Liv

Glutenfri? Disse Apps gjør det enklere å matbutikk, kok og spise ute

Glutenfri? Disse Apps gjør det enklere å matbutikk, kok og spise ute

Køliaki påvirker omtrent 1% av den amerikanske befolkningen.

For personer med autoimmun lidelse, inntak av jevne spor av gluten - et protein som finnes i hvete, bygg og rug - kan skade tynntarmen.

Min partner Nick har cøliaki, noe som betyr at huset vårt er glutenfritt.

De mer enn 200 symptomene forbundet med cøliaki kan gjøre diagnosen utfordrende, ifølge Celiac Disease Foundation. Vanlige symptomer inkluderer oppkast, diaré og andre fordøyelsesproblemer; anfall og migrene; utmattelse; muskel sårhet; utslett; og munnhelseproblemer som kankesår, emaljefeil og hulrom.

Eksponering for gluten over tid kan øke en berørt persons sjanser til å utvikle kreft og kontraherer andre autoimmune forstyrrelser som Type 1 diabetes, epilepsi, infertilitet, multippel sklerose og anemi.

Så det er avgjørende for personer med celiaci å sikre at de ikke inntar gluten direkte eller via krysskontaminering (ved bruk av kokekar, servise eller redskaper som har rørt gluten, noen ganger selv om de har blitt vasket).

Siden Nick har cøliaki og vi lever en glutenfri livsstil, spiser vi bare ute på restauranter med ekte glutenfrie alternativer.

En rekke glutenfrie apps har gjort livet enklere i den forbindelse. Og fordi vi er sanne penny hoarders, bruker vi alle de frie.

Her er noen av våre favoritter.

Beste Glutenfri App for å spise ute

Spise ute kan være en farlig anledning for personer med celiac, men fordi alle fortjener litt tid ut av sitt eget kjøkken, prøver Nick og jeg å finne restauranter som imøtekommer personer med celiaci.

Her i Nashville har vi funnet noen fine lokale steder som gjør en god jobb med glutenfri som The Red Bicycle. Men noen større kjeder gjør også en god innsats, inkludert Red Robin og Chipotle (bare sørg for å be dem om å bytte ut ingredienspåleggene og skjeene og sette på nye hansker).

Hvordan vet du om en restaurant er glutenfri? Og hvordan kan du være sikker på at de holdes ansvarlige?

Vår favoritt app for å spise ute er Finn meg glutenfri, og brukerne er enige. Den har 4,5 stjerner i Google Play-butikken og 4,8 stjerner på App Store.

Finn meg Gluten Free er den perfekte appen for å finne restauranter i ditt område eller når du skal utforske nye steder. Appen lar deg søke etter nåværende sted, adresse eller kategori og viser hvor dyre restauranter er (for budsjettvennlige forbrukere). Du kan også lese anmeldelser for å finne ut hvordan celiac-vennlig en restaurant faktisk er.

Dette er stort for personer med celiaci. Mange restauranter hevder å ha glutenfrie alternativer, men har ikke prosesser på plass for å redusere sjansene for krysskontaminering og ikke har riktig trent sine ansatte til å håndtere glutenfrie behov.

Ved å lese kommentarer fra andre med celiac, kan du avgjøre hvor sannsynlig sjansen er for krysskontaminering.

Sammenliknbare alternativer inkluderer AllergyEats og Spis Glutenfri.

Beste Glutenfri App for å spise i

Fordi Nick har hatt forurensning under mange av våre spisesteder, har vi en tendens til å spise hjemme de fleste netter. Jeg har blitt kalt stingy i tidligere relasjoner fordi jeg ikke vil spise ute, så jeg gleder meg over denne tempoet.

Vi finner mange av våre oppskriftsideer fra glutenfrie kokebokene som ligger på kjøkkenhyllene våre eller ved enkle online søk.

Noen ganger, skjønt, Nick og jeg vil skyte opp iPad og åpne vår favoritt glutenfri oppskrift-app, Cookpad (4,4 stjerner på Google Play og 3,9 stjerner i App Store).

Cookpad er en oppskrift deling app som lar deg søke etter diett restriksjoner, men det har også et sosialt aspekt. Overbærende men velmenende slektninger som har ønsket å lære å imøtekomme Nicks cøliaki har sluttet seg til appen, og vi kan alle dele oppskrifter vi har prøvd.

Appen lar deg også holde en dagbok med mat, så Nick og jeg kan spore våre favorittoppskrifter uten å øre våre kokebøker eller bokmerke en nettside på skrivebordet på meg ovenpå.

Beste Glutenfrie Apps for Shopping

Heldigvis Nick gjør det meste av shopping for familien vår, men når han er ute av byen eller opptatt med et prosjekt, har jeg måtte tapper butikken for å jakte og samle den ukens måltider.

Ingredients etiketter på Kroger (spesielt Kroger-merkevarer), hvor vi handler de fleste uker, har blitt mye bedre å identifisere når matvarer har gluten eller andre "rødflagg" ingredienser i dem, som peanøtter, melk og soya.

Likevel kan noen matvarer være mindre klare, og jeg finner meg ofte lurer på om noe har gluten i det fordi gluten vanligvis ikke er ingrediensene som er oppført. I stedet må du lete etter ord som "hvete" eller "byg".

Antall ganger jeg har glemt hvis havre har gluten, er pinlig høyt, men nå bruker jeg bare Glutenfri skanner (3,4 stjerner på Google Play og 4,7 stjerner på App Store).

Bruke denne appen er utrolig enkelt, selv om jeg har hatt problemer i en Kroger i nærheten av huset mitt der jeg alltid har et forferdelig signal. Appen bruker telefonens kamera til å skanne en strekkode og trekker opp produktet umiddelbart for å fortelle deg om det er glutenfritt.

Jeg har hatt stor hell med de fleste produktene jeg har skannet, men det er på ingen måte omfattende.Den betalte versjonens database er sannsynligvis mer komplett og kommer til en pris av $ 3,99 på App Store.

En advarsel: Granskere på Google Play har kommentert at appen synes å være inkompatibel med Samsung Note 8.

Et tilsvarende alternativ er Glutenfri Food Finder (Kun Android).

En celiaciagnose kan være overveldende: Det betyr at du må endre kostholdet ditt helt og bli vant til en ny måte å spise ute og handle for dagligvarer. Disse appene gjør glutenfri livsstil litt mer håndterbar og hjelper deg med å prioritere helsen hver dag.

Timothy Moore er en redaktør og frilansskribent. Hans favorittprogrammer er Finn meg Glutenfritt, FitBit, Netflix og Billett til Ride.

Skrive Inn Din Kommentar