Penger

Hvordan bli en lånehaj (The Good Kind)

Hvordan bli en lånehaj (The Good Kind)

En av de eneste virkelige passive måtene å tjene penger er ved å låne penger til andre og samle interessen. Her er et par måter å bli den rikeste lånehaien på blokken ...

Lån penger til dine naboer

Du har sikkert hørt om nettsteder som CashWindow som tilbyr kortsiktige lån til forbrukerne, men visste du at du også kan komme inn i spillet? Peer to peer utlån er en kul måte for vanlige folk som deg og meg å investere ved å dolle ut personlige lån for personer med dårlig kreditt. Det kan hende risikabelt, men søkerne må gå gjennom en rekke prosedyrer som holder standardraten relativt lav.

Min favoritt ting om peer-to-peer utlån er at du ikke trenger å ha mye penger for å komme i gang. Minste investering er vanligvis bare $ 25, som også gir deg muligheten til å investere i mange lån som en måte å spre rundt risikoen din. Du kan lese mer om mine erfaringer med peer-to-peer-utlån her.

Låne penger til en oppstartsvirksomhet

På samme måte som peer-to-peer utlån, er det en rekke nye nettsteder som har poppet opp som tilbyr peer-to-business utlån. Det er kult fordi du kan se gjennom hele virksomheten som ber om penger og bestemme hvilke bedrifter som er lån verdt og investere i bare de du tror skal lykkes.

Igjen, med mange av disse nettstedene trenger du ikke mye kapital for å komme i gang. Det er sikkert mye mer interessant å investere i et fond hvor du har liten eller ingen kontroll over hvilke selskaper som er gitt kapital. Hvis du er interessert i å prøve dette, start med nettsteder som Peerform.com, RebirthFinanicial.com og Gust.com.

Låne penger til fattige land

Oprah Winfrey har nylig gjort Kiva.org berømt ved å erklære det som en av hennes "favoritt ting". Kiva har som mål å tillate enkeltpersoner å investere i små bedrifter som eksisterer i underprivilegerte land. For eksempel inkluderer et par av de låntakere som finnes på nettstedet, nå en familie kaffebedrift i Bolivia og en mann i Uganda som trenger et lån på 175 dollar for å dyrke tomater.

På grunn av den delen av verden de bor i, har mange av disse menneskene problemer med å få tilgang til finansinstitusjoner, enn si muligheten til å skaffe kontanter.

Du kan investere så lite som $ 25 i hver virksomhet, og lånene tilbakebetales vanligvis innen 12 måneder. Investeringen vil ikke gi deg noen interesse for pengene dine, men du kan få litt seriøs karma, noe som trolig er mer verdifullt i det lange løp uansett. Disse er kjent som signaturlån fordi bare lånerens underskrift og løfte om å betale er brukt som sikkerhet. Selv om Kiva har en tilbakebetaling på 98,91%, vil de returnere pengene dine via Paypal når lånet er tilbakebetalt.


Skrive Inn Din Kommentar