Penger

Ansette ledere er definitivt Googling deg. Her er hvordan du imponerer på dem

Ansette ledere er definitivt Googling deg. Her er hvordan du imponerer på dem

Å se etter en jobb kan være stressende.

Du polerer ditt CV, håndbøker, bokstaver, fyll ut dusinvis av gjentatte søknadsskjemaer og forberede seg på fremtidige intervjuer i håp om at kombinasjonen av alle disse anstrengelsene vil appellere til en ansatt leder som vil tilby deg en jobb du vil elske.

Men ser du på en betydelig faktor som kan skade - eller hjelpe deg i prosessen?

CareerBuilder undersøkte over 2300 ansatt ledere og menneskelige ressurser fagfolk og funnet 70% snu seg til sosiale medier for å vise jobbkandidater før du tilbyr en stilling.

Har du vurdert inntrykket din sosiale medier tilstedeværelse gjør på fremtidige arbeidsgivere?

Dine online tilstedeværelsessaker

"For det meste, og for bedre eller verre, arbeidsgivere søker etter kandidater online før de noensinne kaller dem for et intervju, Sier Brie Reynolds, senior karrierekspert på FlexJobs.

"Noen arbeidsgivere synes det er mer tiltalende eller lettere å lære om en kandidat gjennom sine nettprofiler enn bare deres CV og følgebrev," sa hun. "Noen ser for å bekrefte dataene du har gitt dem i søknadsmaterialene dine. Og hvis jobben du søker etter er en fremtidsrettet rolle, ser arbeidsgivere å se om du vil være en god representant for deres selskap. "

Reynolds sa LinkedIn er vanligvis hennes go-to kilde for å lære mer om jobbkandidater, men hun har også vendt seg til Google-søk for videre etterforskning.

Bryan Chaney, direktør for arbeidsgiver merkevare på Indeed, sa jobbsøkere bør sørge for å søke etter egne navn (og alle varianter) på nettet.

"Enhver god rekrutterer eller menneskelige ressurser profesjonell vil lime en kandidat navn i en søkemotor hvis de er i alvorlig vurdering for en rolle," sa han. "Vær oppmerksom på ditt digitale fotavtrykk, slik at du kan gjøre noe for å rydde opp eller forklare hva en rekrutterer kan finne."

Hva skjer online forblir ikke på nettet

Siden potensielle arbeidsgivere søker deg, er det viktig å sørge for at innholdet du legger ikke tegner noen røde flagg.

"I en nylig CareerBuilder-undersøkelse ble arbeidsgivere som ikke ansatt en kandidat basert på deres sosial media-tilstedeværelse sitert ser provoserende eller upassende innhold, drikking og narkotikabruk, diskriminerende kommentarer og dårlig munning av en tidligere arbeidsgiver, Sier Ladan Hayes, senior karriere rådgiver på CareerBuilder.

Fire og femti prosent av de undersøkte sa at en arbeidskandidat sosialmedieprofil førte dem til ikke å tilby en jobb.

Chaney sa at svært polariserende synspunkter også er problematiske når det gjelder å vurdere kandidatens bakgrunn.

Å ha et personlig perspektiv er viktig, men å ha den meningen kjører alle andres avgjørelser farlig, spesielt når rollen har et visst nivå av offentlig synlighet, sa han.

Mangel på profesjonalitet er en annen ting å være klar over.

"Ditch som beskjærte høyskole parti foto og få et skikkelig headshot som du kan bruke på tvers av nettverk," Chaney rådet. "Konsistens i bildet ditt og meldingen din vil bidra til å vise frem dine personlige merkevarestyringsferdigheter og vise at du bryr deg."

Sosiale medier er IKKE fienden

Nå, hvis du tror at den enkle løsningen ville være å slette alle dine sosiale medier-kontoer eller ta et moratorium for å legge ut noe på nettet, vil du kanskje tenke to ganger.

"Gammel eller utdatert informasjon (eller sovende profiler) er også røde flagg, for å opprettholde en personlig tilstedeværelse på nettet er nå en prioritet," sa Chaney. "Hvis du ikke har oppdatert profilene dine, vil du fullføre det du startet på jobben?"

Reynolds sa at det ikke hadde noen online tilstedeværelse - ikke engang en grunnleggende LinkedIn-profil - er årsak til bekymring for arbeidsgivere.

"Så mange av dagens jobber er basert i kunnskapsøkonomien, som krever en god mengde aktivitet på nettet," sa hun. "Hvis en arbeidsgiver mener at du ikke er veldig aktiv på nettet, kan de (med rette eller feil) tro at du ikke er oppdatert når det gjelder kompetanse og kunnskap."

Selv om det mangler en online tilstedeværelse, er det mulig å begrense tilgangen til bestemte kontoer.

"Jeg har aldri hørt om arbeidsgivere bekymre kandidater som har blokkert eller beskyttet sosiale medier kontoer," Reynolds sa. "Hvis noe, viser det at du har kunnskap nok til å beskytte deg selv på nettet."

Chaney sa Instagram og Facebook-sider er mer vanlig begrenset, men blokkerte kontoer kan gi inntrykk av at personen kan ha noe å skjule.

Vis deg selv i det beste lyset

Reynolds sa nøkkelen til å få sosiale medier til å jobbe for deg i løpet av jobbsøknadsprosessen, for å sikre at din online-tilstedeværelse er i overensstemmelse med din profesjonelle persona.

"[Social media] er faktisk en mulighet for en kandidat til å skille seg ut," sa hun. "På et CV er du begrenset til hva du viser arbeidsgivere. Men på nettet kan du lage et meget detaljert portrett av deg selv som profesjonell. "

Reynolds anbefaler å utnytte LinkedIns funksjoner for å markere dine ferdigheter og ekspertise, inkludere lenker til prosjekter du har jobbet med og skrive eller dele artikler som er relevante for ditt felt.Hun sa at Twitter er en god plattform for å samhandle i tilfeldige, men minneverdige måter med andre fagfolk i din arbeidslinje, inkludert rekrutterere og ansette ledere.

"Kandidater hvis innhold viser deres gode kommunikasjonsferdigheter, profesjonelle kvalifikasjoner og kreativitet, kan imponere sine potensielle arbeidsgivere" Hayes sa.

"Personlighetstegn som dukker opp i sosiale medier, bør bidra til å fortelle resten av historien om at CV eller CV ikke kan," sa Chaney. "Hvis du har en lidenskap for sosiale eller veldedige årsaker, og ansettelseslederen ser etter noen som er forpliktet til et målrettet oppdrag, er det en naturlig tilpasning for jobben.

"Hvis det er en markedsførings- eller kommunikasjonsrolle, vil du holde deg oppdatert om de siste utviklingene eller nyhetene rundt et bransjeemne, og du vil være oppmerksom på hva som betyr noe for din fremtidige sjef."

Det er ikke over når du er ansatt

Det er viktig å merke seg at du opprettholder en positiv online tilstedeværelse etter at du får jobben, er fortsatt viktig, spesielt hvis du er sosialt knyttet til dine medarbeidere eller overordnede.

"Bare fordi du fikk jobben, betyr ikke at du kan se bort fra det du legger inn på nettet," sa Hayes. "Mer enn halvparten av arbeidsgiverne (51%) bruker sosiale medier til å undersøke nåværende ansatte."

CareerBuilders undersøkelse funnet 34% av arbeidsgiverne har reprimanded eller sparket en ansatt basert på innhold oppdaget online.

"Hvis du bestemmer deg for å bli" venner "med sjefen din på Facebook, må du anta at de vil se alt du legger inn," sa Reynolds. "Og selv om det er urettferdig, kan de knytte dine innlegg som en refleksjon av deg som en profesjonell. Vi har sett mange eksempler på at folk blir sparket på grunn av de tingene de legger ut på nettet - støtende kommentarer, upassende bilder, risikofylte sosiale medier, håndterer du navnet. "

Men ikke alle karriere fagfolk tror din online tilstedeværelse bør være under kontroll etter at du er ansatt.

"Med mindre de er i underholdning eller ansatt som en offentlig figur, er en medarbeider sosial media tilstedeværelse deres virksomhet," sa Chaney. "Den eneste gangen det bør være en bekymring er når man snakker om konfidensielt selskap, saken og sender klager direkte med [eller] om sine medarbeidere og potensielle veileder."

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun finner fremdeles sin plass blant sosiale medier.

Skrive Inn Din Kommentar