Penger

Dette vanedannende verktøyet hjelper meg med å ta kontroll over livet mitt og min økonomi

Dette vanedannende verktøyet hjelper meg med å ta kontroll over livet mitt og min økonomi

Vanligvis når en ny trend eller kjepp kommer rundt, blir det damp, stikker rundt i en måned eller to og forsvinner deretter.

Men i fjor hørte jeg om noe som har forandret livet mitt (nei, virkelig) til det bedre - og det ser ut til å være her for å bli.

Jeg startet kulebokføring i august 2016. Siden da har jeg bygget opp gode vaner, squashed dårlige, skapt rutiner, lært hvordan man følger en tidsplan, ble organisert, blitt mer fokusert og som om det ikke er nok, Jeg har endelig satt min økonomi i orden.

Vent, vent, vent. Tidsskrift? Økonomi? Hvordan går det sammen?

Ikke din gjennomsnittlige journal

Bulletjournalen er ikke nødvendigvis en journal per se.

Det er faktisk et sted mellom en planlegger, en journal, en notisblokk, en arrangør og en kapteins logg (det er bare at du er kapteinen, og livet ditt er skipet - ikke ødelegge det).

Du vet det øyeblikket når du bestiller en ny planlegger, vent noen dager, rive inn i emballasjen, knekk ryggraden og innse at mens ja, dette oppsettet vil trolig fungere, det er bare ikke ganske hva trenger du det å være?

Ikke så med kulebladet.

Bullet-journalen er et helt tilpassbart organisasjonssystem som lar deg lage sporings-, planleggings-, notat- og arkivverktøy som fungerer for din spesifikke livsstil. Du lager dine egne "sider", "spreads" og "trackers" (du kan lære mer på den offisielle bullet journal nettsiden) og er aldri bundet av et system som ikke helt og helt fungerer for deg.

Kort oppsummert, Bulletjournalen er hva du trenger eller vil det være.

Øyeblikkelig, jeg vil virkelig snakke om hvordan jeg har brukt finanssporingsverktøy og sprer for å revolusjonere måten jeg håndterer, sporer, bruker og sparer penger på.

Hvordan en Bullet Journal kan hjelpe deg med å fikse dine penger

Først sett opp basen av kulejournalen din med instruksjonene og veiledningene som er funnet her. Da, fordi en kulejournal er så tilpassbar, kan du se på dine egne problemområder.

Trenger du å være bedre med å holde fast i et budsjett? Trenger du å betale av gjeld? Har du noen store besparelsesmål? Flott! Det er en kule journal "spread" (offisiell lingo) for det.

La oss starte hvor en solid økonomisk plan starter: med et budsjett.

Slik bruker du Bullet Journal som en budsjetttracker

Fordi kulejournalen er hva du gjør det, er det en uendelig mengde alternativer for å sette opp budsjettspredningen.

Jeg brøt mitt budsjett inn i kategorier, og begynte med uunngåelige (regninger, leie, gass og lignende) og jobber videre derfra. Jeg inkluderte alt, helt ned til mitt Spotify-abonnement og det faktum at jeg en gang imellom bare trenge å bestille dyrere pizza.

Når jeg begynner å tegne et nytt spred i BuJo (det er den pretensiøse bullet journaling måte å unngå å skrive bullet journal hver gang) Jeg liker å gjøre et lite søk på Google eller Instagram for å se hva slags sprer andre mennesker har suksess med. Jeg bruker disse som et hoppende punkt, og legger til noen personlige tilpassede tweaks underveis.

Jeg tegnet mitt budsjett spredt i barer. Dette er en månedlig spredning, så jeg kan visuelt måle budsjettet mitt basert på hvilken uke i måneden jeg er inne. Når jeg farge i baren hver gang jeg bruker, får jeg en visuell fremstilling av hvor mye jeg har igjen i den kategorien.

Ved slutten av måneden legger jeg til min totale utgifter i forhold til mitt totale budsjett, skriv det ned på neste måneds budsjettside, og gjør det til en liten konkurranse med meg selv hvor jeg prøver å bruke litt mindre. Hvis jeg lykkes, går det ekstra mot å betale min studielån.

Slik sporer du regningene dine i Bullet Journal

Jeg er en glemsom person.

Hvis noe ikke er skrevet ned foran ansiktet mitt, på veggen ved siden av sengen min når jeg våkner, tatoverte over pannen når jeg ser i speilet eller notert i min bullet journal, det er en god sjanse det kommer aldri til å bli gjort.

Men å betale regninger i tide er en viktig del av voksenlivet; Jeg er på jakt etter å faktisk føle meg som en ekte voksen en dag, så en regningssporing var et must i min økonomiske strategi.

For min regning tracker, Jeg ønsket å skape et stort bilde spredt som strekte seg fra nå gjennom de neste månedene. Jeg trakk inspirasjon fra en BuJo blogger (det er en livsstil, ja) jeg følger og gikk på jobb.

Jeg gikk tilbake gjennom kontoutskriftet mitt for å forsikre meg om at jeg regnet hver regning jeg betaler hver måned. Så trakk jeg rutenettet mitt, sørg for å ta med et mellomrom for beløpet, forfallsdatoen og om jeg ikke hadde betalt det ennå. Jeg bestemte meg for å legge igjen noen ekstra bokser nederst i min tracker hvis jeg måtte legge til en ekstra linje eller to i løpet av de neste månedene.

Jeg legger min månedlige regninger i ett spredning, og jeg legger sammen mine kvartalsvise og årlige regninger i en separat sporing. Når jeg betaler hver regning, merker jeg av boksen, så jeg kan se et øyeblikk som fortsatt må adresseres.

Slik sporer du utgifter i Bullet Journal

Hvis du er ganske god om å holde fast på budsjettet ditt og betale av gjelden din (eller hvis du ikke har noen gjeld!), Kan du bestemme deg for ikke å bruke en utgiftssporing hver måned.

Noen ganger, likevel, liker jeg å legge til en utgifter tracker i min ukentlig eller månedlig seksjon for en finansiell omstart av sorter. Hvis jeg noen gang føler at min økonomi blir litt ut av kontroll, hjelper det å se nøyaktig når og hvordan jeg bruker hver dollar. Det er seriøst en øyeåpning opplevelse hver gang jeg prøver det.

Denne har stor fleksibilitet i hvordan du velger å sette opp det, men de viktigste tingene jeg liker å inkludere er et mellomrom for å skrive varen / mat / opplevelsen jeg kjøpte, butikken / arenaen jeg kjøpte den fra, datoen, kostnaden, om jeg brukte debet eller kreditt og om det var en vilje eller et behov.

Etter en måned - eller enda en uke - å spore utgifter, du begynner å se mønstre og problemområder som du ellers kanskje ikke er oppmerksom på.

Slik sporer du besparelsene i Bullet Journal

Denne er den mest spennende av de finansielle trackers (etter min mening, uansett).

Mens alle de andre BuJo-sporene hjelper deg med å se lønnsslippet ditt hver måned, Sparingsmåltrackeren får deg til å bli forsterket hver gang du kommer til å fylle ut litt mer av den baren fordi du vet at du er ett skritt nærmere den drømmeferien eller den nye, ekstra dype sofaen du ikke kan vente å krølle på.

For min sporingstracker liker jeg å gi hvert mål sin egen horisontale eller vertikale bar. Når jeg flytter penger til min sparing, farger jeg i riktig beløp for baren for besparelsesmålet jeg jobber med. Noen mål kan være små, og noen kan være store - men du kan flytte de større, uferdige målene fra journal til journal mens du fyller på hver bok.

Jeg er en visuell og taktil person, slik at jeg kan se mine besparelsesmål og fylle dem litt etter en gang, gir meg en nerdy liten rush av adrenalin.

Slik sporer du gjeldsutbetalingen i Bullet Journal

OK, så dette er også ganske morsomt.

Jeg mener jeg vet Jeg er ikke den eneste som får litt spenning hver gang jeg går utover mine vanlige gjeldsbetalinger - og dette spredningen gjør at jeg alltid vil rase til toppen av linjen.

For studielånene lager jeg en stor bar, så jeg kan se nøyaktig hvor langt jeg må gå. Deretter lager jeg flere mindre barer slik at jeg kan bryte ned totalen til mer overkommelige - og mindre motløsende - stykker.

Jeg liker også det markere tidsorienterte målposter langs sidene av stolpene, slik at jeg har litt selvpålagt insentiv å betale et visst beløp etter en viss tid. Hvis jeg prøver å nå et gjeldsutbytte mål på en bestemt dato, er jeg mer tilbøyelig til å tildele mine ekstra dollar og sent der når det er penger igjen.

BuJo er livet

Når du begynner kule journaling, er det virkelig, egentlig Lett å bli hekta.

Jeg har gitt den opp en eller to ganger når livet ble gal (det er da jeg burde ha brukt det mest, ærlig), men jeg kommer alltid tilbake til det etter å ha skjønt at jeg har seks forskjellige notisblokker, fire forskjellige regneark og åtte forskjellige telefon apps alle gjør jobben som en enkelt bullet journal kunne gjøre.

Med bulletjournalen kan jeg holde budsjettet mitt, mine utgifter vaner, min sparing og min gjeld alt på ett sted.

Dessuten er det bare noe spesielt med å sette penn til papir, vet du?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er fortsatt på jakt etter den perfekte pennen, så slå henne opp på Twitter @Schweizer_Grace hvis du har noen gode forslag.

Skrive Inn Din Kommentar