Virksomhet

Parkinsons lov: En påvist måte å få arbeidet gjort raskere

Parkinsons lov: En påvist måte å få arbeidet gjort raskere

I løpet av de siste par ukene har vi blitt rammet av det som synes å være uendelig snøstorm. Jeg tar vanligvis mine to døtre til barnevakt minst et par ganger i uken, slik at jeg kan ha litt ensomhet for å få jobbet gjort.

Men min frykt for å kjøre på snødekte veier har stoppet det mange ganger i løpet av de siste halvannen månedene. Fra forrige uke hadde jentene ikke vært i barnevakt på nesten to uker. Treffet av en annen snø / isstorm søndag var jeg motvillig til å ta med jentene igjen.

Ved mandag var veiene klare nok til å kjøre på. Barnevakt var ute, så hun endte med å svinge av og plukke opp jentene. Hun skulle ta dem med å handle med henne og deretter slippe dem tilbake senere.

Jeg antok at jeg ville ha et sted mellom fire og fem timer til meg selv. Jeg falt rundt for de første par timene og prøvde å få huset til å fungere i stedet for å fokusere på arbeidet. Så satte jeg seg og begynte å gå på.

Da jeg begynte å planlegge arbeidet mitt, ringte barnevakt og sa at de ville være tilbake om en time. Med flere ting fortsatt på min å-liste, buckled jeg ned, eliminert distraksjoner, og kom rett til det. Jeg var helt overrasket over hvor mye arbeid jeg hadde gjort.

Siden jeg visste at jeg var under en kort tid begrensning, jeg endte opp med å få ca tre timer med normal arbeid gjøres i en time - inkludert sortering gjennom og svare på de mange e-poster i innboksen min!

Det føltes så bra. Det styrket også min tro på Parkinsons lov: "Arbeidet utvides for å fylle tiden tilgjengelig for ferdigstillelse." Dette betyr at om jeg hadde tre timer eller en time, ville jeg ha fått det samme arbeidet som ble gjort.

For å sette Parkinsons lov til full effekt, er det det jeg har gjort. (Du kan bruke dette til noe: holde deg oppdatert med budsjettet, få jobben eller rengjøre huset.)

Arbeid i fokuserte blokker

Arbeidsvis, februar har vært veldig bra for meg - noe som betyr at jeg har mye mer å gjøre. Overraskende skjønt, jeg jobber fortsatt på samme antall timer (takk, Parkinsons lov).

For å øke mengden arbeid som jeg fullfører på samme tid, har jeg jobbet i blokker.

Jeg slår ganske enkelt på en online stoppeklokke og setter den i 20 minutter. Hele 20 minutter jobber jeg bare. Hvis jeg skriver, endrer jeg ikke. Hvis jeg svarer på e-post, går jeg rett fra en til den neste til innboksen min er tom. Hvis jeg rengjør huset, tar jeg ingen pauser.

Nøkkelen her er å fokusere på oppgaven ved hånden uten avbrudd i bare en kort periode. Du vil bli overrasket over hvor mye du får gjort når du vet at du bare trenger en 20-minutters spilleautomat.

Blokker alle distraksjoner

For meg er distraksjoner stor - spesielt når du jobber hjemmefra.

Jeg har prøvd å rydde opp i huset, eller sitte i den flotteste rommet, slik at jeg ikke fokuserer på å plukke opp leker, skitne retter, eller fargebøker spredt over bordet.

En annen stor forstyrrelse av meg er internett. Jeg kommer tilbake fra mitt orddokument til min e-post til en blogg. Å gjøre dette tenker på oppgaven ved hånden og lettere tredobler hvor lang tid det tar meg å få det viktige arbeidet gjort.

Nå har jeg begynt dagen uten å åpne nettleseren min. Jeg gjør mitt viktigste arbeid først, og så sjekker jeg e-posten min.

Når jeg jobber i mine 20-minutters blokker, minimerer jeg så mange distraksjoner som mulig.

Start alltid med den vanskeligste oppgaven

For å virkelig gjøre denne regelen effektiv starter jeg med den vanskeligste oppgaven først. Jeg vet at hvis jeg kan bruke mine 20-minutters blokker for å slå de vanskeligste tingene ut først, blir alt annet en bris.

Nå får jeg ikke alltid det vanskeligste i 20 minutter, men jeg gjør store forsøk. Når den første eller to viktigste og minst favoriserte tingene er ferdige, er alt annet en dråpe i bøtte.

I tillegg, ved å krysse det vanskeligste av listen først, vil du lindre stress og ha mer motivasjon til å drive gjennom alt annet.

Det fungerer

Det er vanskelig å tro at det du gjør kan gjøres så mye mer effektivt til du blir satt i den posisjonen. Men egentlig, det kan.

Hvis du er vant til å jobbe en åtte-timers dag, skal du prøve å gjøre arbeidet ditt fylt åtte timer når det sannsynligvis kunne gjøres på fire. Men når du bare får fire timer på jobb, vil du mest sannsynlig få alt ferdig.

Tror du Parkinsons lov?

Skrive Inn Din Kommentar