Penger

Lagrer du alt feil?

Lagrer du alt feil?

Når du sparer renten så lavt på de fleste kontoer, kan du bli deprimert hver måned når du ser på kontoutskriften. Det var bare ca 5 år siden at du enkelt kunne tjene opp 5% i et pengemarkedsfond. Det er bare ikke tilfellet nå. Men hvis du sitter fast på 0,50% eller mindre, redder du sannsynligvis alt feil. Sparekontoer og lagringsalternativer har endret seg de siste årene. Her er noen tanker om den nye bankgenerasjonen.

Har du ikke fordel av å sjekke kontobonuser?

Den første tingen å tenke på, er å bruke høy avkastningskontoer i stedet for å bare stole på en sparekonto. Akkurat nå tilbyr den beste "vanlige" sparekontoen en hastighet på rundt 1%. Det er imidlertid gode tilbud på enkle tilgangsparagrafikk online som kan betale opptil 2%, og noen til og med så høyt som 3%.

Hvordan kan sjekker kontoer tilby dette høyt av en rentesats? Årsaken er at de krever at brukerne skal gjøre mange ting som resulterer i høyere lønnsomhet for banken. De banker på virksomheten din (få vitsen?).

For eksempel, for å få de høyeste prisene og bonusene, må du vanligvis ha et direkte innskuddsoppsett på kontoen, kan bare ha en balanse som oppfyller visse krav, må foreta et minimumsbeløp på debetkortkjøp hver måned (vanligvis 10 eller mer ), og må vanligvis registrere seg for kunngjøringer på nettet (for å spare bankens kostnader). Imidlertid kan disse enkle oppgavene være svært vel verdt den høyere rente opptjent.

Sparer du bare i amerikanske dollar?

En annen trend som har oppstått de siste årene har vært å spare penger i andre valutaer utenfor amerikanske dollar. Årsaken til denne trenden er at du kan være i stand til å utnytte valutasvingninger, noe som kan øke avkastningen. På forsiden kan du også beskytte besparelsene dine mot å miste verdi ved å investere i utenlandsk valuta.

Det er mange banker som tilbyr både sjekker og sparekontoer i flere valutaer. Du kan enten velge å holde flere valutaer i en konto, eller du kan flytte hele kontoen til en bestemt valuta.

Bruker du ikke obligasjoner?

Til slutt vil du kanskje investere i obligasjoner i stedet for å bruke et bankinnskudd som gir mye høyere rente. For eksempel tilbyr Birmingham Midshires Savings en fullstendig 1,9% akkurat nå! Årsaken er at obligasjoner kan gi økonomisk trygghet samtidig som fleksibiliteten til et tradisjonelt investeringsbil er til stede. Når rentene faller, stiger obligasjonsprisene vanligvis som investorer øker sikkerheten. Hvis du hadde skiftet ut av dine høyrentede CDer og pengemarkeder og inn i obligasjoner for noen år siden, ville du ha høste fordelene i dag.

Det er viktig at hvis du skal bruke obligasjoner som et alternativ til sparekontoer, bruker du individuelle obligasjoner, og ikke obligasjonsfond. Hvis du investerer i et individuelt obligasjonslån, vil du alltid få din renter og hovedstol på forfall (minst med en statsobligasjon). Obligasjonsfondene selger imidlertid kontinuerlig sine underliggende individuelle obligasjoner, noe som kan føre til prisendringer og muligens miste verdi. I tillegg, når rentene stiger i fremtiden, vil obligasjonsfondet miste penger ettersom investorer skifter til nye obligasjoner med høyere kupongrenter.

Så, hvis du skal vurdere dette alternativet, må du sørge for at du holder fast ved individuelle statsobligasjoner eller høyverdige kommunale obligasjoner. Det er også høy klasse utenlandske statsobligasjoner som også kan være trygge og attraktive investeringer for å beskytte besparelsene dine samtidig som du øker avkastningen.


Skrive Inn Din Kommentar