Penger

Her er hvordan jeg gjør et godt opphold uten å jobbe full tid

Her er hvordan jeg gjør et godt opphold uten å jobbe full tid

Kanskje du hater heltid ansettelse.

Eller, som meg, kanskje du finner jobber interessante i noen måneder, og du er så klar til å gjøre noe annet.

Men hei, du må fortsatt betale regningene, ikke sant?

Så kan du overleve uten en heltidsjobb, eller til og med uten jobb i det hele tatt? Du kan hvis du utvikler nok andre inntektskilder.

Men det er ikke så enkelt. Du må også vite hvordan du skal håndtere oppturer og nedturer i livet uten en ukentlig eller månedlig lønnssjekk.

Jeg har jobbet heltid i bare noen få måneder i mitt liv (jeg er 52), så selvfølgelig har jeg hatt å lære noen strategier for å komme uten en vanlig lønnsslipp.

Slik klarte jeg å unngå jobber mesteparten av tiden og fortsatt betale regningene. Selvfølgelig kan resultatene dine variere, men her er en grunnleggende oversikt over hvordan man kan leve uten jobb:

1. Kontroller kostnadene dine

Hvis du vil unngå jobber, hjelper det å være litt sparsommelig.

Men å lete etter måter å bruke mindre på, må ikke bety å ofre noe viktig. Det kan være en måte å ha mer av det som virkelig betyr noe.

Så hvis du vil ha en rikere livsstil gjennom frugality, se hvordan du bruker pengene dine.

Og når det kommer til å leve uten en vanlig jobb, trenger du ikke alltid å tenke når det gjelder å klemme pennies.

Du må bare kontrollere utgiftene dine, slik at du bruker mindre enn du gjør. Hvis inntektene dine dobler og du bruker 50% mer, har du det bra, ikke sant?

Da min kone og jeg hadde høyere inntekt, hadde vi et hus renere, men da inntektene våre falt, fjernet vi den luksusen.

På den annen side, selv når vi lagde seks figurer, hadde vi et lite hus som var billig å varme og vedlikeholde, fordi enkelte utgifter er vanskeligere å eliminere raskt. Her er den viktige regelen:

Hold fast utgifter (de du ikke kan redusere eller eliminere raskt) lavt, og du vil være i stand til å vær opp og ned av uregelmessig inntekt.

2. Diversifiser inntektene dine

Det hjelper å ha mange inntektskilder, så tapet av noen av dem vil ikke sende deg scurrying for en jobb. Du kan skrive for innholdswebsteder, selge brukte bøker, leie rom i huset ditt og tjene penger på å samle tilbake bokser og flasker.

I fjor, som året før, hadde min kone og jeg mer enn 20 inntektskilder, og ikke en av dem sto for mer enn 25% av vår totale inntekt. Siden vi kontrollerte utgifter og levde på om lag 75% av vår inntekt, vi kunne ha mistet noen inntektskilde, og vi ville fortsatt ha vært OK.

Som jeg forklarte i mitt innlegg om inntektsfordeling, bør du også sikte på å diversifisere typer av inntekt du har kommet inn.

Her er et eksempel på noen av tingene vi har gjort de siste årene i hver av de følgende fire typer eller kategorier:

1. Business (inkludert freelancing): Jeg lager litt penger fra nettstedene mine, jeg skriver for blogger, og vi har begge royaltyinntekt fra bøker.

2. Investeringer: Vi låner penger til house-flippers, investerer i Lening Club-lån, har leieinntekter, og vi har ved et uhell vendt en leilighet for profitt. Vi har også tjent penger to ganger på tre år nylig ved å selge huset vårt og kjøpe en billigere.

3. Money Making Prosjekter: Vi har hatt et par vellykkede garasjesalg, jeg har gjort $ 4000 i fjor fra kredittkort og bankoppmeldingsbonuser, og mer enn en gang har jeg solgt ting tatt fra en dumpster.

4. Midlertidig sysselsetting (mer om dette i et øyeblikk): Min kone finner av og til arbeid undervisning i voksenopplæringsklasser, og jeg hadde kort tid noen jobber for fire år siden.

Du kan finne mange flere måter å tjene penger her på The Penny Hoarder, inkludert 103 måter å tjene penger hjemme (ja, jeg skriver dette hjemme i pyjamas).

Selvfølgelig, med mindre du har en "vanlig" og vellykket bedrift (som høres ut som en jobb for meg), gir alle eksemplene som er gitt hittil noe uforutsigbar inntekt.

Det er derfor du burde ...

3. Har alltid penger i banken

Hvis du har nok penger lagret, er opp- og nedturer i inntekt ikke så stor en avtale.

Noen få år tilbake resulterte endringer i søkealgoritmen i Google for at inntektene fra våre nettsider gikk ned i løpet av en dag, og det fortsatte å skli fra mer enn $ 10 000 per måned til omtrent $ 200 per måned nå.

Ærlig, jeg var stresset om den "lille" forandringen i våre liv. Men i hvert fall hadde vi spart penger i de gode tider.

Du må bestemme hvor mye som er nok for deg, men jeg ville ikke føle deg komfortabel hvis vi ikke hadde nok besparelser til å betale regningene i et år eller to.

Og selv med penger i banken, venter min kone og jeg ikke på denne eller den inntektsstrømmen som skal tørke opp før de handler. I stedet ...

4. Fortsett å se etter nye inntektskilder

Jeg renovert og leide ut den andre halvparten av et dupleks vi kjøpte (vi bodde i den andre halvdelen). Det genererte kontantstrøm på rundt $ 400 per måned.

Nå vurderer jeg diskonterte lukkede kommunale obligasjonsfond som en måte å tjene 6% eller bedre på noen andre investeringspenger.

Du trenger ikke å bli for stresset om det, men du bør holde øynene åpne for måter å legge til i dine inntektskilder.

Faktisk, mens denne artikkelen handler om hvordan du skal leve uten jobb, er det noen ganger du kanskje vil vurdere å få lønn for en stund. Derfor vil jeg noen ganger ...

5. Vurder "Arbeidsprosjekter"

Jeg liker å vurdere jobber som midlertidige prosjekter. Bortsett fra når du bare ikke har noen annen måte å betale regningene, kan du bruke dem på to måter:

1.Å generere lavspenteinntekter mens du regner ut ting.

2. Forberede fremtidige inntektsmuligheter.

Da vår virksomhetsinntekt var fallende som en stein, freaked jeg litt ut, så jeg jobbet som en elektrisk trikkdriver og senere som sikkerhetsvakt. Jeg jobbet selv heltid i to uker på et tidspunkt.

Jeg oppdaget at arbeid og å ha en liten lønnsslipp hjalp meg med å slappe av mens jeg skjønte hva jeg skulle gjøre neste gang.

Det var enda morsomt ... men da ble det gammelt etter et par måneder. Jeg sluttet disse jobbene og begynte freelance å skrive og tjene penger på andre måter.

Bruk jobber til å bosette seg og gi midlertidig inntekt mens du finner ut hvordan du kan tjene penger uten jobb.

En av de andre måtene jeg tjente penger var å jobbe for en investor som vendte hjem. Jeg ble betalt bare $ 100 kontant per dag, men jeg oppdaget at jeg liker å male.

Det og de andre ferdighetene jeg lærte senere, hjalp meg å flippe en leilighet, fikse vårt neste hjem (som vi solgte for profitt) og renovere vår tosidige utleieenhet. Vi lager også 10% årlig rente utlån til investor.

Bruk jobber som en måte å lære verdifulle ferdigheter og å ta kontakt med. Du kan også bruke en jobb som trening for å starte din egen virksomhet.

Men du bruker jobbene dine, hvis du gjør det riktig, vil de være midlertidige.

6. Har bare god gjeld

"Dårlig gjeld" er penger du skylder for forbruksvarer eller noe som ikke forbedrer din økonomiske situasjon.

"God gjeld" er inntektsgivende eller pengerbesparende gjeld, som lån for utdanning som forbedrer evnen til å tjene penger, låne utleieeiendom og til og med låne til eget hjem - forutsatt at det faktisk reduserer kostnadene dine mot leie .

Den eneste gjelden jeg har for øyeblikket er omtrent $ 10 000 på et par kredittkort, men det er faktisk god gjeld. Jeg er i nullrenteperioden, og pengene er parkert på bankkontoer som betaler 5% årlig rente. Hei, det vil bare legge til rundt $ 500 til vår inntekt i år, men hver lille bit hjelper.

Sikt å ha bare god gjeld hvis du vil leve uten en vanlig jobb.

7. Plan for endringer

Noen ganger vet du at du mister inntekt, som når du planlegger å fortelle sjefen farvel. Se veiledningen til hvordan du avslutter jobben din for å forberede deg på det.

Men også forberede seg på uventede tap av inntekt. For eksempel, hvis vi flytter og selger våre tosidige, har jeg en liste over mulige måter å erstatte inntektene på.

Hvis jeg ikke kan holde tritt med freelance skriving (jeg er lei av å stirre på datamaskinen - og inntektene er nede 50% allerede), vil jeg grave ut mine planer for å tjene penger på andre måter.

Omtrent enhver inntektsstrøm kan sakte eller tørke opp uventet, så gjør beredskapsplaner.

Hva vil du gjøre hvis du blir skadet og ikke kan jobbe en stund? Hva vil du gjøre hvis denne eller denne inntektskilden forsvinner? Hva om du selger en investering - hvor vil du sette pengene til å generere inntekt?

Hvis du spør deg selv de riktige spørsmålene og gjør noen beredskapsplaner, har du mindre stress når livet skjer.

Gjør det og bruk resten av strategiene her, og du kan ri opp- og nedturer av inntekt uten å gripe til en 9-til-5-posisjon.

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar