute med hendene dine - for ikke å nevne den seksfigures lønn han nå tjener årlig.

"Jeg har en ferdighet som ingen kan ta fra meg," sa Elmore. "Og i de siste 35 eller 38 årene har jeg jobbet hver dag jeg har ønsket å."

"Jeg tror byggingen har en mye mer lovende oppadgående karrierevei (enn andre karrierer)," sa Simonson. "Du bor ikke på samme sted som hamburgere, du lærer deg på jobben hver dag, og folk går fra å være hjelpere og arbeidere."

Faktisk sa Elmore at han lever et komfortabelt middelklassliv og er i hovedsak ansvarlig for sin egen skjebne når det gjelder å ta på jobb. Han hadde litt bilproblemer i forrige uke, men det er et kjøretøy som de skal ta vare på - en annen fordel i livet til en kvalifisert elektriker.

Elmore har jobbet med alt fra togstasjoner, til flyplasser, til sykehus til skoler. Men selv uten stor press på offentlig infrastrukturutgifter, er det en mengde jobber der ute. Han jobbet i tre år på et Google Datasenter som begynner i 2012.

Akkurat nå er han vanskelig på jobb på en del av utvidelsen på Tampa International. Cleveland Electric overvåker den elektriske siden av SkyConnect People Mover som vil koble en leiebil anlegg med terminalen.

Elmore, som en del av et 120-personers lag (nå ned til 80 når jobben nærmer seg ferdigstillelse), plasserer 130 miles kobberkabel, 40 miles fiberoptisk kabel, syv miles strømledninger og 6,1 kilometer kabler, ifølge Tampa International Airport kommunikasjonsleder Danny Valentine.

Som Elmore går gjennom et betongrom stablet med 14.000 pund transformatorer og miles av fargerike kabler, drar han etårig lærling Michael McCarthy av jobben for å spørre timeprisen.

Omtrent $ 13 - 63% mer enn Floridas minimumslønn på $ 8,10.

McCarthy, 23, gikk ikke på college og tilbrakte de siste årene som serverte bord eller jobbet på Dunkin 'Donuts.

Nå er han på samme spor Elmore startet på 1980-tallet.

"De fleste av de menneskene jeg vet som gikk på college, flytter tilbake med foreldrene sine nå," sa McCarthy.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar