Penger

Hvordan denne kvinnens astrologikkalender tjente henne en ekstra $ 15 000 i fjor

Hvordan denne kvinnens astrologikkalender tjente henne en ekstra $ 15 000 i fjor


Julie Wilder, som er selvstendig beskrevet entreprenør og forretningskonsulent i Sentral-Florida, begynte å bruke fritiden sin i 2012 for å begynne å studere tid, eller nærmere bestemt hvordan dagens gregoriske kalender sporer tid forskjellig fra kalenderen som eksisterte før den.

"Du kan si at jeg var nesten besatt av denne ideen," sier hun.

Hastigheten for hennes besettelse begynte da hennes da 3 år gamle datter Maya begynte å lære dagene i uken på Montessori skolen.

Ønsker å forlenge den vakre perioden i barndommen når dager er merket mer ved å spille, snuggle og lese bedtime historier fremfor krysset av dager utenfor månedskalenderen, skapte Wilder et "hjul i uken" som var fargekodet som en regnbue. Med det kunne hun vise til barnet at tiden ikke var bare en lineær bane, men en naturlig syklisk affære som gjentar som årstidene gjør, om og om igjen.

Denne regnbuehjulet i uken vil etter hvert utvikle seg til Wilder's Spiral Spectrum Cosmic Calendar, en 18-til-24-tommers plakat som har måneskift, årstider, retrograd perioder for alle planetene og en versjon av hennes originale sirkulære kalender satt i midten .

Nå er Maya 8 og Wilder's shop har gått fra noe som "ikke engang var på Linkedin" til en betydelig sidelust som brakte inn $ 15 000 i fjor.

"Det har tatt meg år å komme hit," sier Wilder.

Hvordan en opptatt mamma balanserer sin tid og penger

Som en hardt arbeidende med et barn, planlegger Wilder tid for sin Etsy-butikk ved å finne 20 minutter her og der. Ved å bruke sine selvlærte grafiske designferdigheter, bygger Wilder den årlige plakaten under datterens vårpause.

"Jeg sender datteren min til en beste venns hus, og jeg bygger bare kalenderen for neste år," sier hun. "Og det er en ganske intens uke eller to."

November og desember er førstegangskalender som selger måneder, så Wilder sier hun jobber ca 20 timer i uken med frakt, oppfyllelse og markedsføring. Men resten av året dedikerer hun bare ca 10 timer i uken for å opprettholde sin butikk.

"Det er alt jeg kan gjøre i fritiden etter at barnet mitt har gått til sengs," hun sier.

Butikken er et eksempel på hva Wilder kaller en "langsom og mager oppstart", noe som opptatt foreldre og folk med heltidsjobber kan gjøre uten å ha mye penger å investere.

"Jeg er en enslig mor," sier Wilder. "Jeg er som ned til krone i huset mitt."

Wilder, som har en bachelorgrad i virksomheten fra University of Central Florida, er klar over hva en dyr innsats kan være for å starte en liten bedrift. Hun co-grunnla en vegetarisk kafé i Orlando, Florida, i 2006 og var medeier av etableringen i ca 10 år.

Wilder er så oppriktig at en langsom og slank oppstart er den beste ideen for de fleste fordi ikke alle har tilgang til hovedstaden og ressursene som trengs for å starte en liten butiksfrontbasert virksomhet. Og med en nettbutikk får folk mer fleksibilitet og frihet.

"Du kan angi tempoet i timeplanen og du er ikke bundet til tradisjonelle forretningsnormer,"Sier wilder.

Råd for andre Creative Side Hustlers

Tenk på entreprenørskap som gartner, Wilder forteller nybegynnere å selge på nettet.

"Ditt prosjekt som du prøver å bringe inn på markedet, er et eksperiment akkurat som en hage er et eksperiment," sier hun. "Så du må være en delforsker og en delartist."

Et par andre godbidder av råd hun gir til de som bare starter:

Produktet trenger ikke å være perfekt før du starter det. "Noen ganger spøker jeg at perfeksjon er fienden til ferdig, med mindre du er hjertekirurg," sier hun. "Men i entreprenørskap skaper du virkelig prototyper til du har et ferdig produkt."

Finn en mentor. "De vet bare ting du ikke engang skulle tenke på fordi du ikke vet hva du ikke vet," sier hun.

Finn ut hvordan du kan leve en lean livsstil. "Du kan ikke ha høyt overhead," sier hun.

Fremtidige planer for når stjernene passer

"Jeg vil virkelig ha denne hysen for å bli min grunninntekt, så jeg kan ta en risiko på en stedbasert virksomhet," sier Wilder.

I 2014, Wilder laget omtrent $ 1000 fra hennes Spiral Spectrum Calendars. I 2015 gjorde hun omtrent $ 5000, og i 2016 gjorde hun omtrent $ 15.000. Så hun håper hun kan fortsette å vokse sin virksomhet til den blir en mest passiv inntektsstrøm.

I mellomtiden holder hun opptatt av ledende workshops for andre håper kreative entreprenører og veiledning andre småbedriftseiere. Og hun ble nylig notert i Real Simple magazine for en artikkel om sidehustringer.

Hun har også tatt på seg en ny mentee: datteren hennes, som ba sin bedriftsmamma om å la henne åpne sin egen Etsy-butikk.

"Hun har fått to salg," sier Wilder. "Så hun er offisielt flyttet fra lærling til gründer. Min mini-preneur. "

Brittany Ann Morrisey er freelance skribent og kopi redaktør basert i Orlando, Florida.

Skrive Inn Din Kommentar