Mat

Du vil aldri tro Disse 3 feriebrødreceptene er glutenfrie

Du vil aldri tro Disse 3 feriebrødreceptene er glutenfrie

Brød er en av mine favoritt ting om ferien, enten det er dipping en buttery rulle i min potetmos, forbruker gobs av pepperkakebaker på julaften eller å spise en perfekt frostet stykke gresskarloaf til frokost på svart fredag.

Men som jeg nevnte i et nylig innlegg, lider min partner Nick av køliaki, noe som betyr at vi er en glutenfri husholdning. Glutenfritt brød gjør for smuldre, tørre smørbrød og en tom lommebok, og det koster så mye $ 13 for et fullt brød i butikken.

Det er derfor Nick og jeg bake vårt glutenfrie brød hjemme, som koster litt over $ 5, når vi har tid. Men når ferien går rundt, vil typisk brød ikke kutte (eller skive?) Det for meg, så Nick og jeg har eksperimentert med noen festlige glutenfrie oppskrifter på nettet og i kokebøker.

Mine tre favorittglutenfrie oppskrifter er pepperkake, gresskar brød og middagsruller. Jeg liker oppskriftene nedenfor, fordi de ikke bare er velsmakende og enkle å lage, men de gir også komplimenter fra våre feriegjester, som ofte er nervøse for å komme hjem til et måltid på grunn av den bemerkelsesverdige mangelen på gluten.

Viktigst, disse oppskrifter er rimelige, noe som betyr mer ferie som bruker penger i lommeboken din.

Glutenfri Gingerbread

Mitt største biff med glutenfritt brød er trolig tørrhet. Tørt brød i et hvilket som helst scenario er unappetizing, men når det kommer til spesialbrød som courgettebrød, bananmutebrød eller min julefavoritt, pepperkake, fuktighet er enda mer avgjørende.

Nick og jeg har prøvd noen oppskrifter som vi fant på nettet og i våre stabler av glutenfrie kokebøker, men langt mest fuktig glutenfri pepperkake oppskrift vi har funnet er fra Amy er sunn baking.

ingredienser

½ kopp hirsehøne: 30 cent

½ kopp brun rismel: 50 cent

1 ss tapiokastivelse: 10 cent

2 ss gulv ingefær: $ 1,33

1 ss bakken kanel: 25 cent

1 ½ ss bakepulver: 14 cent

¾ ss xantangummi: 56 cent

¼ ss salt: 1 cent

1 ss olje: 2 cent

1 egg: 13 cent

3 ss melasse: 50 cent

2 ss vaniljeekstrakt: $ 2,25

¼ kopp melk (original oppskrift krever fettfri melk, men vi foretrekker helmelk): 3 cent

¼ kopp gresk yoghurt (original oppskrift krever fettfri: 31 cent

⅓ kopp brunt sukker: 17 cent

Total kostnad: $ 6,60

Jeg elsker hvordan fuktig dette brødet er, og Amys hemmelighet er ganske enkelt: Gresk yoghurt. Oppskriften viser også opp krydderfaktoren med to spiseskjeer ingefær.

Glutenfri Pumpkin Loaf

Jeg er en ekte mommas gutt, så for meg er det nesten umulig å toppen av min mors hjemmelagde gresskarbrød. Men Philia of Sweet Phi kan ha gjort det (beklager, Ma). Hennes oppskrift er allsidig - Det er bra med sjokoladeflis, som hun beskriver, men det er også flott med en kremost-frosting. Nick og jeg kan til og med prøve det med rosiner i år!

ingredienser

3 egg: 39 cent

1 kopp sukker: 24 cent

¼ kopp brunt sukker: 13 cent

1 ts vaniljeekstrakt: 37 cent

1 kopp gresskarpuré: $ 1,75

⅓ kopp vegetabilsk olje: 12 cent

1 ½ kopper glutenfritt mel: 1,60 dollar

1 ts bakepulver: 1 cent

½ ts bakepulver: 1 cent

½ ts kanel: 4 cent

½ ts bakken ingefær: 11 cent

½ teskje salt: 1 cent

¼ ts bakke muskatnøtt: 8 cent

¼ ts allspice: 11 cent

¼ teskje gresskar kake krydder: 8 cent

Total kostnad: $ 5.05

Som Phi sier, har hennes gresskarloaf det rette kryddernivået: Det er pumpeaktig, men ikke i ansiktet ditt om det. Og enda viktigere, jeg kan bekrefte henne hevder at det er bedre enn de ting du får på Starbucks.

Glutenfri middagsruller

Klassiske middagsruller er vanligvis min unnskyldning for å spise mye smør, men tør jeg si at jeg kunne spise disse glutenfrie middagsrullene uten smør?

Jeg elsker mykheten av disse glutenfrie rullene av Naomi of Better Batter. Alle som har spist sin rettferdige andel av glutenfrie middagsruller vet hvor sjeldne å finne en myk man kan være.

ingredienser

2 ½ kopper melk (vi bruker hele): 34 cent

⅓ kopp sukker: 8 cent

2 ts salt: 1 cent

4 ss usaltet smør: 85 cent

1 pakke rask vekst aktiv tørr gjær: 83 cent

1 egg: 13 cent

4 kopper glutenfritt mel: $ 4,27

Total kostnad: $ 6,51

Baking glutenfritt brød hjemme er kostnadseffektivt, enkelt og rett og slett deilig. Jeg anbefaler absolutt å prøve en eller til og med alle tre oppskrifter i ditt eget hjem denne høytiden.

Timothy Moore er en forfatter og redaktør i Nashville som elsker å spise. Faktisk har han gjort det siden dagen han ble født. Hans favorittmat er burgere, peanøttsmør, potetmos, iskrem, rømme og jalapeños - men aldri alt sammen.

Nicholas Kreider er en interiørdesign og innredning av småbedrifter som noen ganger bytter pensel for en spatel. Til tross for å ha køliaki har Nick en oppskrift på alt, men han kan vanligvis bli funnet å gjøre noe med Tims favorittmat.

Skrive Inn Din Kommentar