Penger

Nytt barn i byen? Disse 7 tipsene kan hoppe på jobbsøkingen din

Nytt barn i byen? Disse 7 tipsene kan hoppe på jobbsøkingen din

I løpet av de siste fire årene har jeg bodd i seks forskjellige byer.

Nei, jeg er ikke hjemløs. Jeg er ikke ustabil. (Vel, det er diskutabelt, avhengig av hvem du spør!)

Jeg er en reisende, og jeg er alltid på farten. Bare en av disse trekkene var på grunn av et tilbud om sysselsetting. I de andre fem byene måtte jeg finne en ny jobb fra bunnen av.

Det er mange grunner til at vi befinner oss på nye steder. Grunner som ikke har noe å gjøre med våre karrierer. Jeg har flyttet fordi jeg tok eksamen fra college, flyttet tilbake med foreldrene mine, reiste, bestemte seg for å leve med min betydelige andre (nå ektemann) og fulgte ham til et stort universitet der han begynte et mastergradsprogram. Hver ny by brakte et overveldende jobbssøk.

Så hvordan finner vi stillinger i nye byer? Spesielt på steder hvor vi ikke kjenner noen?Slik finner du en jobb i en ny by.

1. Sett en lokal adresse på ditt CV

Hvis du søker etter stillinger før du har kommet til din nye by, fyller du sannsynligvis på Internett-applikasjoner.

Enten du søker via LinkedIn eller en jobbtjeneste nettsted som Indeed, sørg for at du sender inn CV med en lokal adresse. Selv om du ikke har flyttet til den byen ennå.

Du kan ikke flytte til den byen i to uker. Men hvis du allerede har funnet et sted å bo, fortsett og sett den adressen på ditt CV.

Selv om jeg skriver først og fremst til folk som ikke har noen tilkoblinger ennå, hvis du gjøre Har familie eller venner i området, be om tillatelse til å bruke adressen sin hvis du ikke har en ennå.

Mange arbeidsgivere mottar hundrevis av søknader for en stilling. Hvis de ser deg ikke bor i området, kan de kaste ditt CV til side før du ser på det.

En advarsel, men: Bare ta med en lokal adresse hvis du kan gjøre det etisk. Ikke bare slå opp en tilfeldig adresse for å få deg til å se bedre ut.

2. Nevn den store flyttingen i omslaget ditt

Dette rådet er spesielt viktig hvis du ikke kan etisk oppgi en lokal adresse i søknaden din.

På denne måten, hvis din potensielle arbeidsgiver overser adressen din og leser videre, kan du gi kontekst til dine levearrangementer i følgebrevet.

Selv om du har en lokal adresse oppført, bør du fortsatt nevne flyttingen i brevbrevet.

Faktumet du flytter kan få deg til å skille seg ut fra andre søkere. I det minste gir dette deg muligheten til å nevne din tidligste tilgjengelighetsdato.

3. Oppdater dine onlineprofiler

Enten du bruker LinkedIn, Facebook, Twitter eller en annen sosial medieprofil, gå videre og endre posisjonen din til din nye by, selv om du ikke har flyttet ennå.

Irriterende som det kan være, mange arbeidsgivere ser på potensielle medarbeiders sosiale medier-kontoer før de tar en ansettelsesbeslutning. Å legge inn din nye by kan hjelpe dem med å finne deg. Og hvis du har tatt med en lokal adresse på CV-en din, vil du sette opp samme by på profilene dine, for å eliminere forvirring.

4. Søk på Tonnevis av Jobs Online

Søk på nettet jobbhubber som Indeed, Monster og CareerBuilder for feltet du er interessert i.

Deretter gjelder.

Og søk.

Og søk.

5. Begrens søket til fem jobber

Når du har avsluttet din online søknad maraton, begrense søket ditt til dine fem favorittposisjoner. Du kan ende opp med å akseptere et helt annet jobbtilbud, men det er nyttig å få dine favoritter plukket ut.

Nå, når du ankommer i byen, ta et par dager til å bosette seg. På dag tre går du inn i noen av de fem virksomheten du ikke har hørt fra ennå.

Det er riktig. Ikke send epost. Ikke ring. Gå inn, introducér deg selv og send inn et nytt CV så de kan se det over mens de snakker med deg.

Denne taktikken lyder skremmende, men det har fungert flere ganger for meg. Som en potensiell medarbeider, kommer jeg ut like ukjent på papir. (Det hele "flytter til et nytt sted hver sjette måned" ser ikke bra ut på et CV.) Men jeg gir et godt førsteinntrykk. Gå inn på kontoret slik at folk faktisk kan møte deg.

Forhåpentligvis er denne strategien super vellykket, og du lander deg selv en jobb! Men bare i tilfelle, ta en titt på elementene seks og syv på denne listen.

6. Vurder en midlertidig jobb

Etter en uke eller to, må du kanskje begynne å generere inntekt. Hvis du fortsatt ikke har hørt tilbake fra noen av de fem jobbene, bør du vurdere et korttidsgig for å gjøre deg selv litt penger.

Du kan alltid gå gjennom et midlertidig byrå. Eller vurder en jobb hvor du kan starte med en gang, for eksempel servering av bord på en restaurant eller kaffe på Starbucks.

7. Nettverk, nettverk, nettverk

Etter hvert som tiden går, møter du mennesker i din nye by.

Dra nytte av samtaler med personer på den midlertidige jobben eller på en lokal pub. Del dine lidenskaper med dem. Du vet aldri hva som kommer av det.

Hvis du flytter til et nytt område og ikke vet hva du skal gjøre for inntekt ennå, forhåpentligvis har denne listen gitt deg noen ferske ideer for å holde deg fra å freaking out!

Følg disse trinnene, og dine største bekymringer vil være hva du skal ha på din første dag, og emner du kan ta opp til å tippe samtalen rundt vannkjøleren.

Laura Grace Tarpley er en lærer og frilansskribent i Athen, Georgia. Hun tilbringer all sin fritid med sin nye corgi valp, tunfisk.

Skrive Inn Din Kommentar