Penger

Patreons nye "gjennomsiktige" gebyrstruktur har kunstnere bekymret. Her er hvorfor

Patreons nye "gjennomsiktige" gebyrstruktur har kunstnere bekymret. Her er hvorfor

Redaktørens kommentar: Patreons administrerende direktør annonserte onsdag at selskapet ikke vil gå videre med den foreslåtte avgiftsstrukturen.

For alle som bruker Patreon, ble finansiering for kreative prosjekter bare litt mer komplisert.

Denne uken annonserte den kreative crowdfundingsplattformen at gebyrstrukturen snart vil endres. Snarere enn å ta betalingsbehandlingskostnader ut av en kunstners månedlige utbetalinger, Patreon vil begynne å lade disse avgiftene til lånetakerne (givere).

Denne endringen er satt til å finne sted den 18. desember, og noen Patreon-brukere i lang tid er alarmert av hva det kan bety for dem og deres backers.

Hvordan Patreon fungerer

Patreon er avhengig av mange backers som tilbyr små donasjoner over en lengre periode, i stedet for store, engangsdonasjoner.

På denne måten, kunstnere og beslutningstakere har en mer konstant strøm av støtte som hjelper dem med å fortsette å skape og jobbe med større prosjekter som de ellers ikke ville ha økonomiske ressurser eller tid til å forplikte seg til.

Patrons backers, eller "patrons", kan velge en finansieringsnivå som dikterer hvor mye de betaler hver måned, sammen med hvilket eksklusivt innhold, produkter eller opplevelser de mottar.

Dette gjør at reklamer av alle typer kan motta forutsigbar inntekt, slik at de kan bruke mer tid til håndverket, enten det er maleri, musikk, strikking eller dansing - eller noe i mellom.

Hva Patreons nye avgiftsstruktur ser ut som

Med den gamle avgiftsstrukturen kan månedlige avgifter ta alt fra 7-15% av en kunstners Patreon inntekt.

Med den nye avgiftsstrukturen, som legger ansvaret for å behandle avgifter delvis på giverne, vil kunstnere bli belastet en flat 5% av inntektene hver måned - noe som betyr at de kan forutsi nøyaktig hvor mye de skal lomme. Dette, sier Patreon, er et forsøk på å gi kunstnere enda mer økonomisk sikkerhet.

Under den nye strukturen, lånere vil betale ytterligere 2,9% + 35 cent på hvert enkelt løfte.

Denne tilleggsavgiften, sier Patreon, vil gi giverne mulighet til å forstå nøyaktig hvor mye av deres donasjon kunstneren holder. Tidligere hadde beskyttere ingen måte å vite hvor lite av deres løfte kunstneren faktisk kunne beholde.

Men dessverre er mange artister som stoler på finansiering fra nettstedet, sammen med lånere som donerer litt penger på tvers av mange kampanjer, bekymret for hvordan denne nye avgiftsstrukturen vil påvirke dem.

Brukerne sier at problemet er "serielle backers" eller de som støtter et stort utvalg av kampanjer med konstante, men små donasjoner, kan trekke seg ut når de innser at det nå vil koste dem en ekstra 38 cent for å gjøre en donasjon på 1,00 dollar.

Så, hvis en backer støtter 50 artister med en enkelt dollar hver, vil de nå betale en ekstra $ 19 i avgifter for hver runde med donasjoner. Hvis låneres donasjoner er begrenset av et budsjett, kan de ende opp med å bli tvunget til å kutte midler fra bestemte kunstnere.

"Denne avgiften treffer lave nivåer det vanskeligste," en webcomic-skaperen som bruker Patreon, fortalt hovedkortet, "og disse dollartipsene er virkelig grunnlaget for så mange små opphavsrettslige kampanjer."

For mange dårlige backers som trekker finansiering helt på grunn av avgifter på slutten, kan til slutt ende opp med å skade artister mer enn de svingende inntektene gjorde til å begynne med.

Spørsmål, svar og hva du bør vite

Patreon hevder at disse endringene har kommet lang tid. Ifølge en talsmann fra selskapet har selskapet vurdert og trent denne nye avgiftsstrukturen i nesten et år.

Det ser imidlertid ut til at selv etter å ha tatt litt tid på å evaluere denne avgjørelsen, ventet Patreon fortsatt litt tilbakebetaling. I et Q & A-innlegg som er delt på Patreons nettsted, inneholder selskapet et svar på det hypotetiske spørsmålet, "Hva om jeg vil ta treff for mine lånere? Kan jeg betale disse avgiftene? "

Dessverre er svaret ikke-forlod kunstnere bekymret for hvordan de neste par månedene vil brette seg ut etter at de nye gebyrene er inkludert i den første faktureringsperioden for det nye året.

I mellomtiden, Patreon oppfordrer kunstnere til å utdanne sine bakere og forklare den nye avgiftsstrukturen til dem i håp om at dette nye nivået av åpenhet mellom Patreon, artister og lånere vil oppmuntre dem til å fortsette å støtte sine favorittartister økonomisk.

Hvis du er en skaper, artist eller maker som stoler på Patreon, snakk med dine bakers om den nye avgiftsstrukturen og oppfordrer dem til å fortsette å gi det de kan.

Hvis du er en beskytter, bør du vurdere å omarbeide donorbudsjettet for å inkludere disse gebyrene (selv om det betyr at du reduserer donasjonsbeløpene litt) i stedet for å trekke pengene dine sammen. Du vil ha til 31. desember for å redigere dine månedlige løfter.

Hvis du vil vite mer om begrunnelsen bak denne avgjørelsen eller hvordan det vil påvirke deg som enten en backer eller en artist, kan du lese mer om den nye avgiftsstrukturen her.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar