Penger

4 hurtige trinn som kan bidra til å slå rundt et dårlig kreditt score

4 hurtige trinn som kan bidra til å slå rundt et dårlig kreditt score

Det er ingen hemmelighet din kreditt score er viktig. Jo bedre poengsummen din, desto bedre avtale får du på et boliglån eller billån eller kredittkort.

Vi snakker store penger her.

Selv om du ikke kjøper et hus når som helst snart, betyr en elendig kreditt score at du blir rammet for et høyt innskudd når du leier en bil eller flytter inn i en ny leilighet.

Men å forbedre din kreditt virker som et slikt langsiktig prosjekt, ikke sant?

Tross alt kan det bokstavelig talt ta år for negativ informasjon for endelig å komme ut av kredittrapporten din. At en telefonsamtale du fikk fra den uhøflige regningsoppsamleren, kan plette opptaket i opptil syv år.

Syv år? Skyt, du vil nok være en helt annen person da.

Ikke bli motløs. Det er raske måter å begynne å helbrede din kreditt på. Hvis du gjør de riktige bevegelsene, kan du få din kreditt score tilbake oppe 670 - hva de fleste långivere anser "gode".

Her er en rask og enkel måte å se kredittpoengene dine: Registrer deg for Credit Sesame, en gratis tjeneste som viser poengsummen din og forklarer det.

Nå som du vet poengsummen din, er det fire ting du bør gjøre med en gang for å forbedre din kreditt.

Slik løser du kreditt raskt: Begynn med disse strategiene

1. Konsolidere din gjeld

For å ha god kreditt, er det viktig å betale regningene til rett tid. Ikke fall deg bak.

Hvis du drømmer på kredittkortgjeld og blødende penger på rentebetalinger, bør du vurdere å refinansiere din gjeld med et personlig lån.

Igjen, det er lettere enn du kanskje tror. Et godt sted å starte er Selv finansiell, som kan hjelpe deg med å låne opp til $ 100.000. Når du skriver inn informasjonen, sammenligner du renter fra flere långivere. Det er ingen kostnad for dette.

Bruk det lånet til å betale av dine høye kredittkort. Deretter betaler du utlåneren et fast beløp hver måned i en bestemt tidsperiode - vanligvis to til fire år.

2. Bruk kredittkortet ditt

Bare ikke overforbruk det er alt. Kjøp noe med kredittkortet ditt hver måned. Selv en eller to kjøp, som en tank med gass eller en gallon melk eller, du vet, en flaske vin. Samme det.

Få et kredittkort med en påmeldingsbonus, kontantbelønninger og ingen årlige avgifter. Bare sørg for å betale av balansen hver måned, slik at du kan unngå å betale renter. Det er en pengene drenering der.

På denne måten har du positiv aktivitet på kredittrapporten din hver måned. Kredittrapporteringsbyråene som beregner kredittpoenget ditt, virkelig. Det er som å potte en katt og gjøre det purr.

3. Ikke maksimere kortene dine

En viktig del av kredittpoengene dine er "kredittutnyttelse." Det er en fancy-bukser måte å si "hvor mye av kreditten du faktisk bruker."

La oss si at du har et kredittkort med en grense på $ 2000, og du har en balanse på $ 1000 som du ikke har betalt. Du bruker halvparten av kreditten din. Din kredittutnyttelse er 50%.

Det burde virkelig være lavere. Jo lavere jo bedre. Dette gjør mer forskjell enn du kanskje tror.

4. Tvist Feil informasjon

Én av hver fem kredittrapporter har en feil i den, ifølge en studie fra Federal Trade Commission.

Så ta en titt på kredittrapporten din, og tvist på feil informasjon i den. Ikke bekymre deg hvis du aldri har gjort dette før. Det er egentlig ikke så vanskelig. Hvis du legger til en liten stund, kan du gjøre dette i dag.

De tre store kredittbyråene - Equifax, Experian og TransUnion - er hver forpliktet til å gi deg en gratis kredittrapport en gang i året. Hvis du vil, kan du gå til nettsiden Årlig Kredittrapport for å få alle tre på en gang.

Så hva ser du etter her? Vel, hvis du finner et "ubetalt" kredittkort som du vet at du har betalt, eller en regning i samlinger du vet, aldri eksisterte, bør du sende en tvist til riktig kredittbureau.

Det kan gjøres online gratis. Du vil gå til Equifax's disputes-side, eller Experians, eller TransUnions.

Se? Forbedring av kreditt trenger ikke å ta sju år etter alt.

Din kreditt score er et tall som varierer mellom 300 og 850. Det er som en karakter som forteller långivere hvor godt du klarer å håndtere penger og tilbakebetale gjeld. Ideelt sett vil du ha poengsummen din til å slå minst 670 eller så.

Å ta skritt for å forbedre kreditt er verdt det. Spesielt når det kommer til store livskjøp - hus og biler - jo høyere kreditt score, desto bedre blir du.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hans kreditt er OK, men det kan være bedre, ærlig.

Skrive Inn Din Kommentar