Penger

Veteraner som hjelper veteraner: Tips om hvordan man finner en oppfylle sivil jobb

Veteraner som hjelper veteraner: Tips om hvordan man finner en oppfylle sivil jobb

Da Cameron Bobbitt Sr. begynte å forberede seg på livet etter militæret, skjønte han at overgangen til det sivile livet ville gå uten en hitch.

Bobbitt, 45, en pensjonert US Marine Corps Gunnery sergent fra Riverview, Florida, planla å ta de ferdighetene han lærte i løpet av hans 22 års tjeneste til bedrifts Amerika. I virkeligheten har det vært en utfordring å få et skrivebord med navnet sitt på det.

Da han pensjonerte seg fra Marines i 2013, tjente han sin bachelorgrad i human resource management og fant arbeid på et multinasjonalt profesjonelt firma. Men han skjønte at han trengte mer utdanning for å komme seg der han ønsket å være. Så, han dro fra sin jobb for å fokusere på å forfølge sine studier.

Siden tjene sin MBA i mai, er Bobbitts nye oppdrag å finne en jobb i sitt ønskede felt for human resource management.

"Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg skal jobbe i morgen, men jeg ser virkelig etter den langsiktige karrierejobben, og ikke bare noe for å tømme meg," sier Bobbitt.

Bobbitt er en av mange militære veteraner som ønsker å starte en ny karriere - en som ikke krever en kleskode for kampstøvler og tretthet. Til ære for National Hire en veterandag 25. juli snakket vi til dyrlæger om råd de ville gi til andre som startet et yrkessøk som sivil for første gang.

Ikke la noen fordeler på bordet

Steven Howell husker hvor opptatt han var under troppebrytelsen under Irak-krigen i 2008, mens han fungerte som planlegger for multinasjonal korps - Irak. Da han hadde et øyeblikk av nedetid, skrev han i sin journal. Etter å ha kronet opp sine erfaringer, oppdaget Howell at han hadde noe å si.

Da det kom tid til å trekke seg tilbake fra US Army i 2013, hadde han en plan i tankene - bruk sin GI Bill for å melde seg på kreativ skriving programmet for å tjene sin Master of Fine Arts. I månedene som går fram til sin pensjon, husker han at noen av hans medmennesker var redd fordi de ikke hadde anelse om hva de ønsket å gjøre når de pensjonerte seg. De visste heller ikke hvilke programmer som var tilgjengelige for å hjelpe dem å finne ut det.

"Jeg la merke til at ikke alle utnytter disse ressursene," sier han. "Jeg vil råde noen å komme ut for å i det minste undersøke de ressursene deres militære grener tilbyr, slik at de ikke er så fort tapt når de tar av uniformet."

Howell, 52, nå en frilansskribent fra Valrico, Florida, sier at hver gren av militæret gir sine egne overgangsprogrammer for å hjelpe til med å forberede soldater for adskillelse fra tjeneste. Disse programmene kan hjelpe med opplæring og nødvendige ferdigheter som hvordan du skriver et CV, hvordan du håndterer pensjonsalder og fordeler og hvordan du kommer i kontakt med headhunters. I tillegg er det andre militære fordeler, som for eksempel bruk av GI-regningen for å betale for college.

"Når du er aktiv plikt i militæret, har du ikke tid til den slags ting," Howell sier om å gå på skole. "De fordelene for mange mennesker er det som venter på når de er ferdige i deres militære tjeneste. Tilbake i MFA-programmet var jeg en del av, det var flere veteraner i min alder fra forskjellige grener av militæret, gjør det samme. "

Nettverk: Finn en advokat

Ett ord kommer til tankene når man ser på Paul Huszars CV: imponerende. Han er en West Point-kandidat med en grad i ingeniørfag, en tidligere dekan ved US Army Engineer School og en tidligere engineering bataljonskommandør. Da det kom tid til å se etter en jobb etter å ha forlatt hæren, ville du tro at det ikke ville ta ham lang tid å finne en.

"Jeg gikk O-for-40," sier Husar. Han søkte på det mange jobber og ikke hørte tilbake fra noen av dem. Ingen forhåndsvisning av telefonsamtaler. Ingen intervjuforespørsler. Ingen tilbakemelding på hvorfor selskaper ikke betraktet ham.

Etter omtrent seks måneders jobbjakt og ikke å finne den rette passformen bestemte han seg for å delta i en serie av personlige nettverksarrangementer. Der var han i stand til å møte forretningsledere som forstod sin militære bakgrunn og hvem ga ham råd til å hjelpe hans søk. Til slutt, gjennom en merkelig serie av hendelser, gikk hans nettverk av kontakter langs hans CV til den rette personen.

Denne personen, en tidligere hærens offiser, tilbød ham en jobb som president for VetCor, et restauratør for vannskader. Åtte måneder senere tok Huszar muligheten til å kjøpe VetCor og bli administrerende direktør. Nå, når han ikke kjører sin bedrift, hjelper han veteraner med å finne jobber og forkynner viktigheten av å møte mennesker som kan hjelpe dem med å finne sin neste karriere.

"De beste menneskene de kan koble seg til, er folk som meg, som er veteraner i et næringsliv, som kan være advokater og hjelpe deg med å koble dem og finne muligheter," sier han.

Huszar anbefaler å overføre dyr til nettverket i samfunnet så lenge de kan, før de sender inn en elektronisk søknad. Når en jobbsøkende veteran blir kjent med bedriftsledere og oppretter tilkoblinger, er disse lederne mer sannsynlig å anbefale dem når en jobbåpning utvikler seg.

Endre Demeanor

Valerie Lavin, 45, en fellesskapsleder i St. Petersburg, Florida, er en av de menneskene som alltid er villige til å hjelpe en andre veteran. Den pensjonerte første sergeanten i USAArmy er administrerende direktør i et helsepersonell og en frivillig rådgiver for Action Zone Inc., en non-profit organisasjon som underviser aktivt militært personell, veteraner og deres familier entreprenørskapsutvikling.

Etter å ha gått seg tilbake i 2014, begynte hun å mentorisere overgang av veteraner en-mot-en og i gruppeinnstillinger for å hjelpe dem med å forberede seg etter livet etter militæret. Hun oppfordrer veterinærene til å begynne å bygge sine nettverk og kontakter så tidlig som tre år før de går på pensjon eller forlater tjenesten. Når du oppretter det nettverket, er det viktig å gå ut av basen og koble deg til fellesskapet.

I tillegg til å oppfordre veteraner til å bruke sine militære ferdigheter til entreprenørskap, hjelper Lavin dem også å lære seg å presentere seg under nettverkshendelser og mens jobbsøking. En ting hun oppdager at overgangspersonell sliter med, er å gi slipp på en militær oppførsel.

"Noen sivile arbeidsgivere har bekymringer med at veteranerne kan integrere seg i bedriftskulturen, og noen ganger kan det harde militære eksteriøret være skremmende, sier Lavin. Noe så enkelt som å smile i et LinkedIn-bilde kan være nyttig, legger hun til.

Lær hvordan du selger deg selv

Huszar sier at mange unge soldater lærer å være en voksen fra militærets kultur, normer og verdier. En av de største leksjonene de blir lært er: "Det handler aldri om deg; Det handler om laget. "Dette lagkonseptet gjør det vanskelig for noen veteraner å skrive et CV. Det går mot det de ble lært.

Et program som Bobbitt tok under overgangen fra militæret handlet om hvordan du skal fremme dine ferdigheter under et jobbintervju. "Det var noe jeg egentlig måtte lære, var å toot ditt eget horn og understreke dine personlige prestasjoner," sier Bobbitt. Han sier kurset hjalp ham med å finne måter å markere individuelle prestasjoner uten å sette ned sitt tidligere lag.

Lær om ditt nye felt

Når Bobbitt møter med veteraner på jobb, anbefaler han dem å ta et øyeblikk for seg selv og finne ut hva de virkelig vil gjøre. I militæret sier han at du skal bære mange hatter, noe som gjør at du kan være ansvarlig for en rekke programmer og prosjekter.

"Organisasjoner ansetter ikke folk til å være regnskapsfører, markedsfører og utgiver," sier han. "De ansetter deg for å gjøre en bestemt jobb. Det jeg fant er at mange militære veteraner sliter med å finne ut nøyaktig hva deres ferdigheter er, hva de skal gjøre, og skreddersy deres CV og utdanning mot det. "

Her er noen råd Lavin deler med veteranene hun mentorer: Du tror kanskje du vet hvilken bransje du planlegger å komme inn på, men inntil du har gjort industriforskning og møtt folk som jobber på banen, vet du ikke hvilke muligheter som egentlig er der ute. Hun rådgiver veterinærer for å frivillig for et nonprofit som tillater dem å gjøre jobben de er interessert i.

"Det kommer til å gi deg opplevelsen for å hjelpe deg med å oppdage om du vil gå inn på [feltet], og det skal gi deg noe konkret som er utenfor det uniformet du kan legge på ditt CV, sier hun.

Ikke panikk

Det er lett å bli motløs når du ser etter en ny jobb, spesielt hvis du har vært i et bestemt felt i mer enn to tiår. Men det viktigste å huske mens du ser etter en karrierejobb for første gang som sivil, er ikke å få panikk.

"Du finner den riktige organisasjonen, og du får traksjon i din lidenskap," sier Bobbitt til veteraner som sliter med jobbsøking. "Mange av oss er panikk, og sier" vi må finne arbeid ", som er en annen måte å si" Jeg må finne identiteten min. "I de siste årene var jeg soldat, sjømann eller marin . Jeg ønsker å finne min nye identitet nå. "Vær laserfokusert på å finne ut hva du vil gjøre og fokusere på det, og du vil gjøre det."

Matt Reinstetle er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar