Penger

Hun avslutter en jobb på $ 50K for å følge hennes drømmer - og tjent mer etter måned 3

Hun avslutter en jobb på $ 50K for å følge hennes drømmer - og tjent mer etter måned 3

Jessica Lawlor er god til å være ubehagelig.

Hun hatet hennes første yogaklasse, men hun gikk tilbake - og falt dypt nok i kjærlighet med sin praksis for å bli instruktør.

Hun "hadde egentlig ikke tenkt å bli forfatter," men tittelen er en av hennes mangfoldige gjenopptak. (Andre oppføringer inkluderer redaktør, innholdsansvarlig, høyttaler, professor, konsulent og administrerende direktør.)

Så det er fornuftig at bloggen hennes, Get Gutsy, handler om å finne det beste selvet ditt på slutten av din komfortsone. Det var også nøkkelen til hennes eventuelle (og sikkert ubehagelige) beslutning om å avslutte sin hardt vunnne dagjobb og ta på seg frilanslivet heltid.

Og som det viser seg, er ubehag 100% verdt det.

Selv om hun bare har vært i virksomhet i omtrent et år og ennå ikke har feiret sin 30-årsdag, dwarf Lawlors inntjening nå den $ 50.000 lønn hun etterlot.

Her er hennes historie - og hennes beste råd hvis du leter etter ditt eget lukrative ubehag.

Avslutte jobben din er skummel ... Men det kan betale seg for stor tid

Lawlor tilbrakte seks år med å klatre i ledelsen i bedriftens PR-stillinger etter å ha studert emnet på Temple University.

Det er ikke som om hun ikke likte jobbene sine. Hun jobbet først i helsevesenet og senere i reise, og PR selv var en blanding av alle hennes lidenskaper: skriving, snakk, kreativitet og strategi.

Men Lawlor visste alltid at hun ønsket å jobbe for seg selv.

Hun hadde blitt inspirert av en bok hun hadde lest på college om å leve som frilansskribent. "Jeg hadde ingen anelse om at det var en ting," sa hun. Hun hadde alltid blitt trukket på å skrive, og i hennes freshman år hadde kort studert journalistikk.

Plus, sa hun, Temple har et rykte for å kaste ut hardt arbeidere, hustlere og entreprenører. "Ordet" gritty "brukes til å beskrive det mye."

Fortsatt, da hun startet sin blogg, hadde hun ingen anelse om at det ville være nøkkelen til hennes fremtid. Det var høsten 2012, to år etter høgskolen sin.

Lawlor hadde alltid vært veldig involvert som student, og tok stadig på gigabyte, praktikplasser og utdannede. Så etter å ha dreiet dusket, fant hun seg litt av et tap.

"Plutselig var alt jeg jobbet jobbet," sa Lawlor. Hun hadde aldri hatt så mye fritid. Selv om hun logget på 40-timers arbeidsplasser, føltes det som om hun var på ferie.

På hennes fritid fant hun seg selv ganske fine ting i jakten på å finne nye lidenskaper - som å bli aktiv, miste 40 pund og bli forsettlig i nettverket - skrive om det hele tiden.

En dag fant hun en interessant e-post som venter i innboksen hennes.

Greg Galant, administrerende direktør og medstifter av Muck Rack, hadde lagt merke til at en artikkel av hans hadde blitt referert i Lawlors blogg. (Hun hadde merket ham i en Tweet.)

Han ville si takk og spørre om Lawlor gjorde noen freelancing - han trengte forfattere for sitt firma.

Etter at hun hadde skrevet noen gjesteposter til firmaets blogg, oppdaget Galant ante, og spurte Lawlor om å bli hans blogg administrerende redaktør. Synes hun at hun var opp til jobben?

Vel, kanskje ikke - men husk: Lawlor er en ekspert i ubehag.

"Jeg løy og sa ja," fortalte hun meg. "Feil det" til du gjør det. "

Og "gjør det," gjorde hun. Etter å ha tatt på den første konserten begynte andre muligheter å flytte sin retning. (Du kan lese mer om hvordan hun landet sine forskjellige kunder her - Twitter viste seg å være et uvurderlig verktøy.)

Til slutt stoppet å våkne klokka 5 for å holde tritt med hennes travlhet. Dessuten hadde hun aldri vært en morgenperson.

Så Lawlor sluttet sin jobb og tok sin frilansvirksomhet heltid i desember 2015.

Rask fremover: nå er hun konsernsjef og grunnlegger av Jessica Lawlor & Company, LLC. Hun har en ansatt så langt, og på et tidspunkt tjent $ 10.000 på en enkelt måneds tid.

Med andre ord, banket hun freelancing ting ut av parken.

Ønsker du å starte din egen bedrift? Her er denne konsernsjefens råd

Selv om dagjobben ikke er godt betalt og cushy, kan det være skremmende å la det gå i strid med drømmene dine.

Men hvis du har fantasert om å starte en egen bedrift, kan Lawlors historie inspirere deg til å bli gutsy.

"Det er mer der ute enn å sitte i et kabinett i 40 timer i uken," lover hun.

Før du begynner å utarbeide din oppsigelse, er det imidlertid noen få lydråd for rådende entreprenører.

1. Få Hustling og Begynn lagring - ASAP

Lawlor var freelancing lenge før hun droppet sin heltidsjobb for å starte sin virksomhet, noe som var nøkkelen til hennes suksess av to viktige årsaker.

Først av alt, hun var i stand til lagre et $ 40.000 backupfond i tilfelle hennes planer falt gjennom.

Og for det andre hjalp det henne med å begrense akkurat det hun ville bruke sin tid på å gjøre.

Lawlor dabbled med freelance skriftlig, sosiale medier markedsføring og rådgivning før slutt å finne sin viktigste inntektskilde i content management.

"Uansett hva du tror du vil at din bedrift skal være, begynn å gjøre det akkurat nå og redd pengene," forklarer Lawlor.

Det er alltid hyggelig å ha litt ekstra sidekast - og hvis det verste kommer verste, lærer du hva du ikke ønsker ut av din freelance karriere.

2. Prioritere og fokusere - Du kan ikke gjøre alt

Da Lawlor hadde det til å slutte jobben, jobbet hun 16 timer nesten hver ukedag.

Hvorvidt "arbeid" betydde freelance skriving klokken 5, sitter i sitt kabinett fra 9 til 5, eller forblir sent for å snakke etter å ha lært kvelden yoga klasser, det var ubestridelig: Hennes liv var for fullt.

"Jeg gjorde alle disse kule tingene, men jeg følte meg ikke virkelig oppfylt," sa Lawlor.

Så laget hun en liste over alt hun gjorde, og sirklet alle ting hun følte at hun ikke kunne leve uten.

"Den eneste jeg ikke ønsket å beholde var min heltidsjobb."

Hun visste hva hun måtte gjøre.

Prioritering og fokusering hjelper ikke bare deg med å unngå utbrenthet, men gjør det også mulig å strategisere virksomheten din. Selv om Lawlor tjener penger på en rekke måter, vet hun hvor hun trenger å tilbringe mesteparten av sin tid og energi for å fortsette å lykkes.

Det er faktisk et faktum: Du kan bare ikke gjøre alt. Så velg noen ting og gjør dem virkelig, veldig bra.

3. Har en sikkerhetskopieringsplan og eliminere unødvendige kostnader

Lawlor gjorde ikke engang synes at om å dytte hennes dagjobb til hun hadde noen betydelige besparelser.

"Det lettet mine bekymringer tonn for å få pengene til å falle tilbake," forplikte hun.

En grunn til at Lawlor kunne lagre den $ 40.000 pute på bare tre år? I de første seks månedene etter at hun startet sitt firma, bodde hun hjemme, som hun hadde siden college.

Og en gang da hun fikk sin egen leilighet, skjønte Lawlor bare hvor fint det var å ha folk rundt i løpet av hennes arbeidsdag - selv om de ikke var aktivt samtaler. (Arbeids-hjemme frilans skribenter lærer raskt hvordan isolering av karrierevalg kan være.)

"Det er ingen skam i det," sa Lawlor. "Jeg elsket egentlig virkelig den opplevelsen."

Faktisk besøker hun og jobber regelmessig fra hennes folks hjem.

4. Bruk, bruk, bruk det nettverket

Som nevnt ovenfor var nettverk - både online og i virkeligheten - sentralt i etableringen og veksten av Lawlors kundebase. Faktisk fant hun omtrent alle sine klienter gjennom nettverket sitt, ikke via kaldt anrop eller e-post.

Hvis du ikke er en naturlig nettverksguru, er det et visdomsråd: Bruk sosiale medier-feeds for å fremme ikke bare ditt eget arbeid, men også det for andre.

Det er en enkel måte å lage nye forbindelser og finne mulige forretningsmuligheter.

5. Vær deg selv

Det kan virke tritt, men hun sværger at det er hennes hemmelige ingrediens.

Enten på Twitter, Facebook eller hennes blogg selv, gjør Lawlor det et poeng å være gjennomsiktig.

Hun skriver om sine gevinster, selvfølgelig, men blogger om de un-sexy delene av bedriftseierskap, også. (Tellingly, sistnevnte av de to innleggene er eksponentielt mer populært.)

Folk som ektheten, er hun oppdaget. Hun gjetter det har å gjøre med den medfødte koblingen mellom det virkelige liv og våre nøye curated online personas.

En leser kan "se ditt Instagram-innlegg fra stranden på en mandag, men de ser ikke hva som går inn i det," sa hun. For å motvirke dikotomi, er Lawlor så ærlig og reell som mulig.

"Vi er alle mennesker, vi har alle våre feil, og det er det menneskene er knyttet til. Å være sårbar, " la hun til, "Har faktisk hjulpet meg med å få flere kunder."

Så det er mer incitament enn bare autentisitet å følge Lawlors mandat:

"Vær deg selv online."

Hei - ingen sa at det skulle være behagelig.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) har skrevet for SELF, Ms. Magazine, Roads & Kingdoms, VinePair, The Write Life, Wonderfilled Magazine, Barclaycard's Travel Blog, Santander Banks Prosper og Thrive og andre utsalgssteder. Hennes skriving fokuserer på mat, vin, reise og sparsommelighet.

Skrive Inn Din Kommentar