Annen

Hvordan velge en god kvalifisert advokat

Hvordan velge en god kvalifisert advokat

Når du trenger juridisk representasjon, vil du velge den beste advokaten for jobben. Med så mange advokater som annonserer på TV, internett, og på billboards, er det vanskelig å finne ut hvilken som er best kvalifisert til å betjene deg. Ved å spørre rundt, gjøre noen undersøkelser, forberede spørsmål og møte med potensielle advokater, kan du finne den beste passformen for dine behov.

Da jeg først startet i virksomheten, var jeg helt grønn på hvem å henvise klientene mine til om de trengte eiendomsplanleggingsarbeid. Ikke har noen relasjoner med noen advokater, jeg stolte på mine kolleger for noen gode henvisninger. Advokat som mest brukte var en som fulgte med en heftig prislapp, men han ble ansett som "mannen" for jobben.

De første klientene som jeg henviste til denne advokaten gikk bort med en ganske dårlig opplevelse. Mens kostnaden var litt høyere i forhold til andre advokater, hadde klientene ikke hatt et problem med unntak av at de fant flere feil i tillitsdokumentet. Min klient var en pensjonert engelsklærer, og hun tok seg tid til å lese hele tillitsdokumentene. Og takk og godhet gjorde hun fordi feilene hun fant kunne ha vært kostbare.

Jeg var heldig at klientene mine ikke klandre meg for uhellet, men jeg kunne ikke hjelpe, men føler meg ansvarlig. På det tidspunkt lovet jeg selv at jeg ikke ville henvise noen klienter til noen som jeg ikke hadde personlig erfaring med.

Venn og familie henvisninger

Tradisjonelt, og fortsatt en av de beste måtene å finne en kvalifisert advokat, er å be om henvisninger fra venner og familie. Dine venner og familie vil kunne gi deg et vitnesbyrd om kvaliteten på tjenesten de har mottatt fra advokater som de har jobbet med tidligere. Dette er et utgangspunkt for å begrense nedover feltet. Når du har noen få navn, kan du kontakte disse advokatene for å se om de er i stand til å håndtere ditt spesielle tilfelle eller behov. Hvis de kan, kan du sette opp en avtale for å møte dem og videre bestemme om de er en god kamp for deg. Hvis ikke, kan de kanskje henvise deg til en kvalifisert advokat som jobber i området du trenger.

Online søk etter kvalifisert advokat

Internett kan være et veldig nyttig verktøy for å redusere bassenget av potensielle kvalifiserte advokater. Du kan begynne med å søke etter advokater i ditt område, og etter spesialitet. Du kan da søke etter referanser eller negativ tilbakemelding om advokatene du velger. Når du har valgt noen, som med henvisninger fra familie og venn, kan du begynne å sette opp avtaler med potensielle advokater.

Forbered spørsmål

Når du har satt opp avtaler med noen få advokater, må du være forberedt med noen spørsmål for dem for å hjelpe deg med å velge den beste passformen.

Noen spørsmål om grunnleggende gebyrer kan omfatte:
 1. Hva koster den første konsultasjonen?
 2. Hva er den grunnleggende listen over avgifter?
 3. Vil de gi en skriftlig liste over avgifter?
 4. Hvor mange personer vil jobbe med saken / tjenestene dine, og hva er deres gebyrer?

Noen spørsmål å spørre om hver advokat kan omfatte:

 1. Kan du se deres CV?
 2. Har de oppnådd noen prestasjoner eller mottatt priser?
 3. Hvor mange års erfaring har de?
 4. Hva er deres spesielle kompetanseområde?

Husk at det ikke er nødvendig å velge en advokat eller signere noen kontrakter på dette tidspunktet. Du tar egentlig bare tid til å intervjue flere for å se om deres kvalifikasjoner stemmer overens med dine forventninger.

Rett fra kilden

Nysgjerrig å se hva en faktisk advokat ville si om situasjonen, gikk jeg rett til en advokat som jeg stoler på. Adam Lawler av Adam B. Lawler advokatfirma, LLC er en advokat som jeg stoler på så jeg trodde jeg ville plukke sin hjerne på det han trodde om å finne en kvalifisert advokat. Her er hva han måtte si:

******

Først, få en henvisning fra en venn, kollega, advokat eller lokal advokatforening for å finne en advokat i ditt geografiske område som praktiserer i det juridiske området du trenger. Når du får den henvisningen eller anbefalingen, er den beste måten å velge en kvalifisert advokat på, ved å stille spørsmål til den potensielle advokaten.

Det er viktig at du spør advokaten mange spørsmål under det første møtet, blant annet:

 • Har du håndtert en sak som dette før?
 • Hva er forventede kostnader inkludert advokatkostnad?
 • Hva er forventet tidsramme for ferdigstillelse av varen / varene?

Du bør forvente å få svar på disse spørsmålene på en slik måte at du kan bestemme hvordan / om du vil fortsette med din sak.

Man må huske at advokater gir juridisk rådgivning, de tar ikke avgjørende beslutninger for deg.

******

Lytt til gutten din

Etter at du har intervjuet flere kvalifiserte advokater, er det viktig å lytte til dine instinkter. Spørsmålene du spurte er svært viktige, men det er også din følelse for advokaten. Du kan jobbe med denne personen omfattende og trenger å føle deg komfortabel og trygg med dem. Tenk på deres respons til deg når det gjelder å sette opp ditt første møte, avtaletiden, deres spørsmål og tilgjengelighet. Ta hensyn til deres evner og erfaring, men også deres vilje til å jobbe hardt for deg og få deg til å føle deg som en viktig klient også.

Skrive Inn Din Kommentar