Investere

Hva skal du se etter når du investerer i et Crowdfunding-prosjekt

Hva skal du se etter når du investerer i et Crowdfunding-prosjekt

I flere tiår har avkastningsinvesteringer i oppstartsselskaper vært utenfor grenser til vanlige investorer. Regler fra Securities and Exchange Commission (SEC) gjorde det ikke mulig å annonsere disse investeringene til offentligheten, da risikokapitalforetak som Bain Capital fikk fat på muligheten.

Mens Crowdfunding ennå ikke har åpnet for alle, kan nye regler snart være på plass og forstå hvordan du investerer i denne nye økonomiske vekstmotoren, vil sette deg foran pakken.

Er Crowdfunding den neste investeringsrevolusjonen?

Det er ingenting helt nytt om egenkapital crowdfunding. Private equity- og venturekapitalforetak har samlet penger på investorer for å tjene penger på småbedrifter i årevis. Crowdfunding er bare den naturlige utviklingen online og til massene. Tittel II i JOBS-loven ble passert litt over et år siden, slik at investorer med mer enn $ 1 million i eiendeler for å satse på prosjekter. Bare ett år etter at det gikk, ble mer enn 200 millioner dollar økt, og estimatene for 2014 satte tallet på mer enn 500 millioner dollar.

Men crowdfunding kan settes til å gå fra evolusjonært skritt til revolusjonerende kraft. Når regler er opprettet av SEC og Tittel III i JOBS-loven blir lov, kan alle investere i denne nye finansieringsformen. Mindre enn 5% av amerikanske husholdninger kvalifiserer til å investere under tittel II. Etter at tittel III er bestått, hopper den tilgjengelige kapitalen til små bedrifter ti ganger!

Analyserer Start-Up Crowdfunding

Crowdfund investerer ligner på din erfaring på aksjemarkedet ved at du får et aksjeeiendom i selskapet for investeringen din, men forskjellene bygger seg derfra. For å forstå mengden fond investering, må du forstå verden av oppstart.

Mens aksjeutvannelser skje på lager, er de ikke nesten like vanlige eller så signifikante som i oppstartsprosjekter. Etablerte selskaper kan vanligvis skaffe penger gjennom gjeld eller annen kreditt. Gjeld er dyrt for oppstart siden de har liten eller ingen finanshistorie, slik at de øker penger ved å selge eierskap flere ganger. Hvorfor bør du bryr deg? Når et selskap utsteder flere aksjer, blir de aksjene du har hatt en mindre del av hele kaken. Tanken er at med mer penger for vekst, er den større kaken mer verdifull, men det virker ikke alltid på den måten.

Husk filmen, The Social Network, om oppstarten av Facebook? Medstifter Eduardo Saverins første eierandel på 30% ville ha vært verdt mer enn 30 milliarder dollar i børsnoteringen, med unntak av at hans stilling ble fortynnet i 2004 til bare 1%. På grunn av dette, dårlig Eddy gjorde bare ut med noen få milliarder dollar.

En nøkkel til oppstart investering er forståelse på hvilket stadium av selskapets liv du investerer og muligheten for at flere aksjer vil bli utstedt i fremtiden.

  • Frøfinansiering er oppdratt for å utvikle forretningsplanen og utvikle et produkt. Dette er åpenbart den mest risikable scenen for investorer fordi det er så mye usikkert om selskapets produkt eller sjanse for suksess.
  • Oppstart eller driftsfinansiering er mest sett i crowdfunding. Eierne har utviklet sin plan og produkt, vanligvis med penger fra familie og venner, men trenger penger for å starte produksjon og markedsføring. Selv med større sikkerhet rundt venture, vil de fleste investeringer i dette stadiet aldri se fortjeneste.
  • Vekstfinansiering er nødvendig når selskapet er operativt, men trenger penger for å ta det til neste nivå, kanskje en geografisk eller teknisk ekspansjon. Dette er gode investeringer for begynnelsen av crowdfunders fordi selskapet gir flere økonomiske detaljer som du kan analysere.
  • Mezzanine finansiering, eller brofinansiering, er kortsiktige penger som trengs for å betale forskriftsmessige kostnader for å bli offentlig på børsene eller for å søke en annen rekapitalisering av virksomheten. Bankene er raske til å tilby disse lånene fordi de er mer sikre og tilbyr høye utbytter. Ikke forvent at mange av disse blir crowdfunded, men det er et poeng hvor eierskapet ditt kan bli fortynnet.

Utover fortynning forstår du at du kanskje ikke kan selge investeringen i crowdfunding i flere år. Oppstartsselskaper må fokusere på å øke virksomheten, ikke på å kontinuerlig øke penger til å dekke investorutganger.

Analysere regnskapet for crowdfunding oppstart ligner på analysen du gjør for etablerte selskaper med børsnoterte aksjer. Robert har noen gode innlegg her på The College Investor som vil lede deg gjennom grunnleggende finansieringsoversikt analyse. Foruten denne grunnleggende analysen, er det noen røde flagg å se etter i oppstartsinvestering.

  • Ledelsen har en interessert interesse i å estimere fremtidig salg i best mulig lys. Være kritisk overfor selskapets vekstforutsetninger i inntekter og hva deler denne inntekten av det totale markedet. Er det sannsynlig at selskapet kommer til å komme ut av ingensteds for å ta 5% eller mer av markedssalg uten at konkurrentene gjør noe med det?
  • Utgifter er en annen stor kilde til manipulering i resultatregnskapet. Sjekk ut prosentandelen av salget for hver regningspost for offentlighandlede konkurrenter. Utgifter ved oppstart; Spesielt salg, generell og administrativ (SG & A) kommer til å bli mye høyere som en prosentandel av omsetningen sammenlignet med konkurrentene. Vær kritisk dersom ledelsen mener at det kan kjøre selskapet relativt lite, eller hvis kostnadene faller dramatisk innen de første årene.
  • Avskrivningskostnader vil være en stor faktor for selskaper med mye eiendom og utstyr. Undervurdere avskrivninger er en enkel måte å kunstig øke inntjeningen på, men regningen kommer til rette når utstyret må byttes ut.Sammenlign avskrivningskostnader i prosent av langsiktige eiendeler for oppstart mot konkurrenter.
  • Utgifter for profesjonelle avgifter er et stort rødt flagg for oppstart, så vær kritisk. Er ledelsen utbetalt et ublu avgift til et selskap som drives av et familiemedlem eller en annen nærstående?
  • Forvaltningspenger og aksjeopsjoner er en annen kostnad for å se om du kanskje må grave videre i notene i regnskapet. Bruk av selskapsmessige eiendeler og sjenerøs aksjekompensasjon vil bli vanlig for selskaper med liten kontantstrøm, men kontroller at det ikke er for høyt sammenlignet med konkurrentene.

Investeringer i crowdfunding-prosjekter vil ta mer tid enn de fleste er vant til med vanlige aksjer, men avkastningen kan være vel verdt det. Dick Costolo laget 400 ganger sin $ 25.000 første investering i Twitter da den gikk offentlig november 2013 for en $ 10 millioner lønningsdag. Forvent bare noen få av dine crowdfunding investeringer for å unngå total tap og noen av dem å gi en avkastning. Gjør leksene dine selv, og du kan se på din egen million dollar lønningsdag.

Joseph Hogue er grunnleggeren av Crowd101, en informasjonsblogg for investorer og crowdfunding-kampanjer. Han kombinerer sin erfaring i private equity og investeringsanalyse med mange år brukt coaching crowdfunding kampanjer for en unik utsikt fra begge sider av bordet.

Skrive Inn Din Kommentar