Banker

Den komplette veiledningen for å betale som du tjener (lønn)

Den komplette veiledningen for å betale som du tjener (lønn)

Å betale av studielån er vanskelig uansett inntektsnivå.

Betalinger kan fortsette i årevis, og de ekstra interessene kan være fryktelige.

Heldigvis har de siste årene inntektsdrevne tilbakebetalingsprogrammer som gir deg mulighet til å betale et rimelig beløp mot studielånene dine blitt innført.

Disse kan faktisk bli en kilde til lettelse for deg hvis du er på et sted der du bor på et stramt budsjett, er din virkelighet.

I dagens innlegg vil vi snakke om inntektsfortjent Pay-In-Pay (PAYE) -program - et føderalt inntekts-drevet studieprogram som gir deg mulighet til å betale mellom 10-15% av din skjønnsmessige inntekt mot din lån hver måned og som kan justeres basert på inntekt og familie størrelse.

La oss komme inn på det.

Hvilke lån bruker PAYE-programmet til?

Siden dette er et føderalt program, er lånene som kan bli tilbakebetalt ved hjelp av dette programmet selvfølgelig alle føderale studielån.

Lånetyper som kvalifiserer for LØP, er:

 • Offentlig tjeneste lån
 • Direkte subsidiert lån
 • Direkte Unsubsidized Loan
 • Direkte PLUS Lån laget for å oppgradere eller profesjonelle studenter
 • Subsidierte Federal Stafford Lån (hvis de er konsolidert)
 • Unsubsidized Federal Stafford Lån (hvis de er konsolidert)
 • Federal Perkins Lån (hvis de er konsolidert)
 • FEEL PLUS Lån laget for å oppgradere eller profesjonelle studenter (hvis de har blitt konsolidert)
 • FFEL Consolidation Loans som ikke tilbakebetalt noen PLUS lån til foreldrene (hvis konsolidert)
 • Direkte konsolideringslån som ikke tilbakebetalt noen PLUS-lån til foreldrene (hvis konsolidert

Hvem er kvalifisert for lønn?

For å kvalifisere for PAYE-programmet må du ha lånt ditt første føderale studielån etter 1. oktober 2007. Hvis lånet du tok ut var et direkte eller direkte konsolideringslån, må du ha tatt det ut den 1. oktober 2011 eller senere.


I tillegg må betalingen du foretar under LØP basert på inntekt og familie størrelse, være lavere enn hva du betaler under Standard Loan Repayment programmet. Dette er for å sørge for at du ikke får en fordel som din inntektsgrad ikke kvalifiserer for.

MERK: Det er ingen maksimal inntektsgrense for å kvalifisere for LØP. Programmet tar ikke hensyn til hvor mye du tjener som et rånummer, men hvor mye du tjener i forhold til din føderale studentlånsgjeld.

Hvordan betaler lønn?

Som tidligere nevnt, gir PAYE deg mulighet til å betale 10-15% av din skjønnsmessige inntekt mot dine føderale studielån. Videre, etter 20 års månedlige utbetalinger, hvis du fortsatt har en balanse, vil den bli tilgitt.

Slik søker du etter lønn

Det er ganske enkelt å søke om lønn, men før du gjør det, kan det være lurt å snakke med lånetjenesten din for å finne ut om dette er riktig program for deg.


Du kan finne din lånerens opplysninger ved å besøke StudentAid.gov/log-in eller ved å ringe til Federal Student Aid Information Center på 1-800-FED-AID eller 1-800-730-8913 (TTY).

Når du har gjort det, må du sende inn en søknad via Studentloans.gov eller på papir (papirapplikasjoner er anskaffet fra og sendt til studielånet ditt.

Ifølge nettsiden tar det flest folk 10 minutter eller mindre å fullføre søknaden elektronisk.

Hvis du har flere enn en føderal låner, må du sende inn separate applikasjoner til hver enkelt av dem.

Du må også gi dokumentert bevis på inntektsnivået ditt. Dette utgjør vanligvis en nylig innleveret (ikke mer enn to år) selvangivelse.

 • Hvis du ikke har innlevert en avkastning de siste to årene, eller din avkastning ikke gjenspeiler din nåværende inntekt, kan du gi alternativ dokumentasjon som en lønnsstubbe
 • Hvis du for øyeblikket ikke har inntekt eller kun mottar ubeskattet inntekt, vil det ikke foreligge ytterligere dokumentasjon. Du må bare indikere dette på din søknad.

Det tar noen uker etter at søknaden din er godkjent. Lengden på tid til godkjenning er vanligvis avhengig av om du har sendt inn elektronisk eller manuelt.

Når du er godkjent

Under PAYE-programmet er dine månedlige innbetalinger ikke et fast beløp du må betale hver måned. De kan justeres basert på store endringer i inntekt og familie størrelse.

For å sikre at du betaler riktig beløp basert på inntekt og familie størrelse, må du sørge for at du oppdaterer lånetjenesten din så snart det er endringer i det du har tjent for den måneden, så vel som din familie størrelse .

For å tilbakestille inntekt og familie størrelse når du er alle godkjent for LØP, må du fylle ut dette programmet og gi bevis på endringene.

Selv om rekrutteringsprosessen skal skje årlig, kan du sende inn resertifikasjonsblanketten til enhver tid i løpet av året hvis forholdene dine gjennomgår en drastisk endring.

Det er imidlertid veldig viktig at du omarbeider inntektsnivået og familiestørrelsen innen den årlige fristen som tilbys av lånetjenesten.

VIKTIG VIKTIG: Hvis du ikke recertify inntektene dine innen den årlige fristen, selv om du ikke blir sparket ut av programmet, vil dine månedlige innbetalinger ikke lenger være basert på din inntekt. Dine månedlige innbetalinger blir omregnet slik at de er det du vil betale under 10-års standardbetalingsplanen.

Også, hvis du ikke klarer å gjenkjenne, vil eventuelle ubetalte renter på lånet bli kapitalisert og dermed øke den generelle prinsippet i lånet ditt.Dette vil derfor kreve at du betaler mer mot lånene dine.

Så ikke gå glipp av denne fristen!

Er lønnsprogrammet verdt det?

Hvis du er i et stramt sted økonomisk, og likevel vil du fortsatt betale noe mot studielån, er LØPES-programmet (og andre inntektsdrevne programmer) en utmerket ide, da det kan redusere dine månedlige studielånsbetalinger, slik at du har litt pusteplass.

Men siden du foretar lavere utbetalinger, til slutt over tid, vil du betale betraktelig mer enn hvis du var på en standardutbetalingsplan.

Også, under gjeldende IRS regler, må du betale skatt på den delen av lånet ditt som er tilgitt etter 20 års månedlige innbetalinger, da dette regnes som inntekt.

Så mens en god idé på kort sikt, på lang sikt, kan denne typen plan ende opp med å koste deg mer.

Diverse fakta om lønn du burde vite

 • Ved å bestemme inntektsberettigelsen din, hvis du er gift og filmeldinger i fellesskap, vil din samlede husstandsinntekt bli tatt hensyn til. Hvis du vil ha din inntekt alene for å bli vurdert for programmet, må du ha innlevert selvangivelsen separat (gift filing separat).
 • Hvis din månedlige betaling ikke dekker hele beløpet som påløper på dine subsidierte lån, betaler regjeringen forskjellen for de tre første årene
 • Hvis du velger å forlate PAYE-programmet av en eller annen grunn, kan du fortsatt søke om andre inntektsdrevne låneutbetalingsprogrammer som REPAYE, IBR og ICR.


Få profesjonell hjelp

Hvis dette høres utfordrende eller forvirrende, kan du få profesjonell hjelp til å søke om dette nedbetalingsprogrammet.

Vi anbefaler Ameritech Financial, et selskap jeg personlig har oppdaget. De kan hjelpe deg med å navigere på studentlåns terrenget og hjelpe deg systematisk med å søke etter programmene som tilbys av Institutt for utdanning. Hvis du ikke er sikker på å gjøre det selv, kan Ameritech hjelpe deg med å finne tilbakebetalingsløsningen som passer for deg, og potensielt omstrukturere lånene dine slik at du kan kvalifisere deg for programmer du ikke ellers har kvalifisert for. Du kan ringe dem på 1-866-863-3870 eller sjekke ut deres hjemmeside her.

Avsluttende tanker

Hvis du har vært på utkikk etter en ressursguide som leder deg om hvordan du skal betale om å betale tilbake dine føderale studielån på et PAYE-program, håper vi dette innlegget hjalp deg med å kutte gjennom tåken.

Har du noen gang brukt PAYE-programmet? Jeg vil gjerne vite hvorfor du ville eller ville ikke vurdere det i kommentarene!

Skrive Inn Din Kommentar