Penger

Fiverrs nye kontrakt tar sikte på å redusere seksuell chikane i Gig-økonomien

Fiverrs nye kontrakt tar sikte på å redusere seksuell chikane i Gig-økonomien

Det er mange fordeler å jobbe som frilanser: Du kan være din egen sjef, bytte arbeidsmiljø som du passer, sette dine egne timer og ha mer kontroll over hvem du gjør og ikke jobber med.

Men med den friheten kommer ulemper, som for eksempel tap av fordeler og rettslig beskyttelse som tradisjonelle W-2-ansatte normalt får.

Og innenfor tapet av juridisk beskyttelse ligger en stor Problemet i konsertøkonomien: Hvis en frilanser står overfor seksuell trakassering, hvem kan de henvende seg til?

Frilansere har ikke en humanavdelingsavdeling å rapportere til, og de kan ikke legge inn seksuelt trakasseringsklager med Equal Employment Opportunity Commission.

I et forsøk på å gi frilansere mer beskyttelse, har firmaer Fiverr og And Co kunngjort en "standardisert freelance-kontrakt med innebygd seksuell trakassering."

Fiverr og And Cos standardiserte freelance-kontrakt

Når frilansemarkedet Fiverr kjøpte og Co i januar 2018, gjorde de ikke bare alle forretningsprogramvarene for frilansere, det var fritt - de samarbeidet også med Freelancers Union for å lage standardiserte kontrakter som er i tråd med Freelance Isn ' t fri lov.

Men i kjølvannet av økt bevissthet om seksuell trakassering på arbeidsplassen har selskapet oppdatert denne kontrakten med eksplisitt språk for å gi mer juridisk beskyttelse for frilansere i tilfelle av trakassering.

"Jeg tror vi var veldig stolte av den første versjonen av standard frilansekontrakten," sier Mario Gabriele, Fiverr og And Co forretningsstrategidirektør. "Men vi visste alltid at det skulle være et første skritt ... og vi måtte sørge for at når tiden gikk, utviklet vi seg med det."

Språket, som vil bli funnet i alle kontrakter opprettet gjennom And Co, sier at enhver form for trakassering ikke vil bli tolerert. Høres ganske tydelig ut, men i virkeligheten er dette ikke standard i konsertøkonomien.

Det fremgår også at hvis et trygt arbeidsmiljø ikke er til stede, og noen støtende oppførsel fortsetter etter en første varsel, har entreprenøren rett til å si opp et arrangement.

Hvis entreprenøren slutter et arrangement på grunn av trakassering, må de "betales i sin helhet for det bestilte prosjektet eller for de planlagte månedlige tjenestetidene" innen 30 dager.

En ting å merke seg er at trakassering ikke er teknisk definert i kontrakten, noe som betyr at det er opp til entreprenøren og klienten å bestemme seg; og hvis historien har vist oss noe, er det at disse definisjonene sjelden faller sammen.

Fiverr og Co ønsket å bruke et språk som er "sterkt nok til å gi litt beskyttelse, men universelt nok til at den kan brukes av alle slags forskjellige folk i ulike arbeidslinjer," ifølge Gabriele.

Beskyttelse for Frilansere Online og Offline

Online plattformer for frilans arbeid, som Fiverr, har vanligvis språk om seksuell trakassering på plass. Fiverrs vilkår for bruk sier at trakassering ikke tolereres og gir et utløp for krav, men dette gjelder egentlig bare frilansere som arbeider online.

EN 2017 undersøkelse viste at bare 20% av frilanserne brukte en online plattform, og hovedbruken av disse markedsplassene er å fylle ut hull i tidsplaner eller finne nye kunder. Det betyr at et stort flertall av samfunnet opererer offline.

Frilansere som opererer utenfor disse overvåkede online markedsplassene, kan få tilgang til And Cos programvare, inkludert standardisert kontrakt, fakturering og kostnadssporing, gratis.

"Dette er Fiverr og And Cos måte å prøve å sikre at 100% av frilansere er beskyttet," sier Abby Forman, PR-direktør på Fiverr.

Fallout for Freelancers er høy

En nylig studie av HoneyBook undersøkte over 1.000 selvstendig næringsdrivende medlemmer av det kreative samfunnet, og 54% prosent rapporterte å ha opplevd seksuell trakassering minst en gang mens de utførte frilansearbeid.

Enda mer forvirrende: 83% av personene rapporterte ikke trakasseringen.

Mangel på eksplisitt juridisk beskyttelse og isolerte arbeidsmiljøer er ikke de eneste faktorene - frilansere må også frykte tap av inntekt.

Retaliering mot en ansatt som klager over seksuell trakassering er ulovlig, men - igjen - frilansere er ikke berettiget til den beskyttelsen.

Så selv med denne og Co-standardiserte kontrakten som sikrer at en entreprenør blir betalt for sitt arbeid, må de fortsatt bekymre seg for å miste en lukrativ klient, noe som kan gjøre dem forsiktige med å rapportere trakassering.

Fiverr og And Co anerkjenner at denne kontrakten "er et lite skritt i en mye lengre reise", men det er et skritt likevel.

"Jeg tror flere og flere bedrifter blir klar over hva et stort problem det er, og at det er et problem som ingen er virkelig isolert fra," sier Gabriele. "Jeg tror vi vil se flere av dem innse at det er ting de kan gjøre for å tilby litt ekstra beskyttelse."

Hvis du opplever seksuell trakassering i konsertøkonomien, vet du at du ikke er alene, og at det er skritt du kan ta når du går til en HR-avdeling, er ikke et alternativ.

Og hvis du er et angrepoffer i krise og trenger øyeblikkelig hjelp, ring den nasjonale seksuelle overgrepstelefonen på 1-800-656-HOPE (4673).

Kaitlyn Blount er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar