Penger

Få økonomien din tilbake på sporet: Hvordan gjøre en årlig finansiell oppstilling

Få økonomien din tilbake på sporet: Hvordan gjøre en årlig finansiell oppstilling

Enhver jobb jeg har tatt var vanligvis bare en måte å spare nok penger til å slutte og gjøre noe mer interessant.

Og den seksfigurlige inntekten min kone og jeg nøt kort fra vår internettpubliseringsvirksomhet er borte. Så jeg er ingen ekspert på hvordan å bli rik - og hvem bryr seg? Penger er et kjøretøy, ikke et mål.

På den andre siden, Til tross for at jeg sjelden har jobbet heltid og slutter dusinvis av jobber, har jeg aldri betalt en regning sent, min kone og jeg har begge gode kreditt og vi har alltid penger i banken.

En av måtene jeg holder meg på, er å regelmessig vurdere hva som kommer inn og ut, så jeg kan tilpasse hver side av ligningen etter behov. Du kan kalle denne prosessen en finjustering - akkurat som den du gir bilen din - og det er verdt å tilbringe noen dager å gjøre det minst en gang per år. Dette er hvordan.

Trinn 1: Spor kostnadene dine

Ingenting kan ødelegge deg økonomisk raskere enn utgifter uten kostnad - det er sant selv om du har en god inntekt. Du finner mange historier om millionærer som mistet alt.

Så hvordan kontrollerer du utgifter? Begynn med å spore hver dollar som går ut i minst en måned hvert år, før du gjør resten av finjusteringen.

Jen Smith, også kjent som "The Millionaire Mommy Next Door", er enig i at sporingskostnader er viktige. Du kan kanskje tro at en kvinne som gikk fra minimumslønn arbeidet med å være en selvtillit millionær, ville ikke lenger være bekymret for utgifter. Men faktisk sporer hun henne hele tiden, ikke bare som en årlig øvelse.

Smith bruker mer enn 40 kategorier, men jeg holder det enklere. Jeg skriver bare følgende kategorier på et stykke papir og skriver inn de daglige utgiftene på riktig måte:

 • Hus
 • Bil
 • Dagligvarer og relatert
 • Helse og medisin
 • Underholdning
 • Tingene
 • Reise
 • Hjelpe andre
 • Diverse

Du kan legge til den listen, og hvis du ser mange utgifter under "diverse", trenger du definitivt flere kategorier. Etter en måned legger du til utgiftene for hver kategori, og beregner en total sum for å sammenligne med din totale inntekt.

Det du ser kan overraske deg, men å skrive alt ned er ikke ment å få deg til å føle deg dårlig om dine vaner. Hensikten er todelt:

 1. For å hjelpe deg med å bestemme verdiene dine
 2. Å samle informasjon om hvor du kan spare mest penger

Verdien del er subtil, men du kan se mye penger å gå til noe du ville være like glad uten. Du kan til og med innse at du skal bruke mer penger til ting som er viktige for deg. Og å se hvor alt går, kan være alt du trenger for å endre utgiftsmønstre.

Selvfølgelig kan du ikke slutte å betale for nødvendigheter, og du er sannsynligvis villig til å betale for mange skjønnsmessige gjenstander. Men informasjonen du samler kan hjelpe deg avta disse kostnadene, som bringer oss til ...

Trinn 2: Kutt løpende utgifter

Finansielle forfattere skiller skjønnsmessige og ikke-skjønnsmessige utgifter, men skillet er ikke alltid klart med husholdningenes økonomi - er flink mat diskresjonær, siden du kunne teknisk spise noen mat?

En viktigere forskjell er Automatisk mot ikke-automatiske utgifter. For eksempel kommer leie- og kabelregninger automatisk, men du betaler bare for en konsert eller film når du velger å gå.

Automatiske utgifter er vanskelig å kutte. En annen bil kan være skjønns, men hvis du mister jobben i morgen, fortsetter lån og forsikringskostnader automatisk. Hvis du ikke er opp ned på lånet, kan du selge bilen, men det tar tid.

På den annen side, selv om du bruker hundrevis av dollar hver måned å spise ute, kan du kutte utgiften umiddelbart. Det er et annet godt eksempel på en ikke-automatisk utgift.

Hvis du vil ha større økonomisk sikkerhet, må du først prøve å eliminere eller redusere kostnadene automatisk spis din inntekt. Her er noen spesifikke tiltak du kan ta:

 • Få anførselstegn for å finne billigere bilforsikring
 • Installer en programmerbar termostat for å kutte elektriske kostnader
 • Betal kredittkort for å stoppe rentekostnadene
 • Kutt tilbake til grunnkabelen eller kutt ledningen helt
 • Abonner på en billigere telefontjeneste
 • Avbryt abonnementer du ikke trenger

Vi avbrutt kabel-TV for et år siden og oppdaget at vi er lykkeligere uten det. Vi ser bare fem eller seks lokale kanaler ved hjelp av en enkel $ 10 antenne. Du kan elske kabelen, men kanskje du lett kan eliminere noen andre utgifter.

Bruk dine kostnadssporingsdata, liste hver vanlig utgift og se etter måter å redusere eller eliminere hver enkelt. Men fokus på reduksjoner som ikke vil påvirke livskvaliteten din negativt. Hele poenget med å kontrollere utgifter er å gjøre livet ditt mer hyggelig.

Trinn 3: Kutte andre utgifter

Når du reduserer livet ditt, "overhead", se på skjønnsmessige ikke-automatiske utgifter. Du kan finne måter å spare penger på og nyt livet mer.

For eksempel kan du oppdage at du nyter bagasje lunsjer i parken mer enn å vente i en restaurantlinje hver dag og skrape ned et måltid før du skynder deg tilbake til jobb.

Det som er viktig for deg er din virksomhet, så det er ikke mye annet å si om beslutninger om hva man skal kutte eller eliminere. Men ett formål med kostnadspåvirkningen er å forstå nøyaktig hvor pengene dine går, slik at du kan gjøre de beslutningene mer klokt.

Trinn 4: Øk eksisterende inntekt

Når du har brukt noen dager på å sette opp din nye, billigere livsstil, er det på tide å se på din eksisterende inntekt og justere den når det er mulig. Her er noen spesifikke taktikker for å prøve:

 • Få lønnspålegg
 • Øk din tipsinntekt
 • Finn andre måter å tjene penger på jobben din
 • Flytt besparelsene dine og sjekker til høyere rente bankkontoer

Kanskje du allerede har en sidestrøm. Kanskje du selger noe du gjør på et årlig håndverksprogram. Kanskje du har en utleie eiendom.

Oppgi alle inntektskilder du har og se etter en måte å øke den på, selv om bare litt - alt legger til.

Trinn 5: Utvikle nye inntektskilder

Du kan få en bedre jobb å tjene mer penger, men inntektsfordeling gir mer økonomisk sikkerhet, så vurder andre inntektskilder.

Disse kan inkludere frilansearbeid, forretningsprosjekter eller små tillegg som salg av salg og salg av ubrukte klær til forsendelsesbutikker. Her er noen andre muligheter:

 • Bli deltids tester på deltid
 • Tilbring helger skattejakt
 • Lei rom i huset ditt
 • Bli en søkemotor evaluator
 • Kjøp, reparer og selg en leilighet
 • Samle inn kredittkort påmelding
 • Vend billig land
 • Start en Etsy-butikk

Sette alt sammen

Du må legge litt arbeid i denne prosessen, men det vil lønne seg.

Sporing av utgiftene dine tar bare noen få minutter hver dag. Å gjøre noen telefonsamtaler kan redusere vanlige utgifter. Du kan identifisere en eller to kostbare ikke-tilfredsstillende vaner og slippe dem i dag. Med litt innsats kan du få en økning eller en bedre bankkonto innen neste uke. Med litt mer innsats kan du ha en ny inntektskilde innen månedenes slutt.

Og hvis du faktisk følger gjennom på hvert av de fem trinnene for å fullføre denne finjusteringen, vil du nok være fornøyd med resultatene.

Din sving: Har du noen gang gjort en finjustering, og fant du måter å kutte utgifter på og øke inntektene dine?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar