Penger

Hvordan tjente jeg $ 6K i fjor med My Side Gig som Yoga Instructor

Hvordan tjente jeg $ 6K i fjor med My Side Gig som Yoga Instructor


Jeg har nylig kommet hjem fra en ukes ferie i Punta Cana, Den dominikanske republikk. Et varmt værsferie midt i en fregatt Philadelphia-vinter? Himmelsk.

Reise er sjelden billig, men på denne ferien måtte jeg ikke dyppe inn på min sparingskonto for å dekke turen.

I stedet betalte jeg for min tropiske ferie utelukkende ved hjelp av midler jeg tjente i 2017 fra min side hustle: Undervisning yoga.

På siden av min heltidsjobb kjører et kommunikasjonsbyrå, Jeg tjente litt mer enn $ 6000 som en yoga instruktør i fjor.

La oss slå ned tallene: I løpet av året lærte jeg 158 yogaklasser, som oversatte til tre klasser i uken - definitivt gjennomførbar for de med dagjobber. Det betyr at jeg tjente i gjennomsnitt $ 38 per klasse, og bringer min totale inntekt for året til litt over $ 6000, før skatt.

Hvis du anser deg selv en lidenskapelig yogi, kan det være en fin måte å vokse din kjærlighet til øvelsen på - og tjene ekstra penger.

Hvorfor lære yoga?

Undervisning yoga kan være en givende sidegas for de som elsker å øve yoga.

Det var akkurat slik jeg bestemte meg for å bli en yoga instruktør. For tre år siden la jeg merke til at jeg allerede tilbrakte de fleste av mine kvelder og helger på yoga-studioet. Mens jeg aldri drømte om å bli lærer, førte jeg meg til å lære yoga lærerutdanning. Jeg ble offisielt en sertifisert yoga lærer (CYT) i juni 2015.

Det viser seg at jeg ikke er alene.

"Jeg er ofte vitne til at alvorlige elever av yoga får et umettelig ønske om å dele sin lidenskap med andre," sier doktor Lisa Mitchell, forfatter og eier av Dana Hot Yoga, hvor jeg fullførte min yoga lærer trening og for tiden undervise. "For en gjennomsnittlig kostnad for læreropplæring ($ 2000 til $ 4000), er det et sertifikat som nesten umiddelbart kan starte en avkastning på investeringen, noe som gjør det til et levedyktig alternativ for tilleggsinntekt i en økonomisk tid hvor en annen jobb, også" måneskinn " er en nødvendighet for de fleste. "

Kostnaden for å bli en yoga lærer

Her er den ærlige sannheten: Yoga lærer trening kan være pricy.

Det er en investering, og det er en som tar tid å tjene tilbake. Men hvis du er seriøs med yoga og ønsker å utvikle en varig sidehustleundervisning, er det absolutt verdt det.

Så hvor mye koster det faktisk å bli en yoga lærer? Det er noen variabler å vurdere. For eksempel fullfører du opplæringen din på ditt lokale studio, eller reiser du til en eksotisk plassering for en mer nedsenkende - men også dyrere opplevelse?

Vil du betale fullstendig på forhånd, eller vil du dra nytte av en betalingsplan? I tillegg tilbyr noen studioer et bytteprogram, hvor du arbeider på studioet under treningen i bytte mot en ekstra rabatt.

For våre formål, la oss vurdere lærerutdanningsprogrammet jeg fullførte. Opplæringen koster $ 2,450, med $ 200 rabatt for de som betaler full, i motsetning til å velge betalingsplanen.

Jeg betalte i sin helhet, så vi vil bringe tallet ned til $ 2,250.

Det tok meg åtte måneder med å undervise 64 klasser for å hente kostnaden for læreropplæringen min - ikke dårlig, alt i betraktning.

Hvordan Yoga lærere får betalt

Betaling kan være litt komplisert i yogaverdenen - den er ikke så kutt og tørr som noen andre arbeidsområder. Avhengig av hvor mye du lærer og din geografiske region, kan prisene variere vilt.
Her er noen av de vanligste måtene yoga lærere får betalt:

Flat rate: Denne er ganske enkel - lærere tjener en flat rate pr. Klasse, om en elev kommer opp eller rommet er fylt med ivrige yogier. Dette kan betales av studioet direkte eller forhandles med en spesiell begivenhet eller gruppearrangør. I Philadelphia-regionen har jeg sett faste priser varierer fra $ 25 per klasse på den lave enden til $ 50 per klasse i high end.

Flat rate per utvalg av antall studenter: Mange studioer belønner lærerne økonomisk når klassene deres begynner å vokse i antall. For eksempel kan du tjene $ 25 for en klasse på 1 til 16 personer, og deretter bli rammet til $ 35-nivået når klassen din treffer 17 til 25 og maks ut på $ 45-kursen når klassen din er fylt med 26 eller flere studenter. Denne betalingsmåten oppfordrer lærerne til å pleie og vokse sine egne klasser.

Per-student rate: Jeg har ikke kommet over denne betalingsmåten i min personlige erfaring, men noen studioer betaler lærere en lav basisrente (si $ 10 eller $ 15), så en ekstra $ 3 for hver elev som dukker opp over et visst tall. Igjen, denne incitamentsbaserte betalingen oppfordrer lærerne til å utvikle et fellesskap i sine klasser.

Etter å ha lært på mer enn syv studioer, ser det ut til at i hvert fall i Philadelphia-regionen ser $ 35 per 60 til 75-minutters klasse om gjennomsnittlig.

Her er en annen fordel å vurdere: Når du regelmessig lærer deg på et studio, kan du ofte trene det gratis, avstå fra medlemsavgiftene. (Før jeg ble lærer, brukte jeg $ 1000 + på mitt årlige studiemedlemskap.)

Vurder andre utgifter

Som med de fleste sideløsninger, er det flere forretningskostnader å vurdere. Dette er noen av de vanligste utgiftene yoga lærerne vil pådra seg:

Forsikring

For yoga lærere er forsikring et must - de fleste studioer og treningsstudioer krever det, pluss, du vil ikke sette deg i fare ved å lære uten det.

Forsikringspolicyen varierer, men forvent å betale mellom $ 150 og $ 400, avhengig av variabler, inkludert hvor ofte du underviser og om du underviser i et studio eller privat.

Kostnad: $ 161

Registrering

Noen yoga lærere velger å registrere seg med YogaAlliance, som fungerer som yoga-fellesskapets styrende organ. Å bli en registrert yoga lærer (RYT) gir lærere tilgang til rabatter, online workshops og en oppføring på nettstedets liste over lærere. Registrering er valgfri (og diskutert i yoga verden).

Jeg registrerte i 2017, men jeg vil ikke forny dette året. På det tidspunktet jeg registrerte, kostet medlemskapet $ 105, men har siden økt til $ 115.

Kostnad: $ 105

Fortsatt utdanning

Praktisere det du preker! Som i andre yrker er undervisning yoga en ferdighet, og det er en du må fortsette å skape for å vokse og lykkes.

Fryktelig, jeg fullførte bare ett opplæringsverksted i 2017, så normalt ville denne figuren trolig variere mellom $ 100 til $ 400, avhengig av lengden og intensiteten på verkstedet, klassen eller tilleggsopplæringen.

Kostnad: $ 20

Min 2017 totale kostnad: $ 286.

Tjen mer når du tenker "utenfor matta"

Her er en liten hemmelighet: Undervisning i en tradisjonell studioinnstilling eller treningsstudio er ikke en lærerens eneste alternativ.

Faktisk er det langt mer lukrative og interessante måter å lære yoga på enn å begrense deg til et studio.

Jeg lærte denne leksjonen selv når jeg ble nærmet meg for å undervise i yoga til et roingteam ved et lokalt universitet. Når du underviser i en privat setting, får du ofte til å sette din egen pris, noe som gir deg muligheten til å tjene mer.

Morsomt faktum: Undervisning i en times lang klasse til min gruppe idrettsutøvere tjener meg nesten tre og en halv ganger så mye som en klasse på et studio.

Her er noen andre kreative undervisningsmuligheter å vurdere:

  • Tilgang til en lokal vingård eller bryggeri for en yoga klasse og smaker. Disse typer klasser dukker opp overalt, og mange ganger spiller yoga lærere en rolle når de setter pris på.
  • På samme måte vurdere andre typer virksomheter - museer, matbutikker med fellesskapsområder som hele matvarer, biblioteker, utendørsområder, hager og mer.
  • Lær en privat leksjon. Når du lærer privat, har du friheten til å velge hvor mye du tar betalt for. Husk at hvis du lander en privat student gjennom et studio, vil du sannsynligvis måtte dele inntektene dine.
  • Annonser din undervisningskompetanse til bryllupsfester. Mange bruder velger å starte sin store dag på en sunn måte med en pre-seremoni yoga klasse for sine brudepiker.
  • Gå bedriftens. Flere og flere bedrifter anerkjenner viktigheten av oppmerksomhet og tilbyr gratis yoga til sine ansatte. Undervisning i bedriftens omgivelser kan ofte være svært lukrativ fordi disse bedriftene ofte har mer budsjett å bruke på velvære.

Da jeg først gikk inn på min yogamatte i 2014, hadde jeg ingen anelse om at øvelsen ville forandre mitt livs- og karrierevei på en så drastisk måte.

Min kraftige yoga-lærer-opplæringsopplevelse var faktisk en av drivkraften som førte meg til å avslutte min heltids PR-jobb for å starte min egen virksomhet.

Ekstra inntekt, evne til å betale for ferier og mer penger å spare for min fremtid har sikkert vært en bonus.

Namaste!

Jessica Lawlor er president og administrerende direktør i Jessica Lawlor & Company (JL & Co), et spesialkommunikasjonsbyrå. Når hun ikke er i sjef-dame-modus, dunker hun yoga bukser og lærer yoga i Philadelphia-regionen.

Skrive Inn Din Kommentar