Penger

Jo, det er ikke moro, men du kan overleve identitetstyveri med disse enkle trinnene

Jo, det er ikke moro, men du kan overleve identitetstyveri med disse enkle trinnene

Omtrent hver gang du slår på nyheten, hører du en historie om hvor dårlige gutta kan ha fått din personlige informasjon.

En annen butikk har lekket kredittkortinformasjon. Telefon svindlere prøver å suge deg til å si "ja." IRS kjemper svindlere som prøver å få skatteinformasjonen din.

De dårlige legger så mye tid, krefter og oppfinnsomhet inn i å finne kreative måter å stjele identiteten din, jeg kan bare forestille meg hva de kunne oppnå hvis de brukte sin hjernekraft til det større gode.

Hvis identitetstyveri skjer med deg, må du ikke freak out. Det er ikke bra, men du har ressurser som kan bidra til å fikse situasjonen din og muligens til og med gjenvinne noen av dine tapte penger.

Hva er identitetstyveri?

Legal Dictionary definerer identitetstyveri som "handling av å stjele andres personopplysninger for å få tilgang til sine økonomiske ressurser, eller få tilgang til andre fordeler, for eksempel penger, kreditt eller forsikringsfordeler."

Med andre ord, de dårlige har dine personlige opplysninger og kan bruke den til å få tilgang til kontoene dine, åpne nye kontoer eller ta ut lån i ditt navn.

Eller kanskje bruker noen din identitet for å skjule sine ulovlige handlinger. Kanskje de trenger medisinsk hjelp og ikke har forsikring, men du gjør det.

Det er enda et problem med barnets identitetstyveri i USA

Seriøst folk? Selv våre barn?

Hvis du får telefonsamtaler eller regninger i posten om gjeld du ikke vet noe om, kan du ikke bare avvise dem. Dette er store ol 'røde flagg. Se på kostnadene og se om noen bruker informasjonen din.

Hva å gjøre hvis din identitet blir stjålet

Fremgangsmåten for å forebygge og reparere identitetstyveri er stort sett det samme som for kredittkortsvindel, men det er noen tiltak som er lagt til.

  • Start med å gå til Federal Trade Commissions nettside for en identitetstyveri-gjenopprettingsplan.
  • Ta kontakt med firmaet der bedrageriet oppstod. Ble ditt bankkort brukt? Har noen tatt ut et kredittkort i ditt navn på et varehus? Uansett hvor det var, ta kontakt med dem med en gang og la dem få vite om den falske aktiviteten. Be om å få disse kontoene frosset til du kan få situasjonen til å finne ut.
  • Ring et av de tre store kredittbyråene og legg inn et svindelvarsel. Hvis du ringer til et av kredittforetakene, bør byrået kontakte de andre for å legge et varsel. (Bekreft dette før du henger opp!)

TransUnion: 800-680-7289

Experian: 888-397-3742

Equifax: 800-525-6285

  • Du vil kanskje legge inn en politirapport. Det er opp til deg, men det kan være et skritt du egentlig ikke trenger.
  • Hvis du mener at personnummeret ditt var kompromittert, rapporter det til Sosialtilsynet.
  • Det neste trinnet er å rapportere saken til Federal Trade Commission, som vil vise deg hvordan du rapporterer identitetstyveri. Gå til IdentityTheft.gov, eller ring 877-438-4338. Ha så mange detaljer som mulig klar når du lager rapporten.
  • Hvis ditt førerkort ble stjålet eller kompromittert, rapporter det til nærmeste motorvogner. Du må kanskje få en ny.
  • Plutselig har en politistatus uten grunn? Det kan hende du må tømme navnet ditt på feilaktig måte. Det blir ikke morsomt eller lett, men du kan ikke Ignorer det. Ring til din lokale rettshåndhevelse for å starte prosessen. Du vil kanskje søke råd fra en advokat først.
  • Hold øye med posten din for eventuelle andre forespørsler om betaling. Skolelån merknader, medisinske regninger, selv brev fra IRS kan være tegn på at du har flere problemer å ta opp.
  • Registrer deg for en kredittovervåkningstjeneste som Credit Sesame, som hjelper deg med å unngå identitetstyveri ved å holde et vakkert øye med økonomien din. Credit Sixes gratis identitetstyveribeskyttelse vil varsle deg om viktige endringer i kredittrapporten din (som om noen forsøker å søke om kreditt i ditt navn), og det tilbyr $ 50 000 i identitetstyveriforsikring.

Slik forhindrer du identitetstyveri og beskytter kredittpoengene dine

Det er en skummelt tid for slike forbrytelser. Vi har blitt et stadig mer digitalt samfunn, og vår informasjon er der ute for å ta. Jeg mener, når et av de tre store kredittbyråene leser informasjonen din, vet du at ting er dårlige.

Lurer på hvordan du kan forhindre identitetstyveri helt? Din beste innsats er å bare holde tett faner på kontoer og passord. Endre disse passordene ofte, og ikke bruk det samme for alt. Når du handler på nettet, vær smart om det: Ikke lagre betalingsinformasjonen din på nettsteder, naviger direkte til nettstedet du vil i stedet for å stole på koblinger, og aldri shoppe ved hjelp av usikret offentlig Wi-Fi.

Det er din identitet. Du ønsker å beskytte er så mye du kan, og ta de nødvendige trinnene for å fikse det når det er nødvendig.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar