Investere

Hvordan man kan tjene på å gjøre noen Momentum Investering

Hvordan man kan tjene på å gjøre noen Momentum Investering

Har du noen gang hørt om momentum å investere?

I utgangspunktet er dette troen på at når en aksje går opp, vil den fortsette å gå opp. Og hvis lageret tar et dykk, vil du forvente at det fortsetter å gå ned, og du vil investere tilsvarende.

Dette begrepet har vært ganske populært så sent, og med god grunn også. I 2013 alene økte DOW-indeksen med over 26,5% og hadde gjennomført noe alvorlig momentum gjennom hele året.

Ved 31. desember 2013, hadde DOW lukket på en heltid høy, $ 16 576,66. Hvis du trodde på momentum som investerte i løpet av 2013, ville du ha tjent deg ganske mye penger.

Hvordan investere som en Momentum Investor

Så hvis en aksje har gått opp, hva tror du du vil gjøre som en momentum investor? Yup, du kjøper det! Hvis du ønsker å kjøpe mer enn kontanter kan få deg, vil du kanskje kjøpe et anropsalternativ som vil lønne seg hvis aksjen treffer målprisen som er angitt på det alternativet.

Ganske enkelt, ikke sant? Hvis du ser en aksje som har økende momentum i verdi, vil du sannsynligvis kjøpe den og forvente at denne trenden fortsetter. Deretter selger du det når du lager det beløpet du leter etter og går videre til et annet lager.

Så hva om en aksje går ned i verdi og har nedadgående fart? Mange vil anta at det ikke er mulig å få tak i denne bevegelsen fordi du åpenbart ikke vil kjøpe aksjen på vei ned. Hvis det fortsetter å falle i verdi, kommer du til å tape penger!

Det er faktisk en måte å tjene på denne forekomsten, men: Du kan kort selge aksjen. Med andre ord kan du låne aksjene fra megleren, selge dem (uten å kjøpe dem først) og deretter kjøpe aksjen og returnere aksjene til megleren på en senere (forutbestemt) dato (forhåpentligvis til en lavere verdi enn det du solgte dem for i første omgang.

Så, hvis aksjen har gått ned, og du forventer at denne trenden fortsetter, så kan du kutte lageret for å tjene penger. Hvorvidt aksjen går opp eller ned, hvis du får følelsen av at aksjene vil fortsette å bevege seg i den retningen, kan du gjøre en transaksjon og potensielt profitt av det.

I 2013 steg trenden ofte, så investorer kjøpte mange aksjer i aksjer og var glad for å se at aksjene fortsatte på dette mønsteret. Grunnen til at du kanskje har hørt begrepet, "momentum investing", er på grunn av de store avkastningene som ble opptjent i det magiske året.

Er det klokt å investere i momentum?

Mens momentuminvestering fungerte bra i 2013, er det ingen garanti for at det vil fortsette å fungere så godt i fremtiden. Du har mest sannsynlig hørt det populære uttrykket "Kjøp lavt, selg høyt." Det er et veldig enkelt konsept, men det gir full mening.

Når du kjøper aksjer på lager, vil du kjøpe dem for en avtale. Når du er klar til å selge dem (kanskje når du begynner pensjon), vil du ha at aksjene er verdt mye mer enn du opprinnelig kjøpte dem for. Så er momentum å investere svaret? Basert på min erfaring, sier jeg, "Nei".

Når du begynner å se på momentum som investerer, begynner du faktisk ikke å investere i en aksje til den har vist en oppadgående trend i en periode. Det er tider når du kanskje hopper inn i markedet (på grunn av denne oppadgående trenden) og så treffer den høydepunktet og begynner å gå ned igjen.

Etter min erfaring, når en aksjeverdi har steget i noen måneder, forventer jeg naturlig at det skal gå ned i verdi. Uansett hvor godt et selskap er, er det bare så mange ganger at de kan slå forventningene til "gaten." Til slutt (vanligvis raskere enn senere), vil et selskap ikke være i stand til å holde tritt med den hype de har produsert for seg selv, noe som betyr at deres lager vil begynne å tommel.

Hvis du ikke vil tro meg, så vil du kanskje høre på en mann med navnet Warren Buffett. Warren er en troende på å kjøpe selskaper som har verdi og styres solidt. Momentum investerer er basert på kortsiktige bevegelser og raske beslutninger.

Mr. Buffett har skapt milliarder dollar av nettoverdi fordi han mener at den eneste måten å investere er på lang sikt. Kortsiktige gevinster er risikable og kan raskt snu fra store positive avkastninger til ødeleggende negative tap.

Beslutningen er til slutt opp til deg. Det er definitivt folk som dra nytte av denne investeringsmåten, men vil de fortsette å tjene positiv avkastning?

Hva med deg? Vil du investere basert på momentum?

Skrive Inn Din Kommentar