Tilbud

Amazon gir refusjon for falske formørkeglas - er dine briller trygg?

Amazon gir refusjon for falske formørkeglas - er dine briller trygg?

Hvis du kjøpte et par briller for å se på den kommende solformørkelsen, vil du kanskje dobbeltsjekke at de er legitime.

Amazon kunngjorde bare at potensielt forfalskede solformørkeglas er ute på markedet, og setter forbrukerens helse og sikkerhet i fare.

Vet du om brillene dine er påvirket?

Fake Eclipse Glasses ble solgt på Amazon

For å se en total solformørkelse er det nødvendig å ha ekstremt mørke briller. Uten dem kan du oppleve permanent øyeskader fra solens ultrafiolette stråler.

Med formørkelsen som kommer 21. august, har leverandørene kapitalisert seg på vår besettelse med "formørkelsesbriller" - men ikke alle brillene er trygge.

Amazon har ikke gitt ut en fullstendig liste over hvilke produkter som ikke var opp til standarder, men det har kontaktet og refundert kunder som kanskje har kjøpt falske briller, CNNMoney-rapporter.

I tillegg har det tatt ned andre oppføringer for briller som kan være utilstrekkelige.

Slik trykker du på solformørkelsen

Hvis du fortsatt er på markedet for eclipse briller, må du kjøpe dem fra en pålitelig leverandør. Det amerikanske astronomiske samfunn har gitt ut en full liste over legitime eclipse briller leverandører her.

Hvis brillene dine ikke er på listen, vil du kanskje vurdere å bruke dem igjen. Selv om de har en International Organization for Standardization seal, kan de ikke gi tilstrekkelig beskyttelse.

Har du ikke ekstra penger til å kjøpe noen? Ingen bekymringer - vi fant en måte å lage en solformørkelseviser med ting du allerede har hjemme.

Ha det gøy - og viktigst, vær sikker!

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar