Penger

Hvordan denne mannen gjorde $ 60k i 2 måneder som en uavhengig fordringsjuster

Hvordan denne mannen gjorde $ 60k i 2 måneder som en uavhengig fordringsjuster

Som august ble til september i 2017, ble nasjonens øyne limt til tabletter, telefoner og TV-skjermer. Hurricane Harvey hadde nettopp slått av Texas med rekordfall og katastrofalt flom, og orkanen Irma rive gjennom Karibien med sine severdigheter satt på Florida.

Det virket som om værkanalen var på hvor du gikk.

Brett Browns øyne ble løst på skjermen, men av forskjellige grunner: Han var på jakt etter en jobb.

Frisk ut av gradskolen med en grad i plantepatologi, var Brown tilbake i sin hjemby Mobile, Alabama, og ser ut til å sette sin utdanning til god bruk. Men som vi alle vet er det lettere sagt å lande en jobb enn gjort.

Så da Brown fikk en telefonsamtale fra en gammel familie venn om en midlertidig jobb mulighet, var han fascinert. Ville han være villig til å gjøre noe arbeid i Florida i noen uker etter at Irma gikk? Vennen fortalte Brown at han kunne gjøre nok til å betale mesteparten av studielånene, om ikke alle dem.

Selvfølgelig var Brown skeptisk. Vanligvis når du ringer ut av det blå om en jobb som betaler tusenvis av dollar og krever ingen tidligere erfaring, er det for godt å være sant. Men for uavhengige forsikringsjustere i etterkant av en naturkatastrofe, er slike inntekter veldig virkelige.

Så lastet Brown sin lastebil og dro til Florida.

Bli en uavhengig katastrofekravjusterer

Uavhengige justere jobber som entreprenør for et justeringsfirma. Inntektene varierer, avhengig av hvor mye arbeid er satt inn og justeringsfirmaets gebyrplan, men dyktige uavhengige justeringer kan gi opp til seks figurer om året.

Som ansatte justerere, som jobber for ett selskap, eller offentlige justere, som representerer policyholders, kan uavhengige behandle daglige krav, katastrofekrav eller en blanding av begge. Daglig arbeid består av rutinemessige påstander som skjer hele tiden, som vannskader fra busted pipe. Katastrofekrav er resultatet av naturlige eller menneskeskapte katastrofer, for eksempel en orkan eller et oljeutslipp.

Brown hadde ikke forlatt sitt mål om å jobbe i hagebruk, men når en mulighet til å tjene gode penger kommer a-knockin '(eller, i dette tilfellet, ringer) tok han det.

Justere trenger - dårlig

Fordi Harvey og Irma skjedde i en slik rask rekkefølge, møtte Florida et monumentalt problem: mangel på forsikringsjustere. Personale og uavhengige justeringer fra hele landet hadde allerede kommet til Texas da Irma falt gjennom Sunshine State.

Med to av landets største og mest befolkede stater rammet hardt av orkaner som forårsaket over 290 milliarder dollar i skader, var uavhengige katastrofejustere i stor etterspørsel, og firmaer var villige til å ta på seg mennesker med liten eller ingen erfaring.

Så den 12. september 2017 fant Brown seg på Quality Inn & Suites i Gulf Breeze, Florida, for å starte opplæring som en uavhengig kravjusterer for det Canada-baserte selskapet Catastrop Response Unit. Han hadde null erfaring og var ikke helt sikker på hva han hadde registrert seg for.

Opplæringsprosessen

Brown og rundt 70 andre personer i hans gruppe tilbrakte de neste fem dagene å fylle ut papirarbeid, se på treningsvideoer, tok tester og lyttet til presentasjoner på riktige prosedyrer for inspeksjon og behandling av krav. Siden behovet for justeringer var så høy, ble treningsprosessen strømlinjeformet.

"De prøvde bare å få folk ut i feltet og få klienter sett og eiendommer inspisert så snart de muligens kunne," sier Brown.

Han måtte lære bransjens standard programvare for estimering av eiendomskrav. Og han måtte kjøpe den - for 150 dollar. Uavhengige erstatningsansvarlige dekker sine utgifter - losji, gass, mat, hele ni meter - ut av lommen. Heldigvis for Brown hadde han allerede en bærbar datamaskin, en stige og en lastebil.

"[Katastrofe Response Unit] stresset at du ikke tenker på pengene du bruker nå, sier Brown. "Bare tenk på investeringen du lager for deg selv i neste måned eller to."

Kravjusteringer, selv midlertidige, må være lisensiert, og hver stat har sine egne regler og forskrifter. Etter å ha fullført de fem dagene med trening og sertifisering, tjente Brown en nødlisens. Flere stater - Florida er en av dem - gjør disse tilgjengelige under katastrofesituasjoner.

Hvordan Betaling gjøres

Uavhengige justere jobber på en kontraktsbasis, med lønn basert på en avgiftsplan i stedet for lønn eller timelønn. Et forsikringsselskap betaler det uavhengige justeringsfirmaet en viss avgift pr. Betalt prosent er basert på den endelige fordringsoppgjøret. Når selskapet mottar gebyret, betaler det justereren en del, som vanligvis varierer fra 55% til 70%. (Med CRU var Browns rundt 60%.)

Å bryte det litt lenger: Når Brown behandlet et krav på opp til $ 20.000, gjorde han $ 600. For krav mellom $ 20.000 og $ 50.000 tok han hjem $ 900; over $ 50.000, hans gebyr var $ 1200.

Med andre ord, Jo vanskeligere og dyrere kravet, jo høyere utbetalingen.

En dag i livet

Etter å ha fullført den hurtige treningsprosessen, dro Brown i sør for å sette opp base i Tampa, Florida.Med ingen tidligere erfaring i kravjustering var lærekurven bratt. Hans første uke var ganske grov.

Brown startet med 50 krav. Han måtte kontakte hver forsikringstaker for å planlegge en tid for å se skaden før han kunne komme seg ut i feltet. Han booket besøk til boliger i nærheten av hverandre for å maksimere antall besøk han kunne gjøre på en dag.

Når han hadde planlagt noen inspeksjoner, begynte det harde, fysiske arbeidet veldig bra.

Brown satte alarmen sin på klokka 6, med sin første inspeksjon fra klokka 07:30. Selv om han var basert i Tampa, tok hans avtaler ham over sentrale Florida.

Inspeksjonen er i gjennomsnitt omtrent en time, avhengig av mengden skade. Mens han bare tok på en eller to inspeksjoner en dag i begynnelsen, tilføyde Brown mer da han ble komfortabel. Ved sin andre uke logg han fire eller fem påstander om dagen. På sine travleste tider håndterte Brown opptil 10 på en enkelt dag.

Når han fant sin spor, tjente han mellom $ 600 og $ 6000 per dag.

Om eiendommen manglet noen helvetesild eller hadde mistet en hel vegg, krevde hver en omfattende inspeksjon. Hauling rundt en stige og klatring på tak var en del av jobben - og ikke glem dette var alt i Florida, hvor høsten er en urbane legend og 90-graders dager er standard.

Det var på et av de takene, om en uke i, at Brown skjønte at hans slitte nye saldoer ikke var skikkelig fottøy. Han fant seg fanget på et spesielt bratt tak, i fare for å skyve av. Brown unngikk sin egen katastrofe, men investerte i noen robuste, glidende arbeidsstøvler.

Etter en lang dag med inspeksjoner, med kanskje en 30-minutters lunsjpause presset inn, ville Brown gå tilbake til leiehuset han delte med andre CRU-justere han møtte under trening. Men hans arbeid var langt fra over. For å få kravet behandlet, var det nødvendig med papirarbeid for hver inspeksjon. Han skulle være opp til om midnatt i å legge inn skader i sin programvare og skrive opp papirer, deretter sette alarmen og våkne om 6 for å gjøre det hele igjen.

Browns vanvittige lange timer er en bransjestandard under en katastrofe. "De bor i et fleabag-hotell og jobber 16 timer i døgnet, seks til syv dager i uken," sier Peter Crosa, som eier Peter J. Crosa & Co., og har vært i justeringsvirksomheten i over 40 år. "De ender opp med å tjene mye penger ... men det er tøft arbeid."

I tillegg til å være borte fra hjemmet, kjørte til eiendommer spredt over flere fylker og arbeider 16-timers dager, måtte Brown møte med folk som hadde å gjøre med marerittet til et skadet eller ødelagt hjem. Den delen var utfordrende og følelsesmessig drenering.

I det hele tatt fant Brown at jobben var ganske givende. Han var i det hele tatt å hjelpe folk i tider med stor nød.

Nettoresultatet

Den 1. november pakket Brown sin poser og dro hjem til Alabama. Mindre enn to måneder med å jobbe i 16-timers dager, hadde syv dager i uken gitt ham over $ 60.000.

Etter å ha trukket skatter, som som en selvstendig entreprenør han måtte håndtere på egenhånd, brutt Brown rundt $ 40.000. Han bestemte seg for å legge litt unna for regnfulle dager og investeringer. Resten gikk mot studielån, og han var i stand til å betale av flertallet. Brown har fortsatt en del gjeld igjen, men forestill seg lettelsen til å betale ut $ 40 000 verdt av lån i ett sittende.

Så var det alt verdt det?

"Å, absolutt," sier Brown. "De første ukene tvilte jeg meg selv og muligheten som helhet, men etter den andre uken ble det klart at dette ikke bare blåste røyk."

Brown planlegger fortsatt å forfølge en karriere innen hagebruk. Men han sier at han ikke helt utelukker å gjøre noen kortsiktige krav til å tilpasse seg i fremtiden - spesielt nå at han vet hva han ville få seg inn i.

Tross alt har han fortsatt flere studielån til å betale.

Kaitlyn Blount er en junior stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar