Penger

Minimalistene bryter ned, blir kvitt ting og forenkler livet ditt

Minimalistene bryter ned, blir kvitt ting og forenkler livet ditt

De kaller seg Minimalister. Det er et fint, enkelt navn.

Åtte år siden, barndomsvenner Joshua Fields Milburn og Ryan Nicodemus tjente mye penger og jobbet 60-80 timer i uken i bedriftsarbeid. De hadde luksusbiler, store hus, designer klær.

Og de var elendige.

Stresset, deprimert og i gjeld.

Så de sluttet jobbene sine og solgte eller donerte de fleste av sine ting. De omfavnet en minimalistisk livsstil, og forkynte fordelene ved å leve enkelt, meningsfylt liv med mindre.

De eier mindre, kjøper mindre, og bruker tiden med en tett gruppe av jevnaldrende, venner og familie som motiverer dem.

De har skrevet tre bøker, lansert et nettsted og produsert en dokumentar. De er sannsynligvis best kjent for deres podcast-podcast.

Alt i alt har de bygget et publikum på rundt 20 millioner mennesker.

Her er det som skjedde da The Penny Hoarder snakket med Milburn, 36, om hva som er veldig viktig i livet.

The Penny Hoarder: La oss starte med det grunnleggende. Hva er minimalisme?

Joshua Fields Milburn: Minimalisme gjør det mulig for oss å identifisere det som er viktig i våre liv og hva som ikke er avgjørende. Det hjelper oss å bli kvitt det som ikke er avgjørende, slik at vi kan fokusere på livets viktigste ting - det er ikke noe i det hele tatt.

TPH: Fortell oss mer om hvordan du begynte ned denne banen.

JFM: Da jeg var 28, bodde jeg den amerikanske drømmen. Jeg hadde en seksfigts lønn og et stort forstedshus med flere toaletter enn folk. Så i samme måned avsluttet ekteskapet mitt og min mor døde. Jeg måtte takle alle hennes ting.

(Det var 65 år verdt ting. I begynnelsen skulle Milburn bokse det hele og sette det på lager, sannsynligvis for alltid. Da skjønte han at hans minner om moren ikke var i hennes ting. Han fotograferte de tingene som betydde å Han ble så kvitt alt. Det fikk ham til å begynne å gjøre det samme i sitt eget liv.)

JFM: Denne en-to slag skjedde i mitt liv og tvang meg til å se på hva som hadde blitt mitt livs fokus - akkumuleringen av ting. Jeg kunne ha levd den amerikanske drømmen, men det var ikke min drøm. Kanskje det jeg trodde jeg egentlig ville, var egentlig ikke det jeg ønsket i det hele tatt.

Over åtte måneder ble jeg kvitt 90% av mine materielle eiendeler. Jeg følte meg friere og lykkeligere og lettere. Nå tjener hver besittelse en hensikt.

TPH: Det kommer til å høres ekstremt for noen mennesker. Hva er et enkelt første skritt som noen kan prøve?

JFM: Ryan og jeg prøver ikke å proselytize. Vi deler bare en oppskrift som har jobbet for oss. Minimalisme er et verktøy som har tillatt meg å leve mer bevisst.

Bli kvitt ting du ikke liker veldig mye eller at du holder på på "bare i tilfelle." Men det er mer enn bare decluttering. Først spør deg selv: Hvordan kan livet ditt bli bedre med mindre? Svaret er annerledes for alle.

Hvordan kan livet mitt bli bedre med mindre? Kanskje jeg vil kunne få kontroll over min økonomi igjen. Kanskje jeg vil fokusere mer på helsen min. Kanskje mine relasjoner vil bli bedre. Kanskje jeg vil gjenkjenne min tid og min kreativitet, og jobbe med det lidenskapsprosjektet. Eller kanskje har jeg bare et renere hus.

TPH: Folk låser noen ganger på en ide som dette, men mislykkes i å følge gjennom. Hvordan foreslår du at de holder den opp?

JFM: Den kule tingen om å slippe unna er at når man får fart i å omfavne minimalisme, blir det lettere om dagen. Jo mer du gjør, jo bedre føler du deg.

For meg, å bli kvitt noen skjorter førte til et halvt skap. Noen få DVDer førte til å bli kvitt hele biblioteket mitt.

Men alle klærne jeg har nå er min favoritt klær. Og det er ikke som jeg ble kvitt alt. Hvis du gikk inn i hjemmet mitt akkurat nå, ville du sannsynligvis bare tenke: "Hvem, denne familien er ryddig."

Den gjennomsnittlige amerikanske husstanden har mer enn 300.000 varer i den. Men for meg tjener hver besittelse et formål eller bringer meg glede. Jeg får langt mer verdi fra de få elementene jeg eier nå enn hvis de ble vannet ned med 300.000 andre gjenstander.

Høyteknologisk hjelp Komme i gang

Så hvordan begynner du å bli kvitt dine gamle ting?

En gang i gang hadde det vært best å ha et garasjesalg. I dag gjør apper det enkelt å selge ting.

Vi liker Decluttr - som selger gamle CDer, DVDer, Blu-Stråler, mobiltelefoner, tabletter, videospill og spillkonsoller.

Du skanner media med telefonen, og Decluttr sender deg en gratis fraktetikett.

En bruker, Gil Flores, solgte omtrent 100 DVDer og 75 CDer - han hadde så mange, sa han at han ikke er sikker på det nøyaktige nummeret lenger - og laget $ 275, i gjennomsnitt på $ 1,57 hver.

En annen enkel app er Letgo, som lar deg selge omtrent alt. Bare ta et bilde av varen din, og sett opp en oppføring på omtrent 30 sekunder.

Skaffe gamle lærebøker? Noen vil trolig betale deg for dem! Bare søk i bokens ISBN på Bookscouter, og siden vil koble deg til mer enn 25 av de mest betalende og mest anerkjente online tilbakekjøpsselskapene.

Når det gjelder Minimalistene, er det enda en kul ting vi vil nevne.

De har hatt titusenvis av mennesker spille noe de kaller 30-dagers minimalismespillet, hvor du konkurrerer med en partner for å starte jettisoning elementer hver dag.

Ta utfordringen med en venn, slektning eller romkamerat. På den første dagen blir hver av dere kvitt en ting. På den andre dagen, to ting. Tre ting på den tredje. Og så videre og så videre.

Doner, kast bort eller selg din elektronikk, klær, møbler, knickknacks, dekorasjoner, etc. De må være borte ved midnatt.

Det er lett først.

Etter et par uker begynner det å bli vanskeligere.

Men hvis du begge gjør det til 30 dager, vinner alle.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Dette er det første av to innlegg om Minimalistene, med den andre delen kommer snart.

Skrive Inn Din Kommentar