Penger

Dette lite kjente byrået har returnert $ 11,8 milliarder til feil forbrukere

Dette lite kjente byrået har returnert $ 11,8 milliarder til feil forbrukere

Hva om det var et regjeringskontor som fungerte for din økonomiske fordel, men ingen visste hva det gjorde?

Tucked blant de mange drab office bygninger i Washington, D.C., tusenvis av mennesker går sannsynligvis av Consumer Financial Protection Bureau uten å vite noe om det.

Du kan skrive ut CFPB som bare et annet alfabet suppe byrå der bokstavene ikke betyr mye. Likevel vet du at FBI bekjemper kriminalitet, IRS samler skatt, og FDA sjekker ut nye reseptbelagte legemidler før de lander på apoteket.

Men CFPB? Creditcards.com satte en avstemning, og 81% av respondentene sa at de ikke visste nok om CFPB å ha en mening om det.

Gruppene som er mest sannsynlig å vite noe om CFPB var voksne med videregående opplæring eller mindre, folk med mindre enn $ 50.000 i årlig inntekt og unge voksne i alderen 18-26.

Bare 12% av folkene som ble spurt, visste nok om CFPB å ha en mening og sa at de var godkjent av byråets arbeid, mens 4% sa at de ikke godkjente.

Men hva betyr CFPB Gjøre Hele dagen?

Som Creditcards.com notater, mens CFPB jobber for det amerikanske folks lommebøker, går det ikke akkurat dør til dør for å fremme seg selv. Når det knekker på banker eller andre finansielle enheter, krever CFPB ofte at de refunderer penger direkte til forbrukerne; Det sender ikke ut konvolutter med kontanter som er emblazoned med CFPBs logo.

Så har CFPB påvirket deg? Sannsynligvis, selv om du aldri har hørt om det.

CFPB saksøkt studentlånsavdelingen Navient for nudging stressede låntakere til overbærenhet, i stedet for mot inntektsbaserte avdragsplaner. Tålmodighet er billigere for tjenesteleverandører å administrere, men låntakere betaler mye mer interesse i det lange løp.

CFPB bøter TransUnion og Equifax etter at kredittrapporteringsbyråene har misrepresentert kredittpoeng, registrerte uvitende kunder for betalte abonnementer og overtrådt Fair Credit Reporting Act. Byråene måtte betale en samlet 17,6 millioner dollar til berørte forbrukere.

Når mer enn 800 personer klaget over at de ikke kunne få tilgang til midler på deres RushCard debetkort, undersøkte CFPB og bestilte 10 millioner dollar i tilbakebetaling.

Og når detaljer oppdaget at Wells Fargo åpnet millioner av uautoriserte kontoer i kundenes navn, pålagde CFPB en bøter på 185 millioner dollar - hvorav 100 millioner kroner gikk inn i byråets sivile straffefond, som noen ganger gir betalinger til forbrukere som er rammet av CFPB-undersøkelser.

Siden 2011 har CFPB samlet inn mer enn en halv million forbrukerklager om økonomiske feil i sin forbrukerklager database. Det er mottatt så mange klager om banker som LendEdu var i stand til å rangere banker av kunde utilfredshet.

Hvorfor CFPBs eksistens ikke er helt sikker

CFPB ble opprettet i 2011 som en beroligende balsam på den fortsatt brennende brenningen av 2008-krisen. Men kritikere sier at byrået har for mye kraftig kraft.

Faktisk, Brett Kavanaugh, dommer på US Court of Appeals for D.C. Circuit, ringte en gang CFPBs regissør "den eneste mektigste offisielle i USAs regjering" bortsett fra presidenten. I oktober i fjor regner føderale dommere med at CFPBs enkeltdirektørstruktur er forfatningsmessig, selv om byrået har anket beslutningen.

President Donald Trump undertegnet en utøvende bekreftelse i forrige måned, og tvinger finansielle byråer til å kutte på regelverk, selv om det ikke er klart hvordan bestillingen inkluderer CFPB. Federal Reserve finansierer byrået under ledelse av utøvende avdeling, så det er ikke akkurat et byrå i tradisjonell forstand.

Men for enhver kritiker som riper sin knyttneve til økonomisk regulering, er det en kunde som har oppnådd seier mot et monolitt finansielt selskap. Byrået rapporterer tilbake 11,8 milliarder dollar til berørte kunder siden etableringen.

Din sving: Har CFPB noen gang hjulpet deg med å søke rettferdighet mot en bank av finansielt selskap? Tror du det er for kraftig?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar