Penger

Her er en enkel måte å beskytte deg mot fra det enorme Ransomware Attack

Her er en enkel måte å beskytte deg mot fra det enorme Ransomware Attack

Historiens største cyberattack jobber over hele verden, og det ser etter deg.

Ransomware-viruset "WannaCry" spredt over mye av Asia og Storbritannia i helgen.

Men før du antar bare tech nybegynnere og clueless klikk på koblinger som tillater virus å infiltrere datamaskinen din, bli advart: du trenger ikke å gjøre en slik feil for å være offer for denne ransomware.

"Det er ikke nødvendig med brukerinteraksjon. Du må bare ha et sårbart system, og det kommer til å finne deg, "Adam Kujawa, direktør for malware intelligence for Malwarebytes, fortalte CNN i et intervju.

Hvordan WannaCry Ransomware målretter deg

Dette angrepet bryr seg ikke hvem du er - det bryr seg bare hvor gammel Windows-systemet er. WannaCry fryser datamaskinen, legger inn en popup for å varsle deg om at filene dine er kryptert og krever en betaling på $ 300 til $ 600 via bitcoin før det fordamper alle dataene dine, forklarer NBC News.

For den britiske regjeringens National Health Service, betyr det at datamaskiner som ble rammet av ransomware, forårsaket tusenvis av kansellerte avtaler og operasjoner, rapporterte NBC News.

Store selskaper som FedEx har også blitt rammet av angrepet.

Slik kjemper du tilbake mot Ransomware Attacks

Først og fremst, sørg for at Windows-programvare er oppdatert.

NBC News noterer at Microsoft nylig lanserte en oppdatering for å beskytte Windows-datamaskiner, men mange store selskaper har kanskje ikke sørget for at sine ansatte installerte oppdateringen på arbeidsstasjonene.

Hvis du sikkerhetskopierer dataene dine med en ekstern harddisk eller skytservice, ville det vært en flott tid å gjøre det.

I mellomtiden rapporterer CNN at malware fortsatt sprer seg. Bedre ring mor og pappa - og din beste venn, og sjefen din og alle, vær så snill - og sørg for at de installerte den nyeste sikkerhetsoppdateringen.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar