Penger

Dette er hvorfor det snart kan bli mye enklere å suge kredittkortet ditt

Dette er hvorfor det snart kan bli mye enklere å suge kredittkortet ditt


Hvor nøye leser du utskriftene når du registrerer deg for et kredittkort, bankkonto eller lønningslån?

Ved å logge på en haug med prikkede linjer uten å ha fulgt alle juridiske detaljer, har du kanskje gitt opp din rett til å saksøke din finansinstitusjon som en del av en klassegruppe.

Men en ny regel som Consumer Finance Protection Bureau vedtatt i forrige uke, har som mål å gi deg rett til å saksøke.

Er voldgiftsfri veien til å være?

Ved å begrense kundene til voldgift eller individuelle småkravssaker, forhindrer finansinstitusjoner kunder som er rammet av samme praksis fra å samle sin makt som en gruppe. Voldgift kan være uforholdsmessig dyrt, og innlevering i småskaderett kan ta lang tid og kommer med egne avgifter.

CFPB illustrerer problemet med dette eksempelet i en video: Hvis banken din ved en feil mottar $ 20 og ikke gir deg tilbakebetaling, har du sannsynligvis ikke tid eller penger til å saksøke banken alene. Du sier bare "Farvel, penger, hyggelig å vite deg" og avgir deg selv til makten i banken. Men hvem vet hvor mange andre som bruker samme tjeneste, har opplevd samme ulempe?

Den nye regelen vil ikke forbud mot voldgiftsklausuler så lenge disse klausulene ikke begrenser forbrukerne å delta i gruppens rettslige tiltak. Spesielt språk for slike klausuler i nye kontrakter må følge retningslinjer fastsatt av CFPB. Hvis du åpner en ny konto etter at regelen trer i kraft, har du denne ekstra beskyttelsen.

Den nye regelen kan tre i kraft neste år, med mindre Kongressen blokkerer den ved hjelp av Kongressens gjennomgangslov, noe som gjør det mulig for lovgivere å si noe om nye føderale forskrifter. Hvis Kongressen ikke liker CFPB-regelen når den blir publisert i Federal Register, har medlemmer 60 lovsedager (dager da kongressen faktisk er i sesjon) for å stemme imot det ved flertalsvalg.

Hvorfor store banker hater klasse-handling søksmål

Ved å begrense måtene forbrukerne kan ta rettslige skritt mot, garanterer finansinstitusjoner at de ikke trenger å svare på kunder etter å ha slått seg opp.

Når CFPB samlet data for en 2015-rapport til Kongressen om voldgiftspraksis, spurte den forbrukerne hva de ville gjøre i tilfelle å merke et feil gebyr på kredittkortregningen.

"Forbrukerne vurderer sjelden å bringe formelle krav i et forum, voldgift eller rettssaker som svar - selv etter å ha uttømt mer uformelle prosedyrer, for eksempel kundeservice" rapporten bemerket.

Forbrukerne ble også funnet å være "generelt uvitende" om voldgiftsklausulene i deres kredittkortkontrakter. De vet heller ikke om valgklausuler for voldgiftsklausuler de kanskje hadde kunnet registrere seg for. Bare 2% av forbrukerne med kredittkort fortalte CFPB at de ville vurdere rettslige skritt for å løse et problem med en liten sum penger.

"Ved å tvinge forbrukerne til å gi opp eller gå alene - vanligvis over små mengder - kan selskapene sidestille rettssystemet, unngå store refusjoner og fortsette skadelige rutiner," sa CFPB i en pressemelding. "CFPBs nye regel vil avskrekke forseelse ved å gjenopprette forbrukeres rett til å bli sammen for å forfølge rettferdighet og lettelse gjennom gruppesaker."

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar