Penger

Denne kvinnen gjør $ 300 hver juleskrivende brev fra santa

Denne kvinnen gjør $ 300 hver juleskrivende brev fra santa

Husk å skrive brev til julemanden som barn, og spør etter et utjevnet skateboard eller det nyeste videospillet på markedet?

Tenk deg, i stedet, at Mr. Claus skrev til deg.

Hver jul, Julie Engelhardt gjør den drømmen til virkelighet, overraskende barn med bokstaver fra mannen med det buskhvide skjegget og den myke røddrakten.

Møt kvinnen som tjener penger til å skrive brev fra santa

Som en hjemme hos mamma med to gutter begynte Engelhardt å brainstormere måter å tjene litt ekstra penger på ferie for nesten 10 år siden.

Hun hadde alltid vært interessert i å skrive, men for det meste hadde hun skrevet ikke-fiksjonsartikler for aviser eller blader. Men en dag i 2008 bestemte hun seg for å prøve hånden sin på fiksjonsskrifter og begynte å ta ordre for brev fra Santa.

Siden da vurderer Engelhardt at hun har laget mellom $ 200 og $ 300 hver høysäsongskrevende brev til barn fra Kris Kringle.

Hun har skrevet brev til barna til naboer og venner, samt til barn av komplette fremmede rundt om i verden hvis foreldre ville ha dem til å ha en ekstra spesiell jul.

"Gjennom årene og gjennom sosiale medier har jeg fått vite folk fra forskjellige land," sa hun. "Jeg har sendt brev til Australia og Skottland."

Engelhardt, som bor utenfor Louisville, Kentucky, fant i utgangspunktet kunder ved å fortelle venner, naboer og andre foreldre om tjenesten hennes. Nå bruker hun også Facebook og andre sosiale nettverk. Engelhardt sa at hun vanligvis belaster rundt $ 10 per brev.

Hva er inkludert i et brev fra julemannen?

Før du skriver hvert brev sender Engelhardt foreldrene en liste med omtrent 20 spørsmål om deres barn, deres familie og deres kjæledyr. Hun spør om aktiviteter barnet er involvert i, hvis familien tok noen ferier i løpet av året, barnets favorittfag i skolen og deres favorittfilmer og bøker.

Med denne informasjonen i hånd setter hun seg ned for å skrive et ekstremt personlig brev til barnet fra Santa.

"Jeg vil gjøre mitt beste for å innlemme så mye jeg kan - det er det som gjør det spesielt," hun sa. "Det er ikke en cookie-cutter slags ting."

Noen ganger blir forespørsler om brev fra Santa dypt personlig. Engelhardt husker å skrive brev til en liten jente etter at faren hennes døde.

Hvert år slipper familien en håndfull ballonger for å hedre hans minne, så Engelhardt skrev til jenta, som julemann, at hennes pappa elsket ballongene hun sendte ham.

"I utgangspunktet startet det som en måte å tjene penger på siden for ferien, men det har vokst inn i så mye mer," hun sa. "Berør mange menneskers liv, det betydde også mye for meg også."

Hva setter disse brevene fra Santa Apart

Engelhardts bokstaver er spesielle av en annen grunn også.

Når hun fullfører en gruppe brev før jul, legger hun hver og en inn i en konvolutt med barnets navn, adresse og riktig porto. Deretter dråper hun alle bokstavene i en større konvolutt, som hun sender til Nordpolen, Alaska.

North Pole, en forstad til Fairbanks, ble gitt navnet i 1949 som en måte å tiltrekke seg forretninger, eller muligens en fornøyelsespark som Disneyland.

I dag er det best kjent for sitt poststempel. Folk fra hele verden sender poser og bokser med brev til postmesteren der. Bortsett fra kostnaden for porto, er poststempelet gratis.

Engelhardt, som inkluderer porto i hennes $ 10 avgift, sa poststemplet legger til et spesielt preg for små barn.

"De vil si," Se, det kom faktisk fra Nordpolen, "sa hun.

På baksiden av brevene, som hun skriver på sin datamaskin, vil Engelhardt noen ganger inkludere en oppskrift på fru Claus 'chocolate chip cookies. Hun har også tatt med "Good List" sertifikater for å la barna få vite at de ikke er på Santa's frække liste.

Engelhardt dekorerer bokstavene med frimerker i form av snøflak og juletrær også. Hun tegner dem som julemann i rød eller grønn markør.

"Den som har en liten fantasi ville kunne gjøre noe sånt," hun sa.

Fordi Engelhardt også jobbet som erstatningslærer i mange år, ville hun ofte se bokstavene under show-and-tell-tid på skolen. Noen ganger vil foreldrene få et bilde av sitt barn som åpner brevet fra Santa og send det til henne - munnene deres hengte vanligvis åpne og øynene deres var brede og stirret på papiret i vantro.

Selv om hennes brevskrivingsvirksomhet har vært stabil i løpet av årene, har Engelhardt tatt opp sin innsats på enda et juleprosjekt: skildrer fru Claus.

Hun belaster vanligvis mellom $ 50 og $ 150 per utseende, selv om hun også vises gratis på mange veldedighetsarrangementer. Som freelance frøken Claus, markerer Engelhardt seg og finner det meste av forretningsmessige ord.

Engelhardt har virkelig mestret kunsten til feriegigivet.

«Med fru Claus, jeg ringer hver dag for å se om jeg er tilgjengelig,» sa Engelhardt.

Plukk opp en sidegitt for ferien

Nysgjerrig på hvordan du kan tjene litt ekstra penger denne høytiden? Hvis du skriver brev fra santa eller portretterer fruClaus er ikke din ting, vurdere å selge bakevarer, dekorere hjem eller bedrifter, eller ta familiebilder.

Du kan også lage og selge feriehåndverk, som rensekjøttblandinger eller en peppermyntefoot.

Hvis du allerede jobber på heltid, ikke bekymre deg - det er mange feriegigopsjoner for deg. Vurder å starte din egen gavepakke eller hundsitting mens kjæledyrseiere er borte for ferien.

Hvis du ikke legger inn en ny inntektsstrøm for deg, er det noen strategiske måter å strekke på feriebudsjettet på, inkludert å vite når du skal handle, slik at du får de beste prisene og foretar rabatterte reiseplaner.

Din sving: Vil du vurdere å skrive brev fra Santa for å gjøre litt ekstra penger til ferien?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar