Penger

Dette er hvordan du vet om du har vært økonomisk stygg (eller fin) i år

Dette er hvordan du vet om du har vært økonomisk stygg (eller fin) i år

Du bør passe deg. Du bør ikke gråte. Du er bedre ikke pout. Jeg forteller deg hvorfor:

Julenissen er her, og han vil vite om økonomien din.

Har du vært slem, maksimerer kredittkortene dine og scrimping på dine besparelser? Eller har du vært hyggelig, etter råd fra vennene dine på The Penny Hoarder?

Ikke lyv, nå. Santa ser deg når du sover, husk? Han vet om du har vært dårlig eller god.

Så du kan også feste opp. Slem eller snill?

La oss finne det ut. Vi lager en liste, og vi sjekker den to ganger.

Han ser deg når du sover

Naughty: Du sparer ikke penger. UGH, for hardt, du sier.

Hyggelig: OK, OK, vi vet at det er vanskelig å bygge opp noen besparelser. Du har regninger å betale, tross alt. Leien er for darn høy, etc.

Vårt forslag: Bruk en app som Acorns, som er en god måte å lure deg på.

Når du kobler den til et debet- eller kredittkort, rundlegger du kjøpene dine opp til nærmeste dollar og trekker din digitale forandring til en investeringskonto.

Fordi pengene kommer ut i trinn på mindre enn $ 1, er du mindre sannsynlig å få innvirkning på bankkontoen din. (Du kan også sette opp det slik at det ikke ringer opp hvert enkelt kjøp.) Du får også en $ 10 registreringsbonus.

Han vet når du våkner

Naughty: Du bidrar ikke til nok til din 401 (k) plan. Kom igjen, du overfører gratis penger her.

Hyggelig: I det minste, Du bør være tilstrekkelig til å utnytte arbeidsgiverens kamp. Uansett hva du bidrar, kaster arbeidsgiveren inn penger også, opp til en viss prosentandel av lønnsslippet.

Den vanligste 401 (k) kampen er 50 cent på dollaren opp til de første 6% du bidrar med. Hvis det er tilfelle for deg, bør du bidra med 6% av betalingen. Ideelt sett vil du være med på å bidra med 15-20% av inntektene dine på et tidspunkt. Men for nå, sett dine severdigheter lavere og arbeid mot vekst.

Det neste trinnet er å maksimere pensjonsoppsparingen. Blooom er en app som overvåker 401 (k). Det gir deg en gratis "helse rapport" og forteller deg hva som må forbedres. Hvis du bestemmer deg for at Blooom skal optimalisere kontoen, melde du på tjenesten $ 10 per måned.

Han vet om du har vært dårlig eller god

Naughty: Du kontrollerer aldri kredittpoengene dine. ALDRI. Tross alt, skjønner du det er litt vondt, og hvorfor bry deg?

Hyggelig: Du bør definitivt sjekke kreditt score. Du bør vite hvor du står, og vet hva du trenger å gjøre for å holde din kreditt i god form.

En super enkel måte å gjøre dette på er med Credit Sesame. Denne gratis tjenesten viser kredittpoengene dine og forklarer det for deg. Det viser dine saldoer på eventuelle ubetalte regninger, kredittkort eller lån. Den tilbyr personlige tips om å redusere gjelden din og øke poengene dine.

Så vær god, for godhetssaker

Naughty: Du har kjøpt masse dagligvarer og andre ting i år, men du har aldri fått penger tilbake.

Hyggelig: Du må bli med i det 21. århundre, min venn. Så mange måter å redde.

Prøv Ibotta, en app som gir deg penger tilbake på kjøp fra favorittbutikker. Fordi du får rabatter på ting du skulle kjøpe, uansett, er det nærmeste å frigjøre penger vi noensinne har sett.

Ibotta er best kjent for sine tilbud på dagligvarer. Colleen Rice, The Penny Hoarder e-postmarkedsføringsleder, tjente omtrent 300 dollar fra Ibotta i løpet av få år. Utover supermarkeder har det vært raskt voksende til dusinvis flere forhandlere.

En annen god måte å få penger tilbake er med dosh, en app som betaler deg for kjøp på mer enn 100 000 hoteller, nettbutikker og restauranter. Alt du gjør er å laste ned appen og koble til et debet- eller kredittkort.

Santa Claus er Comin 'til byen

Naughty: Ikke for personlig, men noen av oss har kanskje fått litt vekt i år. Meg, jeg prøver fortsatt å passe inn i jeansene jeg hadde på seg i januar i fjor. Og dette er før det kommende angrepet av julekaker og fristende ferieinteresser.

Med hvert år som går, blir det litt vanskeligere å holde pundene av.

Hyggelig: Å miste vekt er super vanskelig og krever alvorlig motivasjon. Kald, hard kontanter kan hjelpe.

Gjør et spill med et selskap som heter HealthyWage, som vil betale deg for å oppnå dine vekttapsmål. Nei seriøst! Det er et legitimt selskap.

Angi hvor mye vekt du vil miste (10-150 pounds) i kalkulatoren, hvor lenge du tar (seks-18 måneder) og hvor mye du vil satse ($ 20 - $ 150 per måned).

Hver måned betaler du ditt løftebeløp i programmet. Til gjengjeld gir HealthyWage støtte gjennom ekspertråd og vektsporingsverktøy. Hvis du møter målet ditt i din tildelte tidsramme, HealthyWage betaler deg!

Så, fortell opp resultatene dine og fortell Santa sannheten. Har du vært slem eller fin?

Nå er det på tide å begynne å gjøre noen endringer til det bedre. Tross alt er 2018 rett rundt hjørnet.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han er stygg og er ikke snill.

Skrive Inn Din Kommentar