Penger

Studentlån suger, men her er hvordan få stater gjør dem suge mindre

Studentlån suger, men her er hvordan få stater gjør dem suge mindre

Hva gjør de valgte representantene for å beskytte deg mot Amerikas voksende studielåns-gjeldepidemi?

Mer enn du kanskje forventer.

Et nasjonalt studielåns låneregjøringslov stallet i kongresskomité for noen år siden, og utdanningspolitikken er i flux. Men stater presser frem for å gi sine egne beskyttelser for studenter.

Den siste: Illinois.

Studentloven Låntakers Bill of Rights gikk i begge husene i Illinois General Assembly 31. mai, og venter nå på godkjenning av Gov. Bruce Rauner.

Regningen ville skape en studielånombudsmann på statsadvokatens kontor, kreve studielånstjenesteforvaltere for å få en statslisens og kreve at servicere skal ansette spesialister for bedre å betjene studentforespørsler.

Illinois er klar til å bli den tredje staten med lignende beskyttelse for studielåntakere, som gjelder for alle som studerer i staten der det foreligger en lov om rettigheter.

Connecticuts lov om studentlånsloven trådte i kraft i juli 2015, og etablerte rollen som en studentlånombudsmann. Connecticut-regelen krever også at studentlånsforvaltere skal registrere seg hos Statens bankdepartement og Studentlånombudsmannen.

Washington, D.C. (som ikke er en stat, men ... går med det) vedtok sin egen lånerbeskyttelse i februar 2017. Loven om ombudsmannens etablering og serviceforskrift av 2016 etablerer en studentlånombudsmann for å overvåke lånerklager. Handlingen krever også studielån, hvis de er innenfor eller utenfor distriktet, for å være lisensiert som sådan.

Washington, D.C. har ennå ikke navngitt en ombudsmann.

Flere andre stater, inkludert Massachusetts, er eyeing potensielle beskyttelse av sine egne for studenter.

Student Lån Transparency Innsats

I tillegg til push for statsregninger for rettigheter til studielåntakere stemmer enkelte stater for økt åpenhet i lån for å veilede studenter gjennom sine lånsøkende år.

I 2015 stemte Indiana lovgivere for å kreve høyere utdanningsinstitusjoner å distribuere uttalelser til de som er kvalifisert for studielån. Uttalelsene gir et estimat på allerede uttakte lån, studentens estimerte utbetalingsbeløp og estimerte månedlige tilbakebetalingsbeløp.

Indiana University har sendt denne typen varsel til studenter siden skoleåret 2012-13 som en del av opprettelsen av et kontor for finansiell leseferdighet. På kontoret de første fire årene, så skolen en nedgang på 23% i føderal utlån til sine studenter - en reduksjon på 113,7 millioner dollar i lånefond.

Nebraska vedtok tilsvarende lovgivning i 2016. Fra og med 2017-18 studieåret vil studentene motta et brev som beskriver utbetalingsestimatet og månedlige betalingsestimater for eventuelle føderale lån de har blitt tilbudt.

Washingtons lånegarantiloven gjelder i juli 2018. Det krever høyere utdanningsinstitusjoner å gi detaljerte opplysninger om lånebalanser og estimerte månedlige utbetalinger hver gang en skole tilbyr en økonomisk hjelpepakke til en student. En låneregningsrettserklæring har passert i Washingtons hus og venter en senatstemme.

Hvorfor Enact State Rules i stedet for å vente på nasjonal lovgivning?

Siden hver stat har et kontor som regulerer banken, kan statlig lovgivning etablere regler for å styre studentlånslånere, selv om disse kontorene, ifølge Generation Progress 'rapport, "Vi kan ikke takle: hvordan stater og kommuner kan bidra til å begrense studentskulden Krise."

I stater hvor disse reglene allerede eksisterer, kan disse bankregulatorene håndheve reglene. Å skape en ombudsmannsposisjon på statsnivå til volley låntakers klager vil speile samme rolle på Consumer Financial Protection Bureau. Personen i denne rollen kunne arbeide med CFPB og Department of Education for å bedre hjelpe lånerklager.

"Stater bidrar med mange dollar til høyere utdanning. De har egne stipend og lån programmer, og har en interessert interesse i å sørge for at studentene innenfor deres jurisdiksjon har rettigheter og er beskyttet, "Megan Coval, visepresident for politikk og føderale relasjoner ved National Association of Student Financial Aid Administrators (NASFAA) , sa.

Statens beskyttelse kan være spesielt nyttig i tilfelle av bedrageriske institusjoner eller de som lukker sine dører med liten varsel til elevene.

Brev av Estimated Annual Debt for Students Act av 2017, kjent som LEADS Act, flyter rundt kongressen og har vært i House Committee on Education and the Workforce siden mars. Det vil kreve at institusjonene gir et årlig kostnadsoverslag som inneholder kumulative saldoer, månedlige betalingsmengder og renter hver sommer etter at en student tar ut sitt første føderale studielån.

Men det er mer sannsynlig at økt føderal åpenhet for studentlånslåntakere kommer via høyere utdanningsloven, som er forsinket for reauthorization, noterte Coval. "Den gode nyheten er at kongressen bak kulissene jobber med dette," sa hun.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar