Penger

Vårrengjøring? Ta disse 10 enkle trinnene for å støte på økonomien din

Vårrengjøring? Ta disse 10 enkle trinnene for å støte på økonomien din


Nå som været er oppvarming, er det tid for vårrengjøring! Åpne vinduene dine, pust frisk luft og gå til byen.

Klar? Dust bokhyllene dine, støvsug teppene dine, rengjør skapene dine, tørk din benkeplater, vask vinduene og kast ut gamle magasiner. Kom igjen, det vil føles bra. Stål deg selv og tørk innsiden av den skitten mikrobølgeovn.

Hvis du er egentlig Forpliktet, kanskje vil du skrubbe muggene ut av dusjen og støv blader av takvifter. Men hei, la oss ikke bli båret bort.

Du vet hva annet trenger rettes opp? Din økonomi.

Smertefrie måter å våren Rengjør dine finanser

Fordi du allerede er i vårrengjøringsmodus, hva bedre tid å rydde opp bankkontoen din? Våren har kommet, så her er 10 raske og (for det meste) enkle måter å granke opp bunnlinjen din.

1. Sjekk kreditt

Visste du at du kunne få en feil å gjemme seg i kredittrapporten din? Det skjer hele tiden, og det kan skade din kreditt score.

Ta noen minutter å sjekke poengene dine på en gratis nettside som Credit Sesame. Det vil vise deg et kredittkort og tilby personlige anbefalinger for å forbedre poengsummen din.

Og med alle disse store sikkerhetsbruddene i nyhetene i disse dager (Hei, Equifax!), Kan du være utsatt for identitetstyveri. Credit Sesame vil overvåke din kreditt og sende deg et varsel hvis noen prøver å søke om kreditt i ditt navn.

2. Bruk det eller miste det

Mange belønninger, for eksempel kredittkortpoeng og hyppige flyer miles, har utløpsdatoer. Gå gjennom de ulike kundeloyalitetsprogrammene dine og belønn dine belønninger. Pass på at du bruker dem før de forsvinner i en røykpust. Poof!

Har du ikke et belønningskort? Få en.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

3. Invester for fremtiden

Hvis du ikke investerer ennå, går du glipp av en smart måte å tjene penger på. Det pleide å føle seg begrenset til noen rike eliter, men ikke lenger! Du kan også bli med i investor klassen. Disse appene gir enkle måter å komme i gang:

  • Acorns: Her er en super enkel måte å spare og investere pengene dine på. Denne smarttelefonappen kobles til bankkontoen din, kreditt- og / eller debetkort for å lagre den digitale endringen. Det kan automatisk oppkjøpene dine til nærmeste dollar og investere forskjellen i ETFer.
  • Fundrise: Vil du prøve eiendomsmegling å investere uten å leve utleier? Gjennom Fundrise Starter Portfolio blir pengene dine delt i to porteføljer som kjøper privat eiendom over hele USADu kan komme i gang med en investering på bare $ 500.
  • stash: En annen mikroinvesterende app. Denne appen lar deg begynne å investere med så lite som $ 5. Det lar deg velge hvor du skal sette pengene dine - men det etterlater de kompliserte investeringsbetingelsene ut av det. I tillegg får du en bonus på $ 5 for å komme i gang!

4. Start et nødfond

Stopp å se gjennom sofaen din for endring når du er liten på penger. I stedet skal du starte et nødfond med Digit.

Denne innovative appen sparer pengene dine uten at du løfter en finger. Bare koble den til din brukerkonto, og dens algoritmer vil bestemme små (og trygge!) Mengder penger for å trekke seg inn i en egen, FDIC-forsikret sparekonto.

Det er gratis å bruke i de første 100 dagene, så er det $ 2,99 per måned etterpå. Ved å bruke denne set-it-and-forget-it-strategien, lagde en Penny Hoarder $ 4.300 uten å merke seg - les hans Digit-gjennomgang.

5. Gjennomgå dine pensjonsbesparelser

Ta en titt på din 401 (k) konto. Har du den rette blandingen av aksjer og obligasjoner for din alder?

Juster dine eiendeler hvis de ikke har gått i stykker. Og hvis du ikke maksimerer din 401 (k) plan, kan det nå være en god tid å støte opp bidragene dine med minst 1%.

Blooom, et SEC-registrert investeringsrådgivende firma, vil optimalisere og overvåke 401 (k) for deg.

Det gir deg en opprinnelig 401 (k) checkup gratis, og du vil bli kjent med kontoen din litt mer intimt. Finn ut om du betaler for mange skjulte avgifter, ha det riktige beløpet investert i aksjer i forhold til obligasjoner, det slags morsomme ting.

Deretter er verktøyet $ 10 per måned for å fortsette å overvåke din pensjonskonto. La Blooom Kjenn din pensjonsalder, og det kan hjelpe deg med å komme dit ved å investere mer og mindre aggressivt.

Hvis du ikke har tilgang til en 401 (k) plan, åpne en IRA og sett opp en automatisk overføring hver lønningstid - eller hold din skattefradrag der inne.

6. Kast gammelt papirarbeid unna

Jeg mener, vi er fortsatt vårrengjøring, her.Foruten å bli kvitt gamle magasiner, aviser og søppel, er dette en god tid å kaste ut papirarbeid du ikke trenger lenger.

Vi snakker om gamle kvitteringer, kontoutskrifter, brukte sjekker og bruksregninger. Og ikke glem instruksjonshåndbøker for apparater og gizmoer du ikke lenger eier.

Hva å beholde? Skatteformularer. IRS anbefaler at du beholder skatteoppføringer for minst tre år. Meg, jeg kaster aldri de tingene bort.

7. Stopp å betale for mye for forsikring

Handle rundt for å se om du får de beste prisene hjemme og automatisk dekning - spesielt hvis du ikke har gjort det om en stund. Du kan bli overrasket over hva du finner. Her er noen gode steder å starte:

  • The Zebra: Denne online bilforsikrings søkemotoren sammenligner alternativene dine fra 200 leverandører på mindre enn 60 sekunder. Når du er klar til å vurdere alternativene dine og velge et tilbud, kan du også få en telefonsamtale fra The Zebra for ekstra støtte.
  • Livsforsikring: Hvis du er ung og mest sunn, bør du vurdere å kjøpe livsforsikring online fra Ethos. Det samarbeider med en stor A-rated livsforsikringsselskap for å gi retningslinjer for en lav pris. For eksempel kan $ 30 i måneden få din familie $ 1 million av dekning. Alle, inkludert uavhengige entreprenører, kan sikre langsiktig livsforsikring gjennom Ethos uten en medisinsk eksamen eller omfattende papirarbeid; bare fyll ut en digital applikasjon.Hvis du foretrekker flere alternativer, gå over til Policygenius. Søkemotoren lar deg sammenligne livsforsikring med øyeblikkelige sitater. Når du har funnet riktig passform, kan du søke på nettet direkte.
  • Limonade: Gjennom dette online forsikringsselskapet, huseiere forsikring starter på $ 25 i måneden og leietakere politikk starter på $ 5 i måneden. I stedet for å tjene ekstra når det ikke betaler ut krav, holder selskapet 20% av premien mens 80% går inn i et basseng for å betale krav og for veldedighet. Den er tilgjengelig i Arizona, California, Georgia, Illinois, New Mexico, New York, Nevada, Pennsylvania, Texas, Ohio, Rhode Island og Washington, D.C.

8. Beveg deg selv for å gjøre smartere økonomiske beslutninger

Adulting er vanskelig. Å gjøre gode økonomiske beslutninger er vanskelig. Det kommer ikke naturlig for mange av oss.

Få litt høyteknologisk hjelp.

trim er en bot som i utgangspunktet fungerer som din gratis økonomiske rådgiver. Det gjør alt fra å overvåke utgifter vaner til å forhandle på internett og kabelregninger ned. Det lar deg sette tilpassede påminnelser for å gi deg beskjed når det er lønningsdag eller når en betaling forfaller.

MoneyLion er en alt-i-ett app for å administrere din personlige økonomi. Den knytter seg til hele din bank, kredittkort, studielån og andre finansielle kontoer. Basert på dine inntekts- og utgiftsmønstre, tilbyr det personlige råd for å hjelpe deg med å spare penger, redusere gjeld og forbedre kreditt.

9. Refinansiere de forfalskede studielånene

Hvorfor ikke rydde opp studielånssituasjonen din mens du er på den?

Studier viser at 8 millioner amerikanere kan få lavere rente på studielånene ved refinansiering, og de fleste kan ikke engang vite det.

Gjennom konsolidering erstatter du alle dine lån med et enkelt nytt lån fra en privat utlåner og har bare en månedlig betaling.

Sjekk ut Selv finansiell, som søker topp online långivere for å matche deg med et personlig lånetilbud. Det kan hjelpe deg med å låne opp til $ 100 000 (ingen sikkerhet nødvendig) med priser som starter på 4,99% og vilkår fra 24 til 84 måneder.

10. Lag en forsikringsinventar

Hvis du har huseiere eller leietakere forsikring, bør du lage en oversikt over dine mest verdifulle eiendeler. Siden du allerede rydder ut huset, er det en god tid å gjøre dette.

Lyd komplisert? Hold det enkelt. Bruk telefonen til å ta bilder av alt du vil gjøre krav på hvis det blir skadet eller stjålet.

Eller bare gå gjennom hjemmet ditt og skyt video. ("Se på mah ting!") Pek på dine eiendeler og snakk om verdien. Du kan føle seg dum - Jeg gjorde - men hvis det verste noensinne skjer, vil du være så glad du gjorde dette.

Våren har kommet

Vel, det er det for vårrengjøring for i dag. Vi gir deg et sitat fra Martha Stewart: "Det er få rites av våren som er mer tilfredsstillende enn den årlige ren." Latter det ikke bare som Martha Stewart?

Gi oss beskjed når du er ferdig med å støte bladene av de takvifter.

* Beløpene for årlig belønning vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

Mike Brassfield ([email protected]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han hater renhold, men han elsker det når det er ferdig.

Denne artikkelen inneholder generell informasjon og forklarer alternativer du måtte ha, men det er ikke ment å være investeringsråd eller en personlig anbefaling. Vi kan ikke personliggjøre artikler for våre lesere, så situasjonen din kan variere fra den som diskuteres her. Vennligst søk en lisensiert profesjonell for skatterådgivning, juridisk rådgivning, økonomisk planlegging råd eller investeringsrådgivning.

Skrive Inn Din Kommentar