Penger

Denne kvinnen overlevde sine pengeproblemer og sparte $ 1 millioner etter alder 33

Denne kvinnen overlevde sine pengeproblemer og sparte $ 1 millioner etter alder 33


Da Belinda Rosenblum var barn, tenkte hun at penger forårsaket flere problemer enn det løst.

Hun husker at foreldrene hennes kjemper, ofte om penger, før de skilt da hun var 7 år.

"Det jeg konkluderte med på tiden var at pengene var smerte for meg," sa hun. "Jo mer penger jeg lager, jo mer smerte kommer jeg inn i livet mitt."

Til tross for den frykten hadde Rosenblum alltid et talent for tall. I sin første jobb som tenåring i New York, ga hun bokføringstjenester til et lokalt sikkerhetsselskap. Hun fortsatte å studere regnskap på college, få henne CPA og begynne en karriere innen corporate regnskap og finans.

Men da Rosenblum var 21, hadde hennes far et slag, og hun fant seg selv som finansiell leder for familien hennes.

«Alle vennene mine festet og dro ut, og jeg tok vare på ham på sykehuset,» sa hun.

Hennes far holdt ikke ryddige poster. Hun måtte la sammen sin økonomiske historie, administrere utgifter til hjemmet og medisinsk behandling mens han tok seg av sin egen økonomi.

"Når jeg følte at han var stabil og jeg Band-Aided ting sammen med vår personlige økonomi, fokuserte jeg meg tilbake på jobb," sa hun.

Men Rosenblum hadde noen flere penger leksjoner å lære før hun til slutt ville starte sin økonomiske coaching virksomhet, Own Your Money.

Kjører hennes karriere, men gjemmer seg fra sine penger

Hyppige forretningsreiser betydde at Rosenblum ville komme hjem til bunker med post som hun ikke kunne bære for å åpne på sine korte weekendferier.

"Jeg ville bare bringe den hjem og sette den på en fri overflate," sa hun. "Skrivebordet, bordet, kurven." Og det var ikke bare hennes egne regninger og uttalelser i de haugene - hun hadde heller ikke å gjøre med sin pappas e-post.

Hun samlet til slutt alle haugene til ett sted etter en samtale med søsteren, som var bekymret for Rosenblums velvære med en så travel jobb. Men overveldet av skyld og skam, kunne hun ikke få seg til å åpne og sortere dem. Klokka 28 var hun bekymret for hva folk ville tenke på henne om de fant ut. "Jeg er en regnskapsfører for godhets skyld," tenkte hun.

Paralysert av panikk, ringte hun vennen Annette for å få hjelp. Annette kom over den helgen og begynte å åpne regninger, spurte Rosenblum som hauger å sette dem inn, hvilke å ​​betale og hvilke som skal arkiveres. Hun bestemte seg for at økonomisk uavhengighet ikke innebar at hun måtte gå alene.

Det tok seks måneder for Rosenblum å bli organisert og utvikle et system hvor hun lett kunne styre sin egen og hennes pappas økonomi, selv når hun var på vei.

Smirer sin egen vei

Rosenblum fortsatte med å administrere sin seksfigts lønn så godt at hun sparte opp sin første $ 1 million da hun var 33 år.

Men etter at hun tilbrakte 15 år i bedriftsøkonomi og finans, forlot selskapet omstrukturering våren 2007 henne å finne ut hva som var neste for sin karriere.

Først tok hun sin kjekke buyout avgangspakke og reiste til India og Costa Rica. Hun trodde hun kunne finne en jobb raskt, men ingen av tilbudene hun fikk i bedriftsfinansiering, følte seg helt riktig.

Hun hadde flere tilbud om å være finansiell rådgiver, men ideen hadde ikke sitt bra med henne. Å snakke med kvinnene i hennes liv om deres tilnærminger til penger, avslørte feilen i den planen.

"Da jeg fortalte dem at jeg skulle være rådgiver, var det nesten som om de klemmet pungene sine tettere," sa hun. "Som en eller annen måte skulle jeg ta pengene sine eller noe, eller som å prøve og investere dem, eller prøv å endre dem."

I stedet ble Rosenblum mer interessert i folks forhold til penger - som hvordan de kunne nærme seg penger på en måte som følte seg bra, heller enn skummel og overveldende eller fylt av skam, sa hun.

Så bestemte hun seg for å slå seg ut som en finansiell trener.

Da Rosenblum planla sitt første to-dagers personlige finansverksted i desember 2007, bestilte hun et 200-personers rom på det prestisjetunge John Hancock-senteret i Boston.

Deltakerne ville betale 199 dollar for verkstedet og en privat coaching-sesjon. Hvis de registrerte minst to dager i forveien, kan de bringe en venn gratis.

Men registreringene gikk ikke akkurat inn i seg selv. Rosenblum fortsatte å justere sin reservasjon: et rom for 100 personer, deretter 50, deretter 30.

Endelig oppmøte: 12.

Finne økonomisk uavhengighet, sammen

De 12 publikumene ble grunnlaget for Rosenblums finansielle coachingvirksomhet.

Bare noen få måneder etter hennes første helgverk, krasjet økonomien i lavkonjunktur. Men da hadde hun allerede opprettet et rammeverk for å hjelpe folk med å håndtere sin økonomiske bagasje, bevege seg gjennom sine mentale veisperre og ta initiativ til å møte sine pengemål.

Så presset hun fremover.

Hun bygde ut egne treningsprogrammer før de utvidet til nettkurs og en rekke bøker for selvstendig arbeid. Siden hun begynte å eie dine penger, har hun blitt gift og hatt to barn. Hennes mann jobber nå med å kjøre Eiere dine penger sammen med Rosenblum.

Hennes klienter spenner fra midten av 20-tallet til tidlig på 70-tallet, sier hun. Å endre sin tankegang, sa hun, er ofte den største veikryssen for å hjelpe folk til å gjøre fremgang med å styre pengene sine.

"Vi er ikke født og vet penger, og det er utrolig hvor mye press vi legger på oss selv, at vi ved osmose burde ha funnet ut det," sa hun. "Vi samler inn informasjon, men ikke nødvendigvis de beste eller riktige tingene."

Hun merker at mange av hennes klienter drog konklusjoner om penger i alderen 6 til 10, akkurat som hun gjorde da hun hadde sin egen åpenbaring da foreldrene hennes kjempet over penger. Deretter, "På 36, 46 eller 56, holder vi fortsatt på det som skjedde da vi var 6."

Hun fokuserer på å hjelpe folk å undersøke hva hun kaller sine pengestorier, og på å gi dem et ikke-rom for å snakke om sine utfordringer. Hun er vert for private Facebook-grupper der klienter og kursdeltakere kan dele sine gevinster. Noen ganger er det lettere for en fremmed å være glad for deg når du får en stor høyning enn det er for noen nær deg, sa Rosenblum.

"Jeg minner dem om at vi er alle her for dem, at de ikke er alene," sa hun. "Kanskje du har gjort det alene for bokstavelig talt 60 år, men det betyr ikke deg ha å gjøre det alene. "

Lisa Rowan er en senior forfatter og luftanalytiker ved Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar