Virksomhet

Hva å gjøre hvis din jobb ikke betaler deg nok penger

Hva å gjøre hvis din jobb ikke betaler deg nok penger

Føler du at jobben din ikke betaler deg nok penger?

Du er ikke alene.

Ifølge en nylig undersøkelse av PayScale, føler så mange som 22 millioner amerikanere at de er underbeskattede og underbetalte.

Helt siden den økonomiske krisen i 2008 har de fleste vært fornøyd med å bare ha en jobb; om den jobben betaler markedsverdi for utdanning og erfaring eller ikke.

Men fortsetter å bosette seg på en jobb hvor du ikke blir betalt nok, gjør ingen noe bra.

Hurtignavigasjon Hvorfor du ikke bør betale mindre enn du er verdt Hva skal du gjøre hvis jobben din ikke betaler deg nok penger til å øke - og ikke bli kjent med å se etter andre muligheterNegotiate fra begynnelsen til neste jobbjobb ekstra Inntektsavsluttende tanker

Hvorfor du ikke bør betale for mindre enn du er verdt

Det er to hovedgrunner til at du ikke bør betale for mindre lønn enn du er verdt:

  1. Du har regninger å betale. Hvis du ikke blir betalt nok, er det sannsynlig at du faller bak på regninger, og dette vil stresse deg ut. Du kan kanskje tro at hvis du klemmer nok pennies, kan du få pengene til å strekke seg; men i siste instans kan pinching pennies bare få deg så langt.
  2. Når du ikke er betalt nok, er du mer sannsynlig å være mindre produktiv på jobben. Dette tjener ikke deg (i fremtiden hvis du ønsker å forbli i denne arbeidslinjen), og det hjelper heller ikke din arbeidsgiver.

Hva å gjøre hvis din jobb ikke betaler deg nok penger

Be om et løft - og ikke relativ

Hvis du ikke blir betalt nok, bør du be om en høyning.

Jeg vet. Dette er en skummelt tanke. Det vil imidlertid aldri endres hvis du aldri spør.

De fleste selskaper i USA gir en 2 til 3% økning med hvert ekstra år du bor hos selskapet. For de fleste folk, men denne økningen på 2 til 3% gjør vanligvis ikke forskjell i lønnsslippet når du har faktor i skatt og andre fradrag.

Måten å komme seg rundt dette er å be om en større heve.

Det er bøker og videoer der ute på hvordan du kan snakke med sjefen din for å forhandle om en høyning. Men jeg brer det ned her for deg, så du har verktøyene når du går inn:

  1. Gjør din forskning. Hva er andre mennesker i din stilling på lignende selskaper som tjener? Nettsteder som Glassdoor og PayScale vil gi deg en rekke lønn for yrket ditt, og kan til og med begrense det til lønnene i ditt bestemte område.
  2. Nå som du vet hvor mye andre tjener (9 ganger ut av 10, finner du at folk tjener mer andre steder), forbereder seg til å snakke med sjefen din. Hvorfor er du verdt $ 10.000 mer per år? Hvor mye koster det og hvor lang tid tar det for bedriften å ansette en ny person og trene dem for å komme deg til ferdighetsnivå? Du legger allerede mye til din bedrift. Kom opp med tre til fem grunner hvorfor du fortjener den høyningen. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å overbevise din nærmeste sjef, det vil også gi din nærmeste sjef ammunisjon å forsvare din økning utover de vanlige 2 til 3% til sine overordnede. I løpet av dette stadiet er et annet spørsmål å spørre og svare for deg selv: "Hvilken merverdi vil jeg ta med til mitt firma når jeg får denne lønnsoppgangen?" Å ha alle disse spørsmålene vil svare (og til og med skrevet opp) vise sjefen din at du er seriøs og ikke bare spør etter en høyning ut av det blå.
  3. Planlegg et møte med sjefen din. Nå som du har gjort din forskning og vurdert hvor mye du er verdt for din bedrift, er det på tide å snakke med sjefen din. Det er viktig å holde fast i våpenene dine her og ikke bli snakket ut av presentasjonen din.
  4. Når du har forhandlet en høyning, spør etter det skriftlig. Dette beskytter deg for fremtidige fornektelser som du forhandlet et bestemt beløp. Hvis det ikke gis en økning, kan du referere til det skriftlige dokumentet som bevis.

Begynn å se etter andre muligheter

Hvis du ikke lyktes i å overbevise sjefen din for en heve uansett grunn, er det neste du kan gjøre, å begynne å lete etter nye muligheter utenfor din bedrift.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du gjør dette konfidensielt. Å ha kolleger eller sjef finne ut du er scoping for en ny jobb har fått folk sparken.

Gjør derfor jobbsøkningen stille til du lander en jobb før du kunngjør til alle at du drar.

Forhandle fra begynnelsen til neste jobb

Du vet bedre nå.

Når du går inn i en ny jobb, er det viktig at du er klar over hva dine lønnskrav er og ikke blir snakket ut av det. Du har gjort din forskning, og du vet hva du er verdt.

Du vet også verdien du tar med selskapet, og på dette punktet har du vist i intervjuet på den nye jobben du er verdt hver krone. Så hold deg til dine våpen og få den lønnen du vil ha fra begynnelsen.

Tjen ekstra inntekt

Så kanskje du elsker jobben din fordi den gir deg en masse personlig oppfyllelse, selv om det ikke betaler deg nok penger.

I dette tilfellet, hva kan du gjøre med hele situasjonen som ikke kan betales min regning?

Hvis du har lest denne bloggen lenge nok, vet du nå at vi er talsmenn for å tjene ekstra inntekt - enten det tar form av å starte en sidekast eller tjene penger passivt gjennom investeringer.

Det gode med å tjene ekstra inntekt på dine egne vilkår er at du ikke trenger å gå inn for å forhandle en heve med sjefen din. I tillegg kan du lage så lite eller så mye du vil. Det er ingen 2 til 3% takkede løft for å kjempe med.

Sjekk ut innleggene nedenfor hvis du vil lære mer om å tjene ekstra inntekt på egen hånd:

  • 27 Passive inntektsideer du kan bruke til å bygge reell formue
  • 50 + måter å tjene penger raskt ved siden av hustling
  • 5 personlige finansvaner som gjør deg rik
  • Resterende inntekt: 7 Super Smart måter å bygge den

Avsluttende tanker

I dette innlegget snakket vi om hva du skal gjøre hvis jobben din ikke betaler deg nok penger.

Hvis du er positiv at du får mye verdi for din bedrift, og din undersøkelse viser at du er underbetalt, har du all tillatelse i verden til å gjøre noe med det.

Det er bra for din egen karriere og mental helse.

Dine tanker er velkommen i kommentarene nedenfor.

Skrive Inn Din Kommentar