Investere

De beste stedene å åpne en HSA (helse sparekonto)

De beste stedene å åpne en HSA (helse sparekonto)

HSAs tilbyr mer enn bare skattefordeler for medisinske utgifter. Du kan også investere tomgangskontanter i ulike investeringer for en potensielt høyere avkastning.

For 2018 er IRS bidragsgrenser for familie HSAs $ 6,900, mens for enkeltpersoner er de $ 3,450. HSA-besparelser er generelt FDIC-forsikrede. Imidlertid er investeringer generelt ikke. Bekreft med HSA planen du vurderer.

Du må også ha en høyverdig helseplan for å kvalifisere for en HSA. Det kan være andre restriksjoner, men HSA-leverandøren kan hjelpe deg med opplysninger om kvalifisering.

Merk at de fleste arbeidsgivere vil dekke HSA månedlig avgift. Men hvis du velger en HSA som er forskjellig fra den som tilbys med arbeidsgiverhelseplanen din, vil du sannsynligvis måtte dekke eventuelle månedlige gebyrer. Eller, hvis du har forlatt arbeidsgiveren din og leter etter et godt alternativ for å flytte din HSA også - sjekk ut denne listen.

Husk at de fleste HSA-planer ikke tillater deg å delta i flere HSA-planer.

I denne artikkelen vil vi gi et sammendrag av flere attraktive HSA-planer som også tilbyr investeringsalternativer. Husk at vi elsker å bruke vår HSA som en IRA - og tror du burde også. Sjekk ut disse selskapene for de beste stedene å investere HSA-pengene dine.

1. Livlig

Livlig tilbyr en FDIC-forsikret HSA-konto med følgende funksjoner (Redaktørens merknad: Disse funksjonene er fra nettsiden):

 • "Gratis helse sparekonto for enkeltpersoner. Ingen skjulte avgifter."
 • "FDIC forsikret. Dine penger er trygge. Interesse inkludert."
 • "100% papirløs. Vi spilder ikke tiden din."
 • "Invester for $ 2,50 / måned."
 • "Enkelt. Intuitivt. Transparent. Registrer deg på 5 minutter."

Hvis du er en person, er Lively gratis for deres grunnleggende HSA. Renter på besparelsene er som følger:

Gjennomsnittlig daglig balanse

Rentesats / APY

Mindre enn $ 2500

0.05%

$ 2500 til $ 4,999

0.15%

$ 5000 til $ 14,999

0.30%

$15,000+

0.55%

Avgifter er begrenset. Etter tre debetkorttransaksjoner er hver ekstra transaksjon $ 5. For å få tilgang til investeringer på TD Ameritrade, er det en gebyr på $ 2,50 / måned. Dette er veldig konkurransedyktig mot andre HSAs. I tillegg kan dette beløpet trekkes tilbake fra din normale kontokonto, slik at du aldri trenger å redusere HSA-balansen din for å betale avgifter.

Med tilgang til TD Ameritrade er antall investeringer og aktivaklasser tilgjengelig for deg ganske bred. Disse inkluderer individuelle aksjer, obligasjoner, CDer, over 250 provisjonsfrie ETFer, og mer enn 13.000 verdipapirfond. I tillegg til $ 2,50 / måneds avgift for investeringer, er det investeringstransaksjonsgebyrer. Du kan se en gebyrplan her.

Men hvis du bruker provisjonsfrie ETFer med lave kostnadsforhold, er dette et utmerket valg.

Åpne en konto livlig

2. HSA Bank

HSA Bank har mange av funksjonene som er felles med moderne HSAer som for eksempel Internett-tilgang og en mobilapp. Medisinsk utgift kan betales fra HSA-kontoen din ved hjelp av en sjekk, debetkort eller et betalingssystem.

HSA Bank tilbyr investeringsopsjoner gjennom TD Ameritrade Self-Directed Brokerage eller DEVENIR Self-Directed Mutual Fund Program. Du kan lese mer om begge her.

Hvor HSA bank mangler er det gebyr. Du betaler $ 2,50 per måned på din HSA bankkonto hvis du ikke opprettholder en minimumsbalanse på $ 5000. Det er mye penger å beholde kontanter, og tjener svært liten interesse.

HSA Bank belaster også en $ 3,00 per måned investeringstjenesteavgift. Så, du kan ende opp med å betale $ 5,50 per måned til HSA bank (eller $ 3,00 hvis du beholder den $ 5000 i kontanter). Det er mer enn Lively's $ 2,50.

Åpne en konto hos HSA Bank

3. Optum Bank

Optum Bank er en del av Optum, en teknologitjenester divisjon, som er en del av UnitedHealth Group. Hvis du jobber for et større selskap, vil dette trolig være ditt standard HSA for bedriftens helseplan. Deres månedlige avgift er 2,75 dollar / måned (vanligvis dekket av arbeidsgiveren). Det er ingen minimumsbalanse for å komme i gang. Funksjoner i denne planen inkluderer et debetkort, kontroll, nettbank og en mobilapp.

Optum Bank er medlem av FDIC, for tiden tjenester over tre millioner kontoer og $ 9 milliarder i forvaltningskapital.

Det er et stort antall investeringsalternativer tilgjengelig hos Optum Bank. Du må først møte investeringsgrensen på $ 2000. Når du gjør det, kan du balansere porteføljen din og enkelt flytte penger frem og tilbake mellom investeringer og hovedkonto. For å se gjeldende liste over investeringsalternativer, sjekk her.

Bummeren om Optums investeringer er at du må bruke plattformen og deres fondvalg. De er greit, men er vanligvis ikke det beste der ute. Du får heller ikke fleksibiliteten til å kunne investere på en plattform som TD Ameritrade.

Men hvis du forlater arbeidsgiveren, vil du begynne å se månedlige gebyrene dine trukket fra kontoen din - og Optum er ikke det billigste alternativet.

Åpne en konto hos Optum Bank

4. Fidelity Investments

Fidelity er kjent for sine investeringstilbud, inkludert arbeidsgiver-sponset 401 (k) s. De er mindre kjent for å tilby HSAs. Men du kan få en HSA direkte gjennom Fidelity.

Fidelitys HSA tilbyr en mengde funksjoner, inkludert (Redaktørens merknad: Disse funksjonene er fra nettsiden):

 • "Konto funksjoner-debetkort, checkwriting, elektronisk overføring av penger, og bank wire."
 • "Online Fidelity BillPay®-en effektiv og praktisk måte å gjøre online betalinger for kvalifiserte medisinske utgifter."
 • "Kontoadministrasjon - online kontoåpning, balanseforespørsel, transaksjonshistorikk og mottakerbetegnelse."
 • "Fidelity-kjerneposisjoner, pluss tusenvis av verdipapirer som er tilgjengelige via Fidelity FundsNetwork® (som er underlagt investeringsminimum). Det er ikke noe minimum for Fidelity Asset Manager® og Fidelity Freedom Funds®. Du kan også investere i enkelte verdipapirer (aksjer, obligasjoner, ETFer) som er underlagt provisjonsavgift. Besøk Fidelity.com for å se provisjonsplanen. Det er ingen ekstra investeringsvedlikeholdskostnader. "
 • "Rapporteringsintegrert Fidelity Account®-erklæringer og samlet arbeidsgiver- og skatterapportering (1099-SA og 5498-SA)"
 • "Spor og betal - Administrer helsevesenets krav, betalinger og kvitteringer alt på ett sted."

Amerikanske aksjehandler er $ 4,95. Selv om du også har tilgang til ikke-transaksjonsavgift midler og forskning levert av Fidelity uten kostnad.

Fra og med i dag kan du bare få tilgang til Fidelity HSA hvis firmaet bruker dem til HSA-planen. Du kan foreløpig ikke rulle over en HSA til Fidelity (dessverre).

Velge riktig HSA for deg

Som du kan se, tilbyr de fleste HSA-leverandører sammenlignbare tjenester, noe som gjør det vanskelig å velge en bestemt. En måte å begrense valget er å undersøke HSA som tilbys med arbeidsgiverens helseplan. Det vil trolig møte dine investeringsbehov.

Hvis du ikke lenger er med din arbeidsgiver og ønsker å flytte din HSA, se på gratis HSA-leverandører som Livlig, som også tilbyr investeringsalternativer.

Blant listen over, er du sikker på å finne en HSA-leverandør som kan sjekke alle boksene du leter etter.

Skrive Inn Din Kommentar